3.7.13

Τρώει τα παιδιά της και στηρίζεται στα ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ...Τρώει τα παιδιά της και στηρίζεται στα ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ...


=
Όσο κι αν σπρώχνει τον αθλητή (κοντεύει να τον ρίξει κάτω) ο ετερόφωτος πρωθυπουργός μας δεν κερδίζει τίποτε από τις δάφνες της δόξας του πίνακα... 
Για άλλον προορίζονται και ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πάρει κι αυτός λίγη δόξα ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ...
Όσο για την εικόνα του "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ", αφού δεν απέτρεψε τον κ. Σαμαρά στο καταστροφικό για το λαό μας "έργο του", δεν πρόκειται να βοηθήσει τον αθλητή στις μελλοντικές επιδόσεις του. 
Ο λόγος "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ανήκει στους πραγματικά ΑΞΙΟΥΣ, και όχι σ' εκείνους που πάτησαν σε κληρονομικά σκαλοπάτια και υποσκέλισαν άλλους για να γίνουν άρχοντες (επειδή ήταν ταμένοι) σε έναν λαό που διόλου δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους πονά.

Εν τω μεταξύ...
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με ανακοίνωσή της κατακεραυνώνει τον Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή να δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον μπασκεμπολίστα των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούμπο, κάνοντας λόγο για υποκρισία χωρίς όρια.
===
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Έλληνικής Ένωσης Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:

«Η διεθνής αθλητική διάκριση την οποία κατέκτησε με την αξία και τον κόπο του ο δεκαοκτάχρονος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, αποτέλεσε εύλογη αφορμή για πανηγυρισμούς. Ακόμη μια ένδειξη προκοπής του ελληνικού αθλητισμού, συγκινεί όσους έχουν μάθει να καμαρώνουν όποτε βλέπουν την ελληνική σημαία σε άξια χέρια. Μαζί τους όμως θα πανηγυρίσουν υποκριτικά και κάποιοι που, αν δεν ήξεραν ποιός είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, δεν θα ανέχονταν την παρουσία του στη δουλειά τους, στην ομάδα τους, στο λεωφορείο ή στο παγκάκι τους. Όπως ακριβώς δεν την ανέχονται σε άλλα παιδιά που δεν συμβαίνει να έχουν το ύψος και το ταλέντο του νεαρού Αντετοκούμπο. Πανηγυρίζουν και αυτοί που αν ο Γιάννης δεν ήταν ταλαντούχος μπασκετμπολίστας δεν θα θεωρούσαν ποτέ ότι αξίζει να γίνει Έλληνας.

Γεννημένος εδώ από αλλοδαπούς μετανάστες και έχοντας γνωρίσει την Ελλάδα ως μοναδική πραγματική πατρίδα, ο Γιάννης πληρούσε αναμφίβολα τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας με βάση το νόμο 3838/2010. Πριν, όμως, προφθάσει να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, η σύντομη νομοθετική άνοιξη της ελληνικής ιθαγένειας είχε ήδη λήξει άδοξα.

Και να που ξαφνικά έκανε το θαύμα της η βιοτεχνία εξαιρετικών, επιλεκτικών και αδιαφανών πολιτογραφήσεων, γνήσιο τέκνο των πιο σκοτεινών περιόδων της ελληνικής ιστορίας. Σε ανακοίνωσή του της 9ης Μαϊου 2013, το πρακτορείο που εκπροσωπεί τον αθλητή έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και βέβαια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βοήθησε να προχωρήσει η διαδικασία». Οι άλλοι, χιλιάδες άλλοι γεννημένοι και σπουδασμένοι στην Ελλάδα, ας περιμένουν! Αυτοί δεν αξίζουν να είναι συμπατριώτες.

Η ελληνική κοινωνία, που δέχθηκε και ενσωμάτωσε τους γονείς του Γιάννη, που τον σπούδασε και τον διαμόρφωσε αθλητικά, έχει κάθε λόγο να τον καμαρώνει. Αντίθετα, η ελληνική πολιτεία έχει έναν ακόμη λόγο να ντρέπεται. Ο δε Πρωθυπουργός, μέγας πολέμιος του ν.3838, υποδέχεται και τον Αντετοκούμπο στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον συγχαρεί. Αφού στέρησε από όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούμπο την ελληνική ιθαγένεια, τώρα επιχαίρει για το πρώτο ελληνικό draft στο NBA... Έχει όρια η υποκρισία;

ΥΓ. Προς τους αρμόδιους Υπουργούς, κ.κ. Στυλιανίδη & Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σαμαρά.

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα μπορούσατε τουλάχιστον να είστε συνεπείς στις επανειλημμένα εκφρασμένες αντιλήψεις σας και να μην πολιτογραφούσατε τον (πολλά υποσχόμενο) Έλληνα μπασκετμπολίστα. Διότι κατά βάθος βέβαια, είναι σίγουρο πως ούτε αυτόν τον θεωρείτε Έλληνα. Εμείς πάντως τον θεωρούμε, όχι επειδή παίζει καλό μπάσκετ, αλλά επειδή νιώθει ότι μπορεί να μοιράζεται το μέλλον του μαζί μας».

(Από το διαδίκτυο
http://www.tvshow.gr/newsroom/95588/articles/enosi-gia-ta-dikaiomata-toy-anthropoy--%C2%ABe/article.aspx)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Το γλυκύ διά πικρόν... [2]

Το γλυκύ διά πικρόν... [2]


Στην παραπάνω εικόνα είναι το σήμα της 14ης Συνέλευσης της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) με θέμα "Και τώρα τι βραδύνεις;"...
Άραγε οι σκούρες τελείες στα ανατολικά του χάρτη αναφέρονται στους Ορθοδόξους, οι ανοιχτές τελείες στα δυτικά του χάρτη αναφέρονται στους Ρωμαιοκαθολικούς και οι ενδιάμεσες τελείες στο κέντρο του αναφέρονται στους Διαμαρτυρόμενους
=

Δεν μπορούμε να είμαστε στο νου του καλλιτέχνη που δημιούργησε αυτό το σήμα...
Μπορούμε όμως ν' αναρωτηθούμε:
1. Σε μία Ευρώπη που καθημερινά γίνεται το παν (από τους "χριστιανούς" ηγέτες της) για να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, τι νόημα μπορεί να έχει εκείνος ο Σταυρός στη μέση του χάρτη; Ποιον ή ποιους αντιπροσωπεύει;
2. Τι καλό μπορούν να ελπίζουν οι διοργανωτές της Συνέλευσης από ένα κοσμικό σύστημα που αρνήθηκε να αναφέρει τη ιστορική χριστιανική ταυτότητα (με όποιο περιεχόμενο θέλετε να δώσετε εσείς) στο σύνταγμα της Ευραπαϊκής Ένωσης;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Το γλυκύ διά πικρόν...Το γλυκύ διά πικρόν...


«Ουαί εις εκείνους, οίτινες λέγουσι το κακόν καλόν και το καλόν κακόν οίτινες θέτουσι το σκότος διά φως και το φως διά σκότος οίτινες θέτουσι το πικρόν διά γλυκύ και το γλυκύ διά πικρόν» ( Ησ. 5:20 ).
Στις 3-8 Ιουλίου θα γίνει στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη) η 14η Συνέλευση της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) με θέμα "Και τώρα τι βραδύνεις;" στο οποίο από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.  
Από τα έντυπα της εν λόγω συνέλευσης προέρχεται η παραπάνω εικόνα που απεικονίζει (υποτίθεται) τον Πατέρα Θεό στην κορυφή του σταυρού... 
=
Είναι απορίας άξιο πώς οι Έλληνες Ευαγγελικοί θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε μία θρησκευτική εκδήλωση με κοινές προσευχές κάτω από μια τέτοια παράσταση, που σύμφωνα με τη δική τους "θεολογία" είναι τουλάχιστον βλάσφημη, αφού τον Θεό κανείς δεν είδε και κανείς δεν μπορεί ν' απεικονίσει...
Εκτός και αν οι Έλληνες Ευαγγελικοί άλλαξαν γνώμη και δεν το φανέρωσαν ακόμη...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Πάνω απ' όλα το εμπόριο...Πάνω απ' όλα το εμπόριο...

Ακόμη και με ραβινική αμφίεση θα ντυθώ για να σωθεί η Ελλάδα...
Γιατί δηλαδή, οι πολιτικοί που συνεργάζονται με τον Διάβολο είναι καλύτεροι;
=
"Ούνα φάτσα ούνα ράτσα", λέει ο λαός...
Εμείς απλώς επισημαίνουμε την ομοιότητα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Τέτοιο κράτος μάς αξίζει;Τέτοιο κράτος μάς αξίζει;

Σοκ προκαλεί έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 800 άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την Αστυνομία για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, εκμεταλλευόμενοι τα κενά και τα παράθυρα του νόμου.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Το απίστευτο είναι, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες.
"Οι νομοθέτες σε όλον τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει ή διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά εννοούμε από έξι μηνών βρέφη ως 8,9,10 και 12 ετών", τονίζει ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.
1 στα 10 παιδιά κακοποιείται στην Ελλάδα του 2013
Την ώρα που 800 και πλέον παιδόφιλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δέκα παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.
Κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγόρια ηλικίας από 7 ως 16 ετών και το 40% σε κορίτσια ηλικίας από 8 ως 15 ετών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομία κινείται στα τυφλά, σε ό,τι αφορά την τύχη των παιδεραστών, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δε γνωρίζουν αν οι δράστες καταδικάζονται, αν και πότε παίρνουν άδειες και το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται.
(Από το διαδίκτυο)
=
Αν αυτό είναι κράτος, τότε είμαστε άξιοι του κράτους που φτιάξαμε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com