1.10.11


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ



  • 50χρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα.
  • Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.
  • Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής, Μ. Κριάδης, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, πηδάει από το παράθυρο του γραφείου του καθώς δεν αντέχει την οικονομική καταστροφή που έχει πάθει.
  • Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Είναι μερικά από τα καθημερινά πλέον περιστατικά αυτοκτονιών που καταγράφονται στην Ελλάδα της φτώχειας, της αγωνίας για το μέλλον, του πανικού για την αδυναμία πληρωμής του ενοικίου, του δανείου, των φόρων, του σχολείου του παιδιού.
Όμως τα ΜΜΕ (=Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) “θάβουν” κανονικά για να μην προκαλέσουν λέει ανησυχία στο κοινό τους.
Σήμερα για παράδειγμα μας έλεγαν ότι αυτοκτόνησαν δύο ακόμα νέοι άνθρωποι στο Ζωγράφου. Ένας 35χρονος με οικονομικά προβλήματα που έκοψαν το επίδομα στην παραπληγική γυναίκα του και ένας φοιτητής που πήδηξε από το μπαλκόνι. Τηλεφώνησαν λοιπόν περίοικοι σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και τι τους είπαν; “Ξέρετε, λόγω της ευαισθησίας του θέματος δεν μεταδίδουμε αυτοκτονιες…”.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά για μια χώρα που αργοπεθαίνει. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυτοκτονίες ενώ πλέον έχουν αυξηθεί δραματικά και τα περιστατικά χρόνιας κατάθλιψης και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.

Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτόχειρες, το 2008 έφτασαν τους 366 και το 2009 ο αριθμός ανέβηκε στους 391. Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς του Μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης. Εκτιμάται ότι το 2010, όταν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, αυτοκτόνησαν γύρω στους 500 Έλληνες.

Γενικά, το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, δηλαδή μέχρι πέρυσι ξεπέρασαν τις 4.000 με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος, μέχρι πρόπερσι. Χάθηκε δηλαδή μια κωμόπολη από ανθρώπους που οι ίδιοι έβαλαν τέρμα στη ζωή τους.