29.12.14

Σε ποιον χρωστάμε τα δώρα του Θεού;

Σε ποιον χρωστάμε τα δώρα του Θεού;
.
.
Το πολυποίκιλο έργο του Θεού 
Ο Θεός δεν τσιγκουνεύτηκε σε χρόνο, υλικά, προσπάθειες, προσοχή στη λεπτομέρεια, για να ετοιμάσει τον χώρο όπου θα ζούσε ο άνθρωπος, και στη συνέχεια να του προσφέρει την ευκαιρία να λάβει τη μέγιστη δυνατή ευλογία. 
Αλλά η εκτίμηση των ανθρώπων για αυτές τις ευλογίες είναι απολύτως περιορισμένη. Οι περισσότεροι είναι σαν τα μικρά παιδιά, που κοιτάζουν τα "δώρα" το πρωί της Πρωτοχρονιάς. 
Ξυπνούν με τη μυρωδιά του υπέροχου φαγητού και των άλλων λιχουδιών, βλέπουν τα φώτα και τα στολίδια, και κάπου εκεί ένα ποδήλατο, ένα νέο σπίτι για την κούκλα κ.λπ. Αλλά δεν έχουν αντίληψη ή κατανόηση για το πώς προέκυψαν αυτά τα δώρα. 
Ο μπαμπάς εργάστηκε για να κερδίσει χρήματα. Η μαμά έκανε ψώνια, ετοίμασε και μαγείρεψε το φαγητό. Και οι δύο τους έμειναν ως αργά τη νύχτα για να φέρουν στο σαλόνι το ποδήλατο και το κουκλόσπιτο, και όλα αυτά για να έχουν τη χαρά να μπορούν το πρωί της Πρωτοχρονιάς βλέπουν χαρούμενα τα πρόσωπα των παιδιών τους. Και όμως, παρά όλο τα έξοδα και τους κόπους, στο τέλος τα παιδιά αποδίδουν τα δώρα που προέρχονται από τους γονείς τους …στον «Αϊ-Βασίλη"!

Το ίδιο συμβαίνει και με τα θαύματα της Γης. Θυμηθείτε την φωτογραφία που τράβηξαν οι αστροναύτες της αποστολής «Απόλλων» καθώς γύριζαν σε τροχιά γύρω από τη σελήνη, με την ανατολή της Γης. Ζούσαν στη σκληρή πραγματικότητα ενός νεκρού ηλιακού συστήματος, και ξαφνικά συγκλονίστηκαν βλέποντας το "στολίδι της ζωής», το σπίτι τους, την ωραία Γη, να υψώνεται πάνω από τον σεληνιακό ορίζοντα. 
Το Γήινο σπίτι μας είναι ένα θαύμα με κάθε έννοια της λέξης. Όπου κάθε παράμετρος απαραίτητη για τη ζωή, υπάρχει ακριβώς εκεί στη δική μας διάθεση. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αποδίδουν αυτό το πλήθος των θαυμάτων σε έναν άλλο "Αϊ-Βασίλη", την ανύπαρκτη Μητέρα Φύση, – χωρίς να αναγνωρίζουν πως όλα οφείλονται στον Ένα, Μοναδικό Αληθινό Θεό, που τα σχεδίασε και τα έφερε στην ύπαρξη μέσα από την πολυποίκιλη σοφία της δημιουργίας Του, όλα για τον άνθρωπο.
=============
«Πόσον μεγάλα είναι τα έργα σου, Κύριε· τα πάντα εν σοφία εποίησας· η γη είναι πλήρης των ποιημάτων σου» (Ψαλμός 104:24).
=============