4.1.12


ΑΧΡΗΣTΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;


Σε τί μας χρειάζεται ο Χριστός;

Μας χρειάζεται ο Χριστός; Σε τί μας χρειάζεται; Σαν τι μας χρειάζεται;

• Πρώτον. Μας χρειάζεται σαν έργο, ή σαν πάρεργο;
__Η καρδιά είναι έργο ή πάρεργο για την ύπαρξη μας; Μπορείς να βάλεις την καρδιά στο περιθώριο, στην εφεδρεία, και να την καλείς μόνο μια φόρα τη βδομάδα να λειτούργει δύο ώρες το πρωί; Τον άλλο χρόνο θα ζεις χωρίς καρδιά;
__Τον Χριστό γιατί τον έχουμε βάλει στην εφεδρεία; Γιατί τον ζητάμε μια φορά τη βδομάδα (την Κυριακή), και αν και τότε τον καλούμε, και αν και τότε σωστά τον καλούμε;
__Ένας Κυριακάτικος μόνο Χριστός είναι άχρηστος!

• Δεύτερον. Μας χρειάζεται ο Χριστός ως πλήρης απασχόληση, όχι ως μια παρένθεση της ζωής μας.
__Τον θέλω και για την τσέπη μου, ναι ή όχι; Τον θέλω δηλαδή, να μου ρυθμίζει και, τα οικονομικά μου;
__Τον θέλω για υπουργό των οικονομικών μου, ναι ή όχι;
__Εκείνος, που έλυσε το μεγάλο θέμα της παγκόσμιας οικονομίας, που έσωσε το ανθρώπινο γένος από τη χρεωκοπία της αμαρτίας και τον πνιγμό του θανάτου, Εκείνος που είναι υπουργός της θείας Οικονομίας, που τα οικονόμησε έτσι, ώστε να ζήσει ο κόσμος, Εκείνος, που χάρισε τα δάνεια και τις οφειλές σε κάθε χρεωφειλέτη, σε κάθε αμαρτωλό που μετανοεί, Αυτός ο ίδιος δεν μπορεί να λύσει και τα γήινα οικονομικά μας;
__Ασφαλώς και μπορεί. Πώς;
__Αν Τον ανακαλέσουμε από την αχρηστία και Του αναθέσουμε το όλο πρόβλημα. Μια εντολή δική Του αρκεί: «Αύτη εστιν η εντολή η εμή, ίνα αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς» (Ιωάν, 15/ιε/12).

Χρηστοί με τον Χριστό

• Τρίτον: Μας χρειάζεται ο Χριστός για να γίνουμε χρηστοί, αγαθοί, καλοί, τίμιοι, φιλάνθρωποι.
__Γίνεται ο άνθρωπος χρηστός χωρίς τον Χριστό;
__Γίνεται Χριστός υπό απαγόρευση;
__Γίνεται Χριστός περιορισμένος στους τοίχους ενός Ναού, που και από κει Τον διώχνουμε τις πιο πολλές φορές, με τις θρησκευτικές μας φιγούρες και τις απαίσιες αγυρτείες μας;
__Γίνεται Χριστός αποδυναμωμένος, αδύνατος, χωρίς παγκόσμιες δυνατότητες;
__Γίνεται π.χ. Χριστός έξω από την οικογένεια; Για όλα φροντίζουν οι γονείς. Πολλοί κουράστηκαν για σπίτια. Μα Χριστό δεν άφησαν και δεν αφήνουν στα παιδιά τους. Λέει ο ιερός Χρυσόστομος: «Βούλει καταλιπείν τον υιόν πλούσιον; Δίδαξον αυτόν είναι χρηστόν εν Χριστώ» (Ε.Π.Ε. 23,268). Μετάφραση: Θέλεις ν’ αφήσεις πλούτο στο παιδί σου; Μάθε το να είναι αγαθός άνθρωπος με τη χάρη του Χρίστου.

• Τέταρτον. Μας χρειάζεται ο Χριστός ως φροντίδα και... πλουτισμός;
__Λέει ο ιερός Χρυσόστομος: «Ο Παύλος όχι μόνο δεν φρόντιζε για το άτομό του, αλλά μεριμνούσε για την οικουμένη όλη, Εσύ μεριμνάς για την οικογένεια σου μόνο, ενώ εκείνος για τους φτωχούς των Ιεροσολύμων, που ήσαν πάρα πολλοί, για τους φτωχούς της Μακεδονίας, για τους φτωχούς όλου του κόσμου. Και ήταν διπλή η φροντίδα του για την οικουμένη. Φρόντιζε ως προς μεν τα υλικά να μη λείπει τίποτα το αναγκαίο, ως προς δε τα πνευματικά, να πλουτίζουν» (Ε.Π.Ε. 19,346).
__Τον θέλουμε, λοιπόν, τον Χριστό ή μας είναι άχρηστος;
Π. Δανιήλ Γ. Αεράκης
====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


Υπάρχει ακαταλόγιστο;
________________________________________
_________________________________________________________________________________________




Με το παραπάνω κείμενο οι υπεύθυνοι διαχείρισης της περιουσίας των Ελεύθερων Ευαγγελικών Εκκλησιών, ζητούν (αν όχι απαιτούν) από τις τοπικές εκκλησίες να τους προσφέρουν το 5% (ή και περισσότερο) των εισπράξεών τους. Οι γνωρίζοντες τα πράγματα, ωστόσο, ξέρουν πως τα χρήματα αυτά τα διαχειρίζονται δύο Σωματεία τα οποία ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ.... (Γιατί άραγε; Είναι αλήθεια ότι τα μέλη είναι συγγενείς και φίλοι;)
__Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα, ή, πιο σωστά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ αν θέλουν να δουν άσπρη μέρα... εκτός κι αν είναι ευχαριστημένοι να βουλιάξουν το καράβι μαζί τους.
Το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» μάλλον δεν ισχύει, και σίγουρα δεν θα έπρεπε να ισχύει εδώ...



Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Από την πείρα του Ιώβ (3)



«Οφθαλμός... πους... και πατήρ...» (Ιώβ κθ' 15-16)


Μάτι για τους τυφλούς και πόδι για τους χωλούς. «Οφθαλμός και πους». Μα δεν θα μείνει μόνο σ' αυτά ο Ιώβ. Οι μεγάλες ψυχές με τις απεριόριστες διαστάσεις, με τους αχανείς ορίζοντες, με την ακόρεστη δίψα και την ασίγαστη πείνα για αυτοπροσφορά δεν σταματούν εύκολα. Δεν περιορίζονται, δεν ικανοποιούνται. Μετά το «οφθαλμός» και «πους», θα πρόσθεσει: «Εγώ ήμην πατήρ αδυνάτων» (Ιώβ κθ 16).


__Πατέρας των αδυνάτων. Πατέρας! Αυτό το ανυπέρβλητα εξαίσιο και βαθύ όνομα. Ήμουνα πατέρας όλων εκείνων που είναι αδύνατοι υλικά, ηθικά, πνευματικά. Όχι ένας απλός προστάτης, αλλά πατέρας. Πατέρας που πονεί, που σκέπτεται ακατάπαυστα, που κρατάει στο δυνατό και λεπτό του χέρι τα παγωμένα χέρια των αδυνάτων, που τρέμουν. Πατέρας που δεν περιορίζεται σε μια περιπτωσιακή εκδήλωση στοργής, αλλά μεριμνά συνεχώς. Τι υπέροχο είναι να σε νιώθει πατέρα ένας αδύνατος. Να ξέρει ότι μέσα στο στήθος σου χτυπάει η καρδιά ενός πατέρα και όχι ενός ξένου. Δεν συμφωνείς, ότι αξίζει να είναι κανείς πατέρας των αδυνάτων; Αξίζει χίλιες φορές...
*   * *
Κύριε, με απλότητα ψυχής σε ικετεύουμε: Αξίωσέ μας να γίνουμε: Μάτια τυφλών - πόδια αναπήρων - πατέρες αδυνάτων. Αντί, λοιπόν, να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, πόσο αλήθεια θα αλλάξει και η δική μας ζωή προσφέροντας αγάπη. Γιατί η αγάπη που προσφέρεται επιστρέφει πολλαπλάσια σ' εκείνον που την προσφέρει. 
__Σε ευγνωμονούμε, γιατί μάς βοήθησες να καταλάβουμε, πως η ζωή μας ομορφαίνει, γεμίζει χαρά, παίρνει νόημα μονάχα με την προσφορά της αγάπης και κοντά σε Σένα, Πατέρα μας. 
Αυτή η αγάπη ας είναι και η καλύτερη αρχή για το νέο έτος.

Τέλος

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΖΩΗ" , 29-12-2011


Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com