16.4.12



Ανάσταση και πολιτικοί...


Τα ανούσια μηνύματα των πολιτικών που σαν «μαϊντανοί» έρχονται κάθε τόσο να «νοστιμίσουν» τις θρησκευτικές εορτές με τις «εξυπνάδες» τους, αποτελούν αναλόγως ζήτημα χιούμορ ή κακογουστιάς. 
__Από τα χρόνια της επταετίας θυμόμαστε με αποστροφή τους δικτάτορες να λένε και να γράφουν παντού: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ». Ακόμη και αν αυτό επιτρέπεται από την γραμματική, ως παραβολή, παρομοίωση, μεταφορά ή όπως αλλιώς το ονομάζουν οι φιλόλογοι, αποτελεί ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ για το πρόσωπο και το έργο του Κυρίου όταν το υποβιβάζουν στο επίπεδο των δικών τους εγκλημάτων, προδοσιών και ανικανοτήτων.

__Από το ίδιο βαρέλι πίνουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, ακόμη και εκείνοι που δηλώνουν άθεοι, ανακατεύοντας την ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού με την όποια δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση του έθνους και του λαού.

  • __Έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας δήλωσε στη Νάουσα: «Εύχομαι πολύ γρήγορα να γιορτάσουμε την πραγματική Ανάσταση, που την περιμένει και την αξίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος έδωσε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια»...
  • Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, έκφρασε την ελπίδα «η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού  της να γίνουν πραγματικότητα».  
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος στο πασχαλινό μήνυμά του αναφέρει: «Αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση»
  • __Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς επισήμανε πως "πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση. Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε".
  • Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «Το μήνυμα της Ανάστασης είναι πάντοτε μήνυμα ελπίδας. Για τους Έλληνες εφέτος, όμως, το μήνυμα αυτό δεν είναι δυστυχώς ακόμα η λύτρωσή τους από τους κινδύνους της καταστροφής που απειλούν την Ελλάδα. Είναι όμως μήνυμα προσπάθειας και αγώνα. Του αγώνα που, με ορθή κρίση και φρόνηση, θα οδηγήσει και στην αναγέννηση της πατρίδας».
  • Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λ. Κατσέλη δήλωσε: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία το μήνυμα της Ανάστασης αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα. Η «Κοινωνική συμφωνία» οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης και συλλογικότητας με τους πολίτες και μπαίνει μπροστά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης για την έξοδο από την κρίση. Για την Ανάσταση και ανάταση της χώρας».
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε μήνυμά τους τονίζουμε πως «εκείνο που δεν γίνεται να αναστηθεί είναι το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό».
Ύστερα από τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη που την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» στην τελετή της Ανάστασης, δεκάδες πιστοί που παρακολουθούσαν την λειτουργία προτίμησαν να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο και μάλιστα με ένταση που ξεπερνούσε τα μεγάφωνα, γεγονός που προκάλεσε αμηχανία στους  κληρικούς όμως, τελικά η λειτουργία συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα...

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


Απέτυχαν να χαρίσουν ευτυχία χωρίς Χριστό



Σε μήνυμά του για το Πάσχα ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς σημειώνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αλήθειες που αξίζει να προσέξουμε:

“Είναι αλήθεια ότι εφέτος εορτάζουμε το Πάσχα μέσα σε ένα περίεργο κλίμα αβεβαιότητος. Κάποιοι, που θέλησαν να χαρίσουν στους Έλληνες ευτυχία χωρίς Χριστό, απέτυχαν. __Μας προσέφεραν μια κοινωνία αφθονίας, υπερκαταναλωτισμού, σπατάλης, ανέσεως και πλησμονής. Μας δίδαξαν την φιλαυτία, την φιλοχρηματία, την φιλόσαρκη, την φιλήδονη, την φιλόυλη ζωή, τον αισθησιασμό και την ασέβεια.  Κι αντί της ευτυχίας, της γαλήνης και της χαράς, μας βύθισαν στη στέρηση, στην ανασφάλεια, στην ανησυχία, στην αγωνία, στη σύγχυση, το φόβο, το άγχος, την αγανάκτηση.”
__«Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος».
__ Αφού αναστήθηκε η κεφαλή, θα αναστηθεί και το υπόλοιπο σώμα, όλη η ανθρωπότητα.
__ Αυτή η πίστις στην κοινή ανάσταση ας μας δώσει σήμερα ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Ο Χριστός αναστήθηκε και χάρισε στην ανθρωπότητα το μεγάλο δώρο της ειρήνης και της χαράς, αφού με την ένδοξο Ανάστασή Του, κατάργησε τον θάνατο, κατατρόπωσε το Σατανά, εξαφάνισε το φόβο, χάρισε την αιώνια ζωή.
__ Αυτή η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού μας ας μας δώσει δύναμη, ειρήνη, αφοβία, γαλήνη και στις καθημερινές ασχολίες μας, στην πρόσκαιρη αυτή επίγεια ζωή μας.

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

   Σώσατε την Ελλάδα -- Καθαρίσατε την Εκκλησία   



Πού, πότε, πώς; 
Κανείς δεν θα απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα επειδή ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ προς τη σωστή κατεύθυνση... 
 
=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com