14.8.12

Δεν ξέρω τι να πιστέψω...
=
=
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 
ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;


Λ
ΛΛΛ
ΛΛΛΛΛ
Η
Η

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

=
=
__Τέτοιο θέατρο παραλόγου πίσω από τις πλάτες μας;
__Με αυτούς που μας κυβερνούν κι εκείνους που διδάσκουν στα σχολεία και τις εκκλησίες μας όλα τα περιμένουμε...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η διαβολοκυβέρνηση...
==

__Τα παραπάνω αξιοπρόσεκτα έγραψε ο παπα-Ηλίας σε ηλεκτρονικό μήνυμά του:
 
=============================================================
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Παπανδρέου, μας είχε πει, σχετικά με την παγκόσμια διακυβέρνηση:

«Απαιτείται μια πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, πέραν των συνόρων. Που θα εγγυάται κανόνες, διαφάνεια και καταπολέμηση της αδικίας»!…

Κι ακόμη πως «η σοσιαλιστική διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης…ως βασική της προτεραιότητα».

Για να τα επαναλάβει, τώρα, και ο κ. Βενιζέλος, αποφαινόμενος και αυτός πως:


«Η ανακύκλωση της διεθνούς κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα…από ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής».

Πληροφορώντας μας ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε στις αγορές ένα αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Και έδειξε την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει το ευρώ». Αλλά, σε βάρος, όπως φαίνεται, των Ευρωπαίων…

Αξίζει-νομίζω-τον κόπο ν’ ασχοληθούμε κι εμείς, έστω και ακροθιγώς με το συγκεκριμένο θέμα.


Και βέβαια δεν φιλοδοξούμε να διεισδύσουμε στους δαιδαλώδεις μαιάνδρους των οικονομικών λαβυρίνθων. Γιατί, για την περιήγηση στους χώρους α τούς, είναι άλλοι αρμοδιότεροι.

Εδώ θα επιχειρήσουμε να ιδούμε το θέμα, όσο απλούστερα μπορούμε. Τόσο από τη σκοπιά του Ευαγγελίου, όσο και την όποια πείρα μας προσφέρει η πραγματικότητα.

Και ας αρχίσουμε απ’ την πραγματικότητα:

Από ποιους ζητούν οι εραστές της παγκοσμιοποίησης να μας εισαγάγουν στον βιομηχανικό ορνιθώνα της;


Απ’ τις, λεγόμενες, αγορές, μας λένε. Και, αν δεν κάνω λάθος, μιλώντας μας για αγορές, μας μιλούν για τους αξιότιμους μεγάλους ευεργέτες μας, τους τοκογλύφους.

Οι οποίοι θα μας προσφέρουν «κανόνες», «δικαιοσύνη» και «διαφάνεια». Και όσα ακόμη δεν μπορεί το μυαλό του ανθρώπου να χωρέσει. Μέχρι και του «πουλιού το γάλα»…


Κι, όσο για τα αγαθά αισθήματα, που οι τοκογλύφοι τρέφουν, για όλους τους λαούς και ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες, έχουμε πρόσφατες και άκρως ειδυλλιακές εμπειρίες.


Όπως, εξάλλου, και για την «πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση» δεν θα χρειαστεί να πάμε και πολύ μακριά. Μας αρκεί η δικά μας διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.


Ασφαλώς και οι τοκογλύφοι είναι η αφρόκρεμα του καπιταλισμού. Ο οποίος με όλες τις παραφυάδες του δολοφονεί ετησίως εκατομμύρια ανθρώπων.

Και αυτό, που θέλουν να πετύχουν τώρα, με την παγκοσμιοποίηση είναι να συστηματοποιήσουν και να διευρύνουν το δολοφονικό τους καθεστώς.

Ασφαλώς και θα κάνουν την ίδια και χειρότερα, με όσα, έκαναν και στα διαβόητα κρεματόρια τους οι Ναζί. Αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Όχι όμως τόσο βάναυσα και τόσο προκλητικά. Αλλά με πιο ήπια και πιο «πολιτισμένα» μέσα…

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι και «αντιρατσιστές». 


Όλα κι όλα! Σέβονται τους ανθρώπους, αδιακρίτως χρώματος. Αλλά, από το άλλο μέρος, ληστεύουν τον ιδρώτα τους και πίνουν το αίμα τους, επίσης αδιακρίτως χρώματος.


Προσέξατε πώς κλιμάκωσαν τη δική μας εξόντωση;


Μας επέβαλαν να ξεριζώσουμε τις ελιές και τα αμπέλια μας. Για να μην έχουμε επάρκεια αγαθών. Έτσι ώστε να αφεθούμε στο έλεος της αυθαιρεσίας τους.

Συρρίκνωσαν τις αποδοχές και πολλαπλασίασαν τους φόρους, ώστε να δημιουργήσουν εφιαλτικά αδιέξοδα και να εξωθήσουν τους πολίτες στην απόγνωση και τις αυτοκτονίες.
Και στη συνέχεια με τα δολοφονικά τους φάρμακα, αποβλέπουν στο να μας δηλητηριάζουν σιγά-σιγά και να μας εξαποστέλλουν «εις τόπον χλοερόν». Όπως φαίνεται να συμβαίνει, τώρα, με τα, λεγόμενα, γενόσημα.
Κι ακόμη πιο πέρα, με τα μεταλλαγμένα τους τρόφιμα, θα προσπαθήσουν να μας καταστήσουν άβουλα ανθρωποειδή. Σαν τα κοτόπουλα των βιομηχανικών ορνιθώνων.

Και γιατί όλα αυτά;


Μα για το Μαμωνά.


Και ποια είναι η σχέση και η θέση του Μαμωνά απέναντι στο Ευαγγέλιο;


Η ίδια με το Σατανά!

Κι ας προσπαθούν κάποιοι να ταυτίσουν την παγκοσμιοποίηση με τη βασιλεία του Θεού. Η μία απέχει από την άλλη, όσο και ο Θεός από το Σατανά.

Και τι σημαίνει αυτό;


Πάμπολλα!


Και ένα από τα πολλά είναι ότι για την παγκοσμιοποίηση ο άνθρωπος δεν έχει καμιά απολύτως αξία.


Και γι’ αυτό μπορεί να θυσιάζεται απεριόριστα και αδιάκριτα στο βωμό του Μαμωνά. Ο οποίος είναι το παν.


Ενώ για τη Βασιλεία του Θεού ο άνθρωπος, ο καθένας άνθρωπος, είναι απόλυτη αξία. 


Και βρίσκεται πάνω, όχι μόνο από το μαμωνά, αλλά κι απ’ όλους τους άθλιους νόμους και τους κανόνες του καπιταλιστικού Μεσαίωνα και της παγκόσμιας διακυβέρνησης …


Κάποιοι, πολιτικοί, λένε ότι όσοι δεν ενταχθούν στην παγκόσμια διακυβέρνηση, είναι καταδικασμένοι να χαθούν.


Αλλά στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο ισχύει.


Η ιστορία των αιώνων φωνάζει ότι ποτέ ο δρόμος του Σατανά δεν οδήγησε στη σωτηρία.
Όπως και ο δρόμος του Θεού δεν οδήγησε ποτέ στην απώλεια …

παπα-Ηλίας
==========================================================


__Όπως βλέπετε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα σοφός για να καταλάβει το ΕΓΚΛΗΜΑ των πολιτικών σε βάρος της χώρας μας.
__Το δύσκολο είναι να καταλάβουμε ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ και εμπιστεύονται στα άνομα χέρια τους τις τύχες των ίδιων και των παιδιών τους...
__Κρίμα και έγκλημα από τον ίδιο το λαό - αληθινή αυτοκτονία...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Όχι 5 σκαλιά πιο κάτω...
=
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, στην ΝΕΤ: «Εμείς σήμερα είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, γιατί κάποιος προγονός μας επέλεξε να ζήσει χειρότερα για να διατηρήσει την πίστη του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που γνωρίζει αυτή την ιστορική διαδρομή, να αρνείται σε κάποιον άλλον άνθρωπο το δικαίωμα να έχει τη δική του θρησκεία και να λατρεύει και να προσεύχεται στο Θεό που εκείνος επιλέγει».

Κύρια σημεία συνέντευξης
Για την προσευχή για τη λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου
Η Πολιτεία, όπως και πέρσι, προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος και στους περίπου 32.000 νόμιμους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος ορισμένους, χώρους σε δύο μεγάλα στάδια στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ για να προσευχηθούν.
Για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση διαφόρων μέσων ενημέρωσης
Πέρσι, την ώρα που βρισκόμουν στο ΟΑΚΑ και παρακολουθούσα την διαδικασία της προσευχής με πληροφόρησαν ότι σε ένα blog αναφέρεται ότι 120.000 μουσουλμάνοι εισβάλουν στο ΟΑΚΑ, έχει χαθεί ο έλεγχος, η Αστυνομία δεν ξέρει τι να κάνει, οι πολίτες είναι ανάστατοι κι εγώ έβλεπα μπροστά μου εκείνη τη στιγμή περίπου 560 άτομα και σε έναν άλλο χώρο που είχαμε δώσει πάλι δίπλα στο ΟΑΚΑ, απ’ την κάτω πλευρά, οι χιλιάδες μουσουλμάνοι ήταν μόλις 47!
Για τη σχέση Ορθοδοξίας και Θρησκευτικής Ελευθερίας
Το έθνος αυτό συγκροτήθηκε, μεταξύ άλλων λόγων, και γιατί ήθελε να θρησκεύεται ελεύθερα, ήθελε δηλαδή να πηγαίνει στην Εκκλησία και να κάνει την προσευχή του.
Ήθελε οι Εκκλησίες  του να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα τζαμιά και όχι 5 σκαλιά πιο κάτω, ήθελε λοιπόν, να κάνει κάτι που σήμερα το θεωρούμε αυτονόητο.
Είναι προφανές ότι για ένα έθνος που  έχυσε αίμα για να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία, είναι ίδιον του πολιτισμού του, να εγγυάται αυτή τη θρησκευτική ελευθερία και σε όποιον άλλον βρίσκεται σ’ αυτή τη χώρα είτε είναι Έλληνας πολίτης είτε είναι νόμιμος μετανάστης, είτε επισκέπτης.
Για τις διώξεις κατά Χριστιανών
Υπάρχουν μετανάστες που έχουν φύγει από τις χώρες τους γιατί είναι Χριστιανοί. Οι Χριστιανοί δεν είναι πλειοψηφία σε όλες τις χώρες, ούτε ομάδες οι οποίες απολαμβάνουν θετικής μεταχείρισης παντού. Υπάρχουν χώρες όπου το να είσαι χριστιανός στοιχίζει τη ζωή σου.
Τι γίνεται στη προσευχή για τη λύση της νηστείας του Ραμαζανίου
Στις 7.30 το πρωί, διαβάζεται η προσευχή και ακολουθεί το κήρυγμα αγάπης. Αυτό κρατά μισή ώρα και μετά όλοι φεύγουν.
Ποιος είναι ο στόχος της Πολιτείας
Η χώρα μας θέλει κάτι πάρα πολύ απλό, να μην ξαναζήσει αυτό που ζήσαμε πριν δύο χρόνια, όταν εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στις πλατείες για να προσευχηθούν και κάποιοι άρχισαν να τους βρίζουν και να τους επιτίθενται. Δεν πρέπει να ξαναγίνει γιατί στη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ηρεμία της χώρας και στη διεθνή της εικόνα.
=
__Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω σημεία που αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
__Δυστυχώς οι σημερινοί θρησκόληπτοι και θρησκειοκάπηλοι στη χώρα μας έχουν ξεχάσει αυτές τις αρχές και κάνουν (αρκετά πολλοί) ό,τι αντίθετο και μισαλλόδοξο προς βλάβην και της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας ειδικότερα.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το ιερό σκαμπίλι...

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Πατήρ Παϊσιος μου είπε“ του Αθανάσιου Ρακοβαλή:
===================================================
Μετά τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στο Άγιον Όρος, είχα πάει να δω το γέροντα. Ήταν «θυμωμένος» και φώναζε.
«Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος). Λέγανε ότι θα σβήσει πιο μπροστά, γιατί δε φυσούσε και όμως έσβησε την τελευταία μέρα κι ας είχε αέρα. Λες και την οδηγούσε ένα χέρι, πήγαινε γύρω - γύρω από ‘κει που δεν την περιμένανε και παρέκαμπτε τις ζώνες ασφαλείας.
Κάηκαν τα δάση! Κάηκε το κοσμικό φρόνημα;
- ένα μοναστήρι ζητούσε ενίσχυση.
- Αυτοί πάλι δεν κατάλαβαν τίποτα πνευματικό. Μια κοσμική εξυπνάδα έχουν. (Θύμωσε). Γίνονται αιτία να βλασφημείται το όνομα του Θεού. Παντού έβρεχε, σ’ όλη την Ελλάδα!! Μόνο στο άγιον Όρος δεν έβρεχε!! Για να λέει ο κόσμος που είναι η Παναγία τους;
Γιατί δεν τους βοηθάει; Που να γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτό είναι χαστούκι της Παναγίας; Είναι μερικοί άνθρωποι που συμφωνούν με την οργή του Θεού και δεν κάνουν ούτε ένα κομποσχοίνι για τη φωτιά (εννοούσε τον εαυτό του).
- Γέροντα, φοβάμαι, πώς τα λέτε έτσι!
- Τι, θα μου κάνουν πόλεμο και οι καλόγεροι;
- Ναι, γέροντα!
- Εμ, ας μου κάνουν… Εγώ από αγάπη τα λέω. Ξέρεις τι είπε ο π. Ηρωδίωνας, όταν του είπαν να κάνει προσευχή για τη φωτιά;
- Τι είπε;
- Όχι προσευχή για τη φωτιά. Πολύ πράσινο, πολύ καλαμπαλίκι οι καλόγεροι. Λίγο πράσινο, όχι καλαμπαλίκι (= αργολογία).
Αυτοί τόχουν σχέδιο να κάνουν δρόμους, νάρχονται τουρίστες, θα κουράζονται οι καλόγεροι απ’ τη φιλοξενία, μετά θα πουν «Να σας κάνουμε κανένα ξενοδοχείο, για να μην κουράζεστε και σεις». «Ναι, θα πουν, σωστά». Μετά θα δώσουν χρήμα για συντήρηση των ναών. Μετά θα πουν «Κοίτα δεν κάνει να καις κεριά και λιβάνι· τόσα χρήματα δώσαμε για συντήρηση. Διάλεξε που θες στην περιοχή του μοναστηριού να σας κτίσουμε μια Εκκλησία». Μετά θα βάλουν κανένα φύλακα με γένια και ράσα νάχει τη γυναίκα του στην Ουρανούπολη… θα μας κάνουν Μουσείο…
Δε λέω ότι θα το επιτρέψει αυτό η Παναγία, αλλά αυτό είναι το σχέδιό τους. Και είναι και μερικοί που το θέλουν κιόλας… καλόγεροι, ακούς!… τον τελευταίο λόγο τον έχει η Παναγία. Αν δε συνέλθουν, θα φάνε κι άλλο χαστούκι.
====================================================

__Το αν ο Παΐσιος ήταν "άγιος" ή όχι, και το αν κάποιοι προσπαθούν να τον "αγιοποιήσουν" για να κερδίζουν λεφτά με τα βιβλία τους και άλλα τερτίπια, δεν μας ενδιαφέρει εδώ.
__Το σημαντικό είναι πως υπάρχει ΚΡΙΣΗ και ανάμεσα στην "ιδιοκτήτρια" του "Αγίου Όρους" και τους "υποτακτικούς" της...
__Και επίσης υπάρχει σύγχυση στα μυαλά των αρμοδίων, που από τη μία ίσως συμφωνούν με τα λόγια του περί "καλαμπαλακίου" και φωτιάς από την Παναγία, και από την άλλη ζητούν βοήθεια ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ... ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ...
__Αυτό θα πει θρησκευτική συνέπεια και υγιές πιστεύω...

 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Μπορούν και χωρίς να ξεγυμνώνονται...

Βγήκε τελευταία και αποθεώθηκε!
09/08/2012 - 03:49

Ένα στάδιο σηκώθηκε όρθιο και αποθέωσε τη Σάρα Ατάρ, παρότι τερμάτισε τελευταία και 45 δευτερόλεπτα αργότερα από την πρώτη στα προκριματικά των 800μ. των γυναικών.
Στη δική της περίπτωση και μόνο η συμμετοχή είχε αξία, αφού πρόκειται για την πρώτη αθλήτρια από τη Σαουδική Αραβία που συμμετέχει στον στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μόλις τον Ιούνιο η ολυμπιακή επιτροπή της αραβικής χώρας άναψε το πράσινο φως στις γυναίκες για να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
Έχοντας «γυμνό» μόνο το πρόσωπό της και τα χέρια της, όπως επιτάσσει η θρησκεία και η παράδοση στη χώρα της, η Ατάρ έδειξε να διασκεδάζει τη συμμετοχή της. «Είμαι απλώς περήφανη που εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Ελπίζω η παρουσία μου να αποτελέσει παράδειγμα και να ανοίξει νέους δρόμους», δήλωσε.
Πηγή: sportfm.gr

==
__Με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η αθλήτρια ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τις γυναίκες αθλήτριες ΝΑ ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ για χάρη των ηδονοβλεψιών ανδρών (θεατών και παραγόντων) του δράματος της σύγχρονης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που λέγεται "Ολυμπιακοί Αγώνες" -- χωρίς καμία απολύτως σχέση με τον αρχαιοελληνικό θεσμό.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Τα "αθώα" χρόνια...


Κάθε άλλο παρά χρόνια της... αθωότητας είναι τα εφηβικά για τα Ελληνόπουλα: σύμφωνα με έρευνα – σοκ, σε αυτή την ηλικία «ψάχνονται» με χασίς, ποτό και τσιγάρο!

Η πανελλήνια έρευνα σε 683 σχολεία και 37.040 μαθητές 13 – 19 ετών, που έκανε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, δείχνει ανησυχητική αύξηση στην χρήση ναρκωτικών και, ιδίως, του χασίς.

Χασίς έχει δοκιμάσει 1 στους 7 μαθητές, με το 18,2% να είναι αγόρια και το 8,3% κορίτσια, ενώ το 15,2% επανέλαβε την χρήση! Στις δημοφιλείς ουσίες για τους έφηβους είναι επίσης οι
εισπνεόμενες (π.χ. κόλλες, βενζίνες) και τα υπνωτικά/ ηρεμιστικά χάπια. Ρεκόρ στην κάνναβη έχουν οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ένα ποτηράκι ήπιε τον τελευταίο μήνα 1 στους 6 Έλληνες ηλικίας 13 έως 19 ετών, ενώ 1 στους 10 μαθητές πίνει τουλάχιστον 2 ποτά την εβδομάδα και 1 στους 3 έχει μεθύσει minimum μία φορά στη ζωή του. Μάλιστα, οι μαθητές «ψηφίζουν» μπύρα και ακολουθούν η βότκα και το ουίσκι. Τα πιο... γερά ποτήρια εντοπίζονται στα σχολεία του Έβρου, της Καστοριάς, της Πιερίας, της Χαλκίδας και της Αργολίδας.

Πιο διαδεδομένο από το χασίς και το ποτό είναι το τσιγάρο: το 50% των 19χρονων καπνίζει, με το 1/3 να είναι θεριακλήδες, κάνοντας πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα! Το κάπνισμα στη μαθητική ηλικία είναι πιο... διαδεδομένο σε Ξάνθη, Ροδόπη και Ζάκυνθο, με τα αγόρια να εμφανίζονται πιο επιρρεπή από τα κορίτσια.


==
__Με καλύτερο δάσκαλο στη διαφθορά τα κανάλια της τηλεόρασης και καλύτερα εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής τα ονομαζόμενα "καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος" (αλήθεια γιατί τα λένε έτσι;) το κράτος μας κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίζει πελατεία στον ΟΚΑΝΑ και τα παρόμοια προγράμματα...
__Έτσι θα έπρεπε;
__Μήπως κρύβονται από κάτω συμφέροντα;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com