1.10.12

Ένα όνειρο τρελό...
 
==
__Πολύ αλήθεια στα λόγια του ηθοποιού κ. Ψάλτη.
 __Μόνο που όλα παρουσιάζονται μέσα σε σκοτάδι, όπως σκοτινές είναι και οι βουλές των ανθρώπων μακριά από τον Θεό.
__Ας πάμε στο φως λοιπόν. Στο φως που είναι ο Χριστός!
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

 

Τα χρήματα δεν φέρνουν ευτυχία...


Τα χρήματα δεν φέρνουν ευτυχία...


http://dailynews24.gr/koinonia-ellada/item/18225-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82.html
Πυκνό μυστήριο καλύπτει τον βίαιο θάνατο του 55χρονου εισοδηματία Πέτρου Θηβαίου του Σπυρίδωνος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 157 με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε συνθήκες που δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων.
Οι μαρτυρίες των γειτόνων της παλιάς αρχοντικής γειτονιάς των βέρων Αθηναίων που κάνουν λόγο για έναν «πλούσιο άνθρωπο με πολλά λεφτά» αλλά και η αποκάλυψη ότι το θύμα πριν από τον πυροβολισμό είχε κατακόψει σε κομφετί δεσμίδες με χαρτονομίσματα συνθέτουν ένα μυθιστορηματικό συμβάν του αστυνομικού δελτίου.
Πριν από τον πυροβολισμό είχε προβεί -προφανώς σε στιγμή συναισθηματικής έξαρσης- σε ιδιότυπη τελετή καταστροφής μιας μικρής περιουσίας, πράξη που δείχνει ότι τελικά το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Με ειδικό κοπτικό μηχάνημα έκανε κυριολεκτικά κομφετί δεσμίδες των 500, 200 και 100 ευρώ.
O άτυχος Πέτρος Θηβαίος προφανώς δεν έχει συγγενείς ή δεν αναζητήθηκε από συγγενείς. Κατά τους περιοίκους, ήταν «ένας πολύ ευκατάστατος εισοδηματίας που είχε επιχειρήσεις, πολλά ακίνητα και μπορεί και καράβια», μαρτυρίες που συνέθεσαν την εικασία ότι ο αυτόχειρας (όπως όλα δείχνουν) μπορεί να ασχολείτο και με εφοπλιστικές δραστηριότητες.

==
__Όποιοι νομίζουν ακόμη πως τα χρήματα φέρνουν ευτυχία, ας δουν τι τραβάνε τώρα διάφοροι πολιτικοί και συνεργάτες τους (διασυρμός, φυλακίσεις, κατηγορίες, δίκες)...
__Όχι βέβαια ότι τους απασχολεί και ιδιαίτερα, επειδή για να αποφασίσεις να ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ έχεις ήδη χαλάσει τη συνείδησή σου...
__Όμως κανείς δεν μπορεί να πει πως "καλοπερνούν". Έτσι δεν είναι;


=================




__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αλλά ποιος θα το απονείμει;

Αλλά ποιος θα το απονείμει;
==
__Λάβαμε την παραπάνω διαφήμιση...
__Να δεχτούμε, λοιπόν, πως ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
__Αλλά ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ;
__Και ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ;

__Εγώ στον εαυτό μου κι εσείς στον εαυτό σας;
Ο Απόστολος Παύλος έγραφε: «Αδελφοί, εγώ δεν στοχάζομαι εμαυτόν ότι έλαβον αυτό· αλλ' εν πράττω· τα μεν οπίσω λησμονών, εις δε τα έμπροσθεν επεκτεινόμενος, τρέχω προς τον σκοπόν διά το βραβείον της άνω κλήσεως του Θεού εν Χριστώ Ιησού» (Φιλ. 3:13-14).
__Αυτό ας είναι το ΒΡΑΒΕΙΟ που θα αξιωθούμε να λάβουμε στη ζωή μας, ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΡΙΤΗ. 


.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ο ποταμός του Θεού...

Ο ποταμός του Θεού...
==




«Επισκέπτεσαι την γην και ποτίζεις αυτήν· υπερπλουτίζεις αυτήν· ο ποταμός του Θεού είναι πλήρης υδάτων· ετοιμάζεις τον σίτον αυτών, επειδή ούτω διέταξας» (Ψαλμός 65:9).

__Ο ανεξάντλητος «ποταμός του Θεού», που ποτίζει όλη τη γη, δεν είναι άλλο από τις δροσιστικές βροχές που κατεβαίνουν  από τους ουρανούς, και "επισκέπτονται" τη γη καθώς επαναλαμβάνουν αενάως το εκπληκτικό ταξίδι του προς τους ωκεανούς, για να ανέβουν πάλι πίσω στον ουρανό. 
__Στον ποταμό αυτό στην ουσία ενσωματώνονται όλα τα ποτάμια της Γης, αλλά δεν είναι σαν κανένα άλλο ποτάμι, επειδή τη στιγμή που θα φτάσει στον ωκεανό, ανεβαίνει πάλι στους ουρανούς, για να κυλήσει ξανά προς τα κάτω στο διψασμένο έδαφος και τελικά να επαναλάβει ξανά και ξανά το ατελείωτο ταξίδι του.

__Τι όμορφη πρόβλεψη θείας σοφίας είναι αυτός ο ποταμός του Θεού! Χωρίς αυτόν, όλη η ζωή στη γη θα πάψει να υπάρχει. Οι άνθρωποι θεωρούν ως πιο πολύτιμο το χρυσάφι, αλλά είναι αυτός «ο ποταμός του Θεού» που συνεχώς «υπερπλουτίζει» την γη με τις τακτικές επισκέψεις του για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ίδιας και των κατοίκων της προκαλώντας τη βλάστηση των φυτών. 

__Στο βιβλίο του Ιώβ διαβάζουμε:


«Τις ήνοιξε ρύακας διά τας ραγδαίας βροχάς, ή δρόμον διά την αστραπήν της βροντής, διά να φέρη βροχήν επί γην ακατοίκητον, εις έρημον, όπου άνθρωπος δεν υπάρχει, διά να χορτάση την άβατον και ακατοίκητον, και να αναβλαστήση τον βλαστόν της χλόης; Έχει πατέρα η βροχή; ή τις εγέννησε τας σταγόνας της δρόσου;" (Ιώβ 38:25-28).

__Με αυτόν τον τρόπο ο Θεός προετοιμάζει τα λαχανικά και τα φυτά με τα οποία θα τραφούν άνθρωπος και ζώα. Κάθε είδος δημητριακών και δέντρων που παρέχουν τη βασική τροφή για τους ανθρώπους και βλάστησης για τα ζώα σε όλο τον κόσμο. Έτσι, με το πέρασμα αυτού του «ποταμού του Θεού» ανανεώνεται η δημιουργία. 
__Αυτό είναι το υπέροχο ζωογόνο ποτάμι του Θεού, κάτι που βλέπουμε ξανά τούτες τις ημέρες με τον ερχομό του Φθινοπωρου...


__Αλλά πόσοι θυμούνται ότι ο Θεός τα έφτιαξε όλα αυτά μέσω του Υιού Του, του Ιησού Χριστού, και τα έκανε όλα με ένα βασικό σκοπό που κορυφώθηκε στο Γολγοθά:


«Ηλευθέρωσεν ημάς εκ της εξουσίας του σκότους και μετέφερεν εις την βασιλείαν του αγαπητού αυτού Υιού· εις τον οποίον έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτιών· όστις είναι εικών του Θεού του αοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως, επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν· και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι' αυτού» (Κολ. 1:13-17).

__Είναι καλό να απολαμβάνουμε τα αγαθά δώρα του υλικού «ποταμού του Θεού» για τον οποίο θαυμάζει ο Ψαλμωδός!  
__Υπάρχει όμως και ένα άλλο μοναδικό ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, που καλύπτει τις εσωτερικές πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου, και το οποίο μπορεί να λάβει και να γευθεί μόνο εκείνος που πλησιάζει τον Θεό όχι μόνο σαρκικά και γήινα αλλά πνευματικά, ζητώντας μαζί Του μια σχέση όχι μόνο σαρκική/χωμάτινη αλλά πνευματική. 

__Είπε ο Χριστός στη γυναίκα στο πηγάδι της Σαμάρειας:


«Πας όστις πίνει εκ του ύδατος τούτου θέλει διψήσει πάλιν· όστις όμως πίη εκ του ύδατος, το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ, το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γείνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον» (Ιωάν. 4:13-14).

__Είναι πολύ καλύτερο, λοιπόν, να προχωρήσουμε και στην μεγαλύτερη ευλογία που έχει ετοιμάσει για εμάς ο Θεός. Για όσους Τον πλησιάσουν ο Χριστός υποσχέθηκε:


«Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος, το οποίον έμελλον να λαμβάνωσιν οι πιστεύοντες εις αυτόν» (Ιωάν. 7:38-39).
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Έτσι είμαι εγώ...

Έτσι είμαι εγώ...
==


__Καθημερινά, τα σπίτια και τα γραφεία μας, τα αυτοκίνητά και τα ντουλάπια μας, λένε ποιοι είμαστε και προς τα πού οδηγούμμαστε στη ζωή.

__Τα έπιπλά μας, οι συνήθειές μας, το περιεχόμενο των ψυγείων μας, οι ώρες που καθόμαστε στον καναπέ κοιτάζοντας τηλεόραση, οι ώρες που ξοδεύουμε σε τηλεφωνήματα (πολλά από τα οποία γίνονται χωρίς κανένα συγκεκριμένο θέμα), όλα αυτά φανερώνουν από νωρίς, αν αργότερα θα έχουμε ζάχαρο, πίεση, έμφραγμα, κατάθλιψη, αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση με τον ή τη σύζυγο και τα παιδιά μας, και ένα πλήθος άλλες περιπλοκές της ζωής.
__Επίσης ο κατάλογος για τα ψώνια μας επίσης φανερώνει το βάρος που θα έχουμε σε ένα χρόνο από τώρα, αν π.χ. οι αγορές μας περιλαμβάνουν τρόφιμα παχυντικά, γλυκά και διάφορα είδη που κατατάσσονται τα λεγόμενα «τρόφιμα σκουπίδια», αν αγοράζουμε έτοιμα ή μισοέτοιμα γεύματα που άλλοι έχουν αποφασίσει πόσα και ποια λίπη, όπως και ποια και πόσα συντηρητικά, αλάτι, ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες κ.λπ. θα έχουν προσθέσει...
__Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας, αν λειτουργούμε μέσα στα περιθώρια που επιτρέπει ο μισθός μας ή δανειζόμαστε αλόγιστα. Αν χρησιμοποιούμε χωρίς περίσκεψη πιστωτικές κάρτες και όλες εκείνες τις προσφορές «με δόσεις», που στο τέλος διογκώνουν την τιμή που έπρεπε να πληρώσουμε με τόκους και επανοτόκια...
__Και τα χόμπι φανερώνουν το επίπεδο των ικανοτήτων μας. Αν θα μπορούμε να περπατούμε χωρίς να λαχανιάζουμε, αν θα μπορούμε να ανεβούμε τη σκάλα όταν χαλάσει ο ανελκυστήρας, αν θα χρειαστούμε ειδικές ιατρικές εξετάσεις (και επεμβάσεις)...


__Χωρίς να είναι αστείο, δεκάδες πράγματα που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας αύριο, εξαρτώνται από εκείνα που κάνουμε ή δεν κάνουμε σήμερα.

__«Συλλογίσθητε τας οδούς σας» (Αγγ. 1:5), προτρέπει ο λόγος του Θεού, και μάλιστα την ίδια ακριβώς συμβουλή επαναλαμβάνει ακριβώς δύο χωρία παρακάτω, επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη της σπουδαιότητα. 
__Και είναι σημαντικό να προσέξουμε πως τούτη η συμβουλή δεν απευθύνεται σε άπειρους νέους, στους οποίους συνήθως επιχειρούμε να την εφαρμόσουμε, αλλά σε άτομα ώριμα, που με κάποιο τρόπο έχουν παγιώσει τους τρόπους τους και τις συνήθειές του. 

__Ναι στην ίδια ανάγκη δεν βρισκόμαστε κι εμείς, ιδιαίτερα όταν έχουμε αποκτήσει ένα πλήθος λάθος πρακτικές και συνήθειες, που στο τέλος θα κληθούμε να πληρώσουμε με μεγάλο αντίτιμο, για να μην γράψουμε με μεγάλη ποινή.


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Εάν δεν γίνετε σαν τα παιδιά...
==
__Ανάμεσα στον φανατισμό και την θρησκευτική "άγνοια" του Εβραίου, καλύτερη η άγνοια της αθωότητας του παιδιού στα πόδια του...
...αλλά κι αυτό, όταν μεγαλώσει, μάλλον στα βήματα του μεγάλου θα περπατήσει...
Πόσο κρίμα...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com