16.10.12

Δεν θα μου πλύνεις το αυτοκίνητο...


Δεν θα μου πλύνεις το αυτοκίνητο...

==
__Τα καημένα τα παιδάκια μιμούνται (ή επαναλαμβάνουν τα λάθη) τους γονείς τους.
__Έτσι ο φτωχός Αφρικανός ή Ασιάτης πάντα θα πλένει τζάμια στα φανάρια (θύμα κάποιας μαφίας) και ο πλούσιος Ευρωπαίος πάντα θα προστατεύει την περιουσία του (θύμα κάποιας άλλης μαφίας --ή και της ίδιας;--) που τον σκλαβώνει με τις καταναλωτικές συνήθειες που επιβάλλει η διαφήμιση...
__Για ελευθερία και ισότητα μίλησε μόνο ο Χριστός, αλλά Εκείνον κανείς δεν θέλει να ακούσει...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Irena Sendler...

Irena Sendler...
==




__Η Irena Sendler ήταν Πολωνή Ρωμαιοκαθολική κοινωνική λειτουργός, που στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στην πολωνική αντίσταση  με την οργάνωση Żegota στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Βαρσοβία. Υποβοηθούμενη από άλλα 20 περίπου μέλη της Żegota, η Sendler έβγαλε λαθραία από το γκέτο της Βαρσοβίας 2.500 παιδιά που τα εφοδίασε με πλαστά έγγραφα και φρόντισε για στέγασή τους έξω από το γκέτο, σώζοντάς τα έτσι από το να σκοτωθούν στο Ολοκαύτωμα. 

__Με το πρόσχημα διεξαγωγής επιθεωρήσεων των συνθηκών υγιεινής κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας τύφου, η Sendler και οι συνεργάτες της, επισκέπτονταν το γκέτο και έβγαζαν λαθραία μωρά και μικρά παιδιά μέσα σε ασθενοφόρα και τραμ, μερικές φορές κρυμμένα μέσα σε πακέτα. 

__Τα παιδιά τοποθετούνταν σε πολωνικές οικογένειες, στο ορφανοτροφείο των Αδελφών της Οικογένειας της Μαρίας στη Βαρσοβία, ή σε Ρωμαιοκαθολικά μοναστήρια. Με τις προσπάθειές της διασώθηκαν περίπου 2.500 παιδιά Εβραίων. 

__Το 1943, Sendler συνελήφθη από την Γκεστάπο, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η Żegota την έσωσε δωροδοκώντας γερμανικές φρουρές στο δρόμο προς την εκτέλεση της. Έτσι κατάφερε όχι μόνο να αποδράσει και να αποφύγει την εκτέλεση, αλλά και να επιβιώσει από τον πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, η ίδια και οι συνάδελφοί της συγκέντρωσαν όλα τα αρχεία τους με τα ονόματα και τις θέσεις των Εβραίων παιδιών, οι γονείς των οποίων είχαν σκοτωθεί στο στρατόπεδο εξόντωσης στην Τρεμπλίνκα. 

__Μετά τον πόλεμο και τη Σοβιετική κατοχή της Πολωνίας, η Irena Sendler διώχθηκε από τις κομμουνιστικές αρχές του πολωνικού κράτους για σχέσεις με την εξόριστη πολωνική κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απέβαλε το δεύτερο παιδί της. 

__Το 1965 η Sendler αναγνωρίστηκε από το κράτος του Ισραήλ ως μία των Δικαίων των Εθνών. Αργότερα στη ζωή της τιμήθηκε για τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες στη διάρκεια του πολέμου με την υψηλότερη τιμή της Πολωνίας.
Το 2003, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' έστειλε στην Sendler μια προσωπική επιστολή επαινώντας τις προσπάθειές της εν καιρώ πολέμου. 

__Προτάθηκε ως υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης του 2007, αλλά αυτό απονεμήθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ... 

__Η Irena Sendler πέθανε στη Βαρσοβία στις 12 Μαΐου του 2008. 

__Ένα έτος μετά, το 2009, η Πολωνία έκδωσε προς τιμή της ένα αναμνηστικό ασημένιο κέρμα.
 

__Εδώ δεν αγιάζουμε ανθρώπους, θαυμάζουμε όμως το θάρρος μερικών απλών ατόμων για το έργο των οποίων ελάχιστα είναι γνωστά.
__Σίγουρα όμως δεν τα αγνοεί ο Δίκαιος Κριτής.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Εσύ γνωρίζεις τον Υιό του Θεού;


Εσύ γνωρίζεις τον Υιό του Θεού;

==

"Διότι έλαβε παρά Θεού Πατρός τιμήν και δόξαν, ότε ήλθεν εις αυτόν τοιαύτη φωνή υπό της μεγαλοπρεπούς δόξης, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον εγώ ευηρεστήθην" (2 Πέτρου 1:17)

__Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα θεωρούν τον Ιησού Χριστό το πολύ ως ένα σπουδαίο άνθρωπο, αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι ο μοναδικός/μονογενής Υιός του Θεού.
__Μερικοί, όπως οι άθλιοι «ηθοφθορείς» αυτές τις ημέρες στο θέατρο «Χυτήριο», προσπαθούν να τον υποβιβάσουν στο δικό τους ποταπό βουρκοκύλισμα...

__Παρ' όλα αυτά, Εκείνος πράγματι είναι Ο μονογενής Υιός του Θεού.

Ο άγγελος Γαβριήλ είπε στη μητέρα Του:
"Πνεύμα Άγιον θέλει επέλθει επί σε, και δύναμις του Υψίστου θέλει σε επισκιάσει· διά τούτο και το γεννώμενον εκ σου άγιον θέλει ονομασθή Υιός Θεού» (Λουκ. 1:35).

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ομολόγησε:

"Και εγώ είδον και εμαρτύρησα, ότι ούτος είναι ο Υιός του Θεού» (Ιωάν. 1:34).

Οι μαθητές Του αναγνώρισαν:

* Ο Ναθαναήλ είπε "Ραββί, συ είσαι ο Υιός του Θεού, συ είσαι ο βασιλεύς του Ισραήλ» (Ιωάννης 1:49).

* Ο Σίμων Πέτρος είπε: «Συ είσαι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζώντος» (Ματθ. 16:16).

* Ο Ιωάννης έγραψε: αύτα εγράφησαν διά να πιστεύσητε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού, και πιστεύοντες να έχητε ζωήν εν τω ονόματι αυτού» (Ιωάννης 20:31).

* Ο Θωμάς μετά την ανάσταση του Χριστού, αναφώνησε, "Ο Κύριός μου και ο Θεός μου» (Ιωάν. 20:28).

Τα πονηρά πνεύματα Τον αναγνώρισαν:

«Τα πνεύματα τα ακάθαρτα, ότε εθεώρουν αυτόν, προσέπιπτον εις αυτόν και έκραζον, λέγοντα ότι συ είσαι ο Υιός του Θεού» (Μάρκ. 3:11).

Οι Ρωμαίοι στρατιώτες που Τον σταύρωσαν: 

«Ο εκατόνταρχος και οι μετ' αυτού φυλάττοντες τον Ιησούν, ιδόντες τον σεισμόν και τα γενόμενα, εφοβήθησαν σφόδρα, λέγοντες· Αληθώς Θεού Υιός ήτο ούτος» (Ματθ. 27:54).

Πάνω απ’ όλους Τον αναγνώρισε και Τον ομολόγησε ο ίδιος ο Θεός: 

Στη βάπτισή Του:
«Φωνή έγεινεν εκ των ουρανών· Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην» (Μάρκ. 1:11)

Στο Όρος της Μεταμόρφωσης,
«Νεφέλη φωτεινή επεσκίασεν αυτούς, και ιδού, φωνή εκ της νεφέλης λέγουσα· Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην· αυτού ακούετε» (Ματθ. 17:5).

Ο Κύριός μας ρώτησε έναν τυφλό που θεράπευσε:
«Είπε προς αυτόν· Συ πιστεύεις εις τον Υιόν του Θεού;» (Ιωάν. 9:35)

__Η απάντησή μας σ’ αυτή την ερώτηση είναι άκρως σημαντική, επειδή από αυτήν εξαρτάται η σωτηρία μας.
«Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται, όστις όμως δεν πιστεύει είναι ήδη κεκριμένος, διότι δεν επίστευσεν εις το όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού» (Ιωάν. 3:18).
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com