11.10.12

Η επιστροφή... του Ιορδάνη


Η επιστροφή
... του Ιορδάνη
(*)

==


«Δεν μπορεί να επιστρέψει σε Μητρόπολη και ο Ιορδάνης να γυρίσει προς τα πίσω! Είναι σε ΛΑΘΟΣ δρόμο το Φανάρι και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τα τόσα που επιδιώκει για τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη.
__ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ με τίποτα! Και ούτε, βέβαια θα τον θέλουν και σε Μοναστήρια αφού γνωρίζουν καλά τον βίο του και έχουν ακούσει τις κασέτες του με το αμόρε του, για το μπιντέ και τα λοιπά!
__Ούτε βέβαια να τον ακούσουν για το 1 ½ δις . για τα γεράματά του! Και βέβαια.... ΟΥΤΕ για όσα έκανε στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ με το Παγκάρι και τις λοιπές ιστορίες αρπαγών και λαμογιών».

Αυτά είχε γράψει μεταξύ πολλών άλλων ο Γρηγ. Μιχαλόπουλος στην καλά πληροφορημένη για το χώρο εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» (14/3/2010).
__Όμως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρονεί και πράττει διαφορετικά.
__Απόδειξη η πρόσφατη απόφασή της (σύμφωνα με το πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων ΑΜΕΝ.GR) που μας πληροφορεί ότι:
Η ΔΙΣ αποφάσισε ομοφώνως, ύστερα και από θετική εισήγηση της Επιτροπής Νομοκανονικών, την κατ’ οικονομίαν αποκατάσταση στην αρχιεροσύνη – και μόνον – του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

Στη ζωή γνωρίζουμε για ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΔΕΣ και για ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ.
Δυστυχώς και τα δύο βρίσκονται «εις πλησμονήν» στο χώρο της ελλαδικής ιεραρχίας, και μάλιστα στη χειρότερη μορφή τους.

Ο απόστολος Πέτρος έχει να γράψει γι’ αυτούς όλους:
2Πέτ. 2:22 «Συνέβη δε εις αυτούς το της αληθινής παροιμίας, Ο κύων επέστρεψεν εις το ίδιον αυτού εξέρασμα, και, Ο χοίρος λουσθείς επέστρεψεν εις το κύλισμα του βορβόρου».
Και στην Αποκάλυψη (22:15) διαβάζουμε: «Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος».
ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!

_____
(*) Ιορδάνης  |  H3383 יַרדֵּן Yarden (yar-dane') n/l.
Στα εβραϊκά σημαίνει ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ. 

Με άλλα λόγια, στα νεοελληνικά, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ... 

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η "θεία" χάρις...

Η "θεία" χάρις...

=


__Κάνουν ΑΥΤΟΙ τις εκλογές τους...
__Ορίζουν τον ΑΡΕΣΤΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ...
__Και ύστερα ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ, τολμούν να τραγουδούν χορεύοντας:
«Η θεία χάρις η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα, προχειρίζεται τον … σε ...».
 __Καλά, τους ανθρώπους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...
__Τον Θεό ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

Προφανώς Τον έχουν μόνο για να Τον χρησιμοποιούν για τις υποθέσεις τους και τα συμφέροντά τους...
Αλλά «Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται. ὁ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος τοῦτο καὶ θερίσει» (Γαλ. 6:7)...
Αν το λησμονούν εκείνοι, ΔΕΝ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΑΥΤΟΣ, και θα τους το αποδείξει στην κατάλληλη για όλους ώρα!








=
Έγιναν πρόσφατα εκλογές για ανάδειξη νέων Μητροπολιτών.
Για το θέμα αυτό έγραψε σχετικά ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ.

Στους αρχαίους χρόνους, πάντοτε πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι αγωνιστές πήγαιναν στο Μαντείο για να πάρουν έναν δυσερμήνευτο χρησμό.
Μήπως και μάθουν από πριν τον τελικό νικητή.
Κάπως, έτσι, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές σε Ιερισσό και Πρέβεζα, παρελαύνουν μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αυτή τη φορά ο «πόλεμος» είναι αναίμακτος, οι μαχητές δίνουν τον καλό αγώνα για τη θέση του μητροπολίτη.
Και τη θέση των Δελφών έχει πάρει το γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Ο καθένας κάνει το πέρασμά του για τους δικούς του λόγους.
Οι μητροπολίτες για να εκμαιεύσουν από τον «πρώτο» μία πληροφορία για τις εκλογές.
Οι αρχιμανδρίτες για να θέσουν εαυτόν στη διάθεση της ιεραρχίας και να αναλάβουν μία μητρόπολη «σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι» που έλεγε και ο Καβάφης.
Από τις πληροφορίες που έχω τις δύο τελευταίες μέρες πέρασαν τρεις μητροπολίτες.
Ένας από την κεντρική Ελλάδα, ένας από το Λεκανοπέδιο της Αττικής και ένας από νησιωτική περιοχή.
Όλοι συζήτησαν με τον Αρχιεπίσκοπο για τα προεκλογικά.
Μαζί τους πέρασε και ο Άγιος Μαντινείας με τον δικό του άνθρωπο για να πάρει την ευχή του για την Ιερισσό.
Οι αρχιμανδρίτες, μαθαίνω, έφυγαν άπραγοι αφού πιο εύκολα παίρνεις κουβέντα από τη Σφίγγα των αρχαίων Αιγυπτίων, παρά από τον Αρχιεπίσκοπο.
Ένας εξ΄ αυτών λίγο έλειψε να πάθει εγκεφαλικό όταν βγήκε από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Όταν απείλησε να δώσει την παραίτησή του από την θέση που κατέχει -γιατί επιτέλους δεν έχει προαχθεί- του Προκαθημένου δεν έδειξε να ιδρώνει το αυτί από την απειλή.
Οι υποψήφιοι στην Ιερισσό είναι, μέχρι σήμερα, δυο με του Μαντινείας να έχει σαφές προβάδισμα και τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου.
Το όνομα του δεύτερου είναι αυτό του π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ Ιερισσού, ο οποίος χθες (21 Σεπτεμβρίου) σε συνάντηση του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών έλαβε ευλογία για την υποβολή της υποψηφιότητας του για την χηρεύουσα Μητρόπολη.
Στην Πρέβεζα το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο. Οι υποψήφιοι και εκεί είναι δύο.
Ο ένας, ο ντόπιος, έχει τη στήριξη των ιερέων της περιοχής, καίτοι πρωτοσύγκελλός τους για χρόνια.
Ο έτερος υποψήφιος, ο Αθηναίος νομικός, έχει την στήριξη του Αρχιεπισκόπου, πολλών «Ιερωνυμικών» και λίαν προσφάτως και της πλειοψηφίας των «Χριστοδουλικών»…
Ο Νεωκόρος
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Θρησκεία και Πολιτική - δύο χώροι ασύμβατοι...


Θρησκεία και Πολιτική - δύο χώροι ασύμβατοι...

==
__Καθένας διαλέγει τον τρόπο του να μιλήσει για το πιστεύω του, όπως ο εικονιζόμενος που κρατάει στο Σταυρό και τις Δέκα Εντολές...
__Το σημαντικό όμως στο μήνυμά του είναι ότι:
"Καθένας χρειάζεται το νόμο του Θεού. Τα πολιτικά κόμματα δεν αλλάζουν τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά το κάνει ο λόγος του Θεού. Τα κόμματα έρχονται και φεύγουν. Ο Θεός υπάρχει για όλη την αιωνιότητα".
__Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς; Αλλά οι σκοπιμότητες και οι σαρκικές νοοτροπίες κάνουν ακόμη και "χριστιανούς" να γίνονται ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

__Πόσο κακό για τη μαρτυρία τους... Μακάρι να αφήσουν τον Χριστό να τους ελευθερώσει!

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η μεταμόρφωση ενός ανθρώπου...


Η μεταμόρφωση ενός ανθρώπου...

==


Ο νεοναζί δολοφόνος που έγινε... πάστορας

Την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού που στα 17 του χρόνια βρέθηκε στην φυλακή καταδικασμένος για την δολοφονία ενός μετανάστη παρουσιάζει η Deutsche Welle. Πρόκειται για τον Γιοχάνες Κνάιφελ, ενός νεαρού νεοναζί που μέσα στην φυλακή εγκατέλειψε την ιδεολογία που τον οδήγησε σε ένα έγκλημα μίσους και ανακάλυψε την χριστιανική πίστη. Μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης ακολούθησε μια ραγδαία αλλαγή: o πρώην νεοναζί είναι σήμερα Χριστιανός και σε λίγο καιρό πάστορας.

Ο 30χρονος με το βίαιο, ακροδεξιό παρελθόν σήμερα σπουδάζει Θεολογία. Στο μέλλον ο Γιοχάνες Κνάιφελ θέλει να συμβάλλει στη σωτηρία της ψυχής των συμπολιτών του. Στο παρελθόν τη ζωή του γέμιζαν το μίσος, η βία, το αλκοόλ και τα δεξιά, προπαγανδιστικά τραγούδια.


Μαθητής ακόμη, ο Γιοχάνες Κνάιφελ αναλαμβάνει δράση στη δεξιά σκηνή των νεοναζί στην πόλη Έσεντε, της Κάτω Σαξονίας, απ’ όπου κατάγεται. Η σχέση του με τους βαριά άρρωστους γονείς του διακόπτεται νωρίς, όταν εκείνοι τον στέλνουν σε οικοτροφείο. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια η δεξιά σκηνή έμοιαζε λυτρωτική για το νεαρό μαθητή.


Στο οικοτροφείο του Έλτσε, κοντά στο Ανόβερο, ο Κνάιφελ ξεκινάει μια διπλή ζωή: την ημέρα είναι ο καλός μαθητής, το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα ζει τη ζωή ενός ρατσιστή. Ο τότε διευθυντής του οικοτροφείου, Έκχαρντ Νίριγκ εντοπίζει την πηγή του προβλήματος στις παρέες του Γιοχάνες: «Είμαι σίγουρος ότι ο Γιοχάνες είχε κακές παρέες. Η επιρροή των φίλων του ήταν πιο ισχυρή από εκείνη του σχολείου.»


Στις 9 Αυγούστου 1999 ο 17χρονος Γιοχάνες μαζί με έναν φίλο του, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, πηγαίνουν στο σπίτι του 44χρονου Πέτερ Ντόιτσμαν, όπου τον ξυλοκοπούν. Ο γνωστός στην περιοχή και ως «Χίπης», χρόνια άνεργος και ένθερμος υποστηρικτής του ειρηνιστικού κινήματος είχε τολμήσει να ασκήσει ανοιχτά κριτική εναντίον τους. Λίγες ώρες αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο Κνάιφελ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κράτησης στις φυλακές ανηλίκων.


Ο πάστορας της φυλακής Ντίτερ Κουλκς, που στάθηκε δίπλα στον Κνάιφελ όταν εκείνος διέκοψε τις σχέσεις του με τη δεξιά σκηνή και ξεκίνησε να πηγαίνει στις εκκλησιαστικές λειτουργίες. «Εκεί άρχισε να διερωτάται απέναντι σε ποιον έχει ευθύνη και ποιος μπορεί να του συγχωρέσει αυτή την πράξη», θυμάται ο Κουλκς.


Ως Χριστιανός πλέον, ο Γιοχάνες Κνάιφελ βγαίνει από τη φυλακή και μην γνωρίζοντας πώς να χειριστεί τη νέα του ελευθερία στρέφεται στην ενορία των Βαπτιστών. Μετά από μια πρακτική στην ενορία αποφασίζει να σπουδάσει Θεολογία. Συγχρόνως ξεκινάει να καταγράφει την ιστορία του, την οποία σκοπεύει να εκδώσει σύντομα.


Σε λίγο καιρό ο Κνάιφελ θα εργάζεται ως πάστορας. Επιθυμία του είναι να βοηθήσει κυρίως τους νέους ανθρώπους: «Λόγω της προσωπικής μου ιστορίας εμπνέω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα στρέφονταν ποτέ σε εκπροσώπους της εκκλησίας». Ο Κνάιφελ πρεσβεύει ότι μπορεί κανείς να βγει από τέτοιου είδους καταστάσεις και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, όπως έκανε και ο ίδιος.


10/10/2012  08:52
 Πηγή: Deutsche Welle // http://www.protothema.gr/world/article/?aid=228885&fb_source=message
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com