31.5.10

======================

ΑΛΛΟΤΕ ...ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Σήμερα, οι κήρυκες είναι πιθανόν περισσότερο καταρτισμένοι από οποιαδήποτε κάποια άλλη εποχή της ιστορίας. Είμαστε σπουδαγμένοι στο θέμα της επικοινωνίας, της δημόσιας ομιλίας με τις ικανότητες του ρήτορα, και στον τομέα της ομιλητικής. Οι λεκτικές μας παρουσιάσεις είναι έργα τέχνης από μόνες τους.

Και ο κόσμος ενθουσιάζεται τόσο με τον ομιλητή, ώστε φεύγοντας μιλούν γι’ αυτόν παρά για τον Ιησού. Κι όταν αυτό συμβαίνει, δεν κηρύττω πια τον Χριστό, αλλά κηρύττω τον εαυτό μου.

  • Ο πραγματικός δούλος του Χριστού θα φρουρήσει την ευγλωττία του και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρει το Ευαγγέλιο, μήπως οι ακροατές ενθουσιαστούν περισσότερο με αυτόν, παρά με τον Ίδιο τον Χριστό.


Η ίδια αρχή αφορά ακόμα και αυτούς που ηγούνται στη λατρεία. Σήμερα, οι ομάδες λατρείας αναμφίβολα είναι οι πιο επιτηδευμένες σε όλη την ιστορία, στον επαγγελματισμό, στον υλικό εφοδιασμό, στην οξυδέρκεια.

Και είναι εφικτό ο κόσμος να φεύγει περισσότερο επηρεασμένος από τους μουσικούς, παρά από το Πρόσωπο του Χριστού. Κύριε, βοήθησέ μας να μην προβάλουμε τον εαυτό μας!


Από ένα βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί σε λίγο διάστημα


==========================================


Έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα

του περιοδικού "ΤΥΧΙΚΟΣ";

















ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
  • www.tyxikos.gr
  • Το νέο τεύχος σας περιμένει!


==========================================



Labels: , , , ,

ΚΛΕΦΤΕΣ

"Κλέφτες υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Όπου υπάρχουν όμως διαδικασίες ελέγχου μειώνεται ο κίνδυνος"

Ι. Μπουτάρης Free Sunday 3-5-10





.