16.4.12



Απέτυχαν να χαρίσουν ευτυχία χωρίς Χριστό



Σε μήνυμά του για το Πάσχα ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς σημειώνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αλήθειες που αξίζει να προσέξουμε:

“Είναι αλήθεια ότι εφέτος εορτάζουμε το Πάσχα μέσα σε ένα περίεργο κλίμα αβεβαιότητος. Κάποιοι, που θέλησαν να χαρίσουν στους Έλληνες ευτυχία χωρίς Χριστό, απέτυχαν. __Μας προσέφεραν μια κοινωνία αφθονίας, υπερκαταναλωτισμού, σπατάλης, ανέσεως και πλησμονής. Μας δίδαξαν την φιλαυτία, την φιλοχρηματία, την φιλόσαρκη, την φιλήδονη, την φιλόυλη ζωή, τον αισθησιασμό και την ασέβεια.  Κι αντί της ευτυχίας, της γαλήνης και της χαράς, μας βύθισαν στη στέρηση, στην ανασφάλεια, στην ανησυχία, στην αγωνία, στη σύγχυση, το φόβο, το άγχος, την αγανάκτηση.”
__«Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος».
__ Αφού αναστήθηκε η κεφαλή, θα αναστηθεί και το υπόλοιπο σώμα, όλη η ανθρωπότητα.
__ Αυτή η πίστις στην κοινή ανάσταση ας μας δώσει σήμερα ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Ο Χριστός αναστήθηκε και χάρισε στην ανθρωπότητα το μεγάλο δώρο της ειρήνης και της χαράς, αφού με την ένδοξο Ανάστασή Του, κατάργησε τον θάνατο, κατατρόπωσε το Σατανά, εξαφάνισε το φόβο, χάρισε την αιώνια ζωή.
__ Αυτή η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού μας ας μας δώσει δύναμη, ειρήνη, αφοβία, γαλήνη και στις καθημερινές ασχολίες μας, στην πρόσκαιρη αυτή επίγεια ζωή μας.

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com