27.4.11

«Στις 21 Μαΐου έρχεται το τέλος του κόσμου»

 Όχι το 2012, όπως έχει προβλεφθεί από τους Μάγια. Ούτε το 2013 όπως λέει ο πατήρ Μάξιμος, αλλά πολύ νωρίτερα, –σε λίγες εβδομάδες– στις 21 Μαΐου…


Στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες όπως αυτή στην εικόνα, που  ανακοινώνουν ως Ημέρα της Κρίσεως την 21 Μαΐου. Όχι κάποια στιγμή αυτής της δεκαετίας ή αυτού του έτους, αλλά ακριβώς στις 21 Μαΐου. 
Εκατοντάδες πινακίδες προειδοποιούν τους αμετανόητους για την επικείμενη μοίρα τους με προσφορά ενός του ραδιοφωνικού σταθμού της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον 89χρονο κ. Harold Camping, ο οποίος αρχικά προβλέψει ο κόσμος θα τελείωνε το 1994.
???? «Η ημερομηνία είναι σίγουρη» ????
Οι οπαδοί της θεωρίας ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Θεός είπε τον Νώε ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί σε επτά ημέρες. Στην Αγία Γραφή η ημέρα ισοδυναμεί με 1.000 χρόνια. Η ημερομηνία του Κατακλυσμού ορίστηκε από αυτούς στο έτος 4.990 π.Χ. και αν προσθέσεις εκεί ακριβώς 7.000 χρόνια και κάποιους άλλους υπολογισμούς, φτάνεις στις 21 Μαΐου.
«Δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία», δήλωσε ο Μάικλ Γκαρσία, συντονιστής του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού.
Στους ανθρώπους –ακόμη και τους άπιστους– αρέσει να κάνουν εικασίες για το τέλος του κόσμου. 
Η αμαρτωλή ανθρώπινη φύση να θέλει να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει ο Ιησούς, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.
Όποιοι και αν είναι:
  • Αντβεντιστές, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελικοί, Ορθόδοξοι 
  • Οπαδοί του π. Μάξιμου ή του Ρόσελ, ή του Καρμπόνη, ή της σειράς Left Behind των Tim LaHaye και Jerry Jenkins, ή του Hal Lindsey βιβλία του οποίου έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «ΠΕΡΓΑΜΟΣ» 
  • ή οποιουδήποτε άλλου, 
είναι καταδικασμένοι να γελοιοποιούνται επειδή δεν προσέχουν τα λόγια του ίδιου του Χριστού που είπε: 
«Δεν ανήκει σ’ εσάς να γνωρίσετε χρόνους ή καιρούς που ο Πατέρας έθεσε στη δική του εξουσία» Πράξ. 1/α/7.

____________________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε


Αλλόθρησκοι μαθητές παρακολουθούν 

το μάθημα των Θρησκευτικών

Η εφημερίδα το ΒΗΜΑ δημοσίευσε τη Μεγάλη Τετάρτη, 20/4/2011 άρθρο της Λαμπρινής Κουζέλη με τίτλο «Το Πάσχα του βιβλίου». Το άρθρο αναφέρεται στις εκδόσεις βιβλίων με θεματολογία σχετική με την εορτή του Πάσχα. Το τέλος του άρθρου όμως περιγράφει ένα παράδειγμα σχετικό με τη στάση αλλόθρησκων μαθητών απέναντι στο μάθημα των Θρησκευτικών. Σημειώνει η αρθρογράφος: 
 
«Η Νικολέττα Μουρκοβίτη, δασκάλα στη Β΄ δημοτικού του 64ο Δημοτικού Σχολείου στον Κεραμεικό, έχει στην τάξη της 15 παιδιά. «Το 70% είναι αλλοδαπά και πιστεύουν σε άλλες θρησκείες και δόγματα», λέει στο «Βήμα»...

«Διδάσκονται τα γεγονότα του Πάσχα κατεξοχήν στο μάθημα των θρησκευτικών. Μπορούν να μην συμμετάσχουν στο μάθημα αν δεν θέλουν, τα περισσότερα όμως ανταποκρίνονται και συμμετέχουν οικειοθελώς. Ειδικά τα μικρότερα δείχνουν μεγάλη περιέργεια για τη γιορτή του Πάσχα. Μέσα από τον στολισμό αυγών και λαμπάδων και μέσα από τα βιβλία με παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές μαθαίνουν πιο ευχάριστα τα έθιμα της κοινωνίας στην οποία ήρθαν να ζήσουν».

Η μαρτυρία της δασκάλας αυτής είναι σύμφωνη και με την εμπειρία πολλών άλλων δασκάλων και θεολόγων που στα σχολεία μας έχουμε πολλούς αλλόθρησκους μαθητές που όχι μόνο δεν ζητούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά συμμετέχουν σε αυτό ενεργά.
 
ΠΗΓΗ: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/04/blog-post_9873.html
 
 
Αλλά τι μαθαίνουν τα αλλόθρησκα παιδιά για το Πάσχα στο ελληνικό σχολείο; Ότι και τα ελληνόπουλα! Δηλαδή:
 
  • «Μέσα από τον στολισμό αυγών και λαμπάδων και μέσα από τα βιβλία με παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές μαθαίνουν πιο ευχάριστα τα έθιμα της κοινωνίας».
Αλλά αυτό ακριβώς είναι το ΚΡΙΜΑ και για τις δύο κατηγορίες παιδιών. Γι' αυτό και ο λαός μας θεωρεί Πάσχα το αρνί και τα βαρελότα με τα οποία και εφέτος αρκετοί έχασαν τη ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα.
 
____________________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε