29.5.11


Φάρμακο για να… ξεχνάμε










Σύμφωνα με τις ειδήσεις, βρέθηκε μια ειδική ουσία που μπορεί και αφαιρεί τις άσχημες αναμνήσεις από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ονομάζεται μετυραπόνη και επενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο έχει την ιδιότητα να «σβήνει» τα οδυνηρά περιστατικά που έχουμε βιώσει και έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας προκαλώντας πόνο κάθε φορά που τα θυμόμαστε.

Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Λουί-Λαφοντέν αμφισβητώντας έτσι την ισχύουσα θεώρηση σύμφωνα με την οποία οι μνήμες δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ουσία αυτή θα μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από μετα-τραυματικό στρες αλλά και όσους βασανίζονται από επώδυνες αναμνήσεις.

Δεν είναι ακόμη σαφής ο τρόπος λειτουργίας του φαρμάκου, αλλά φαίνεται πως μειώνει την ορμόνη του στρες η οποία και είναι η βασική υπεύθυνη για την ανάκληση των άσχημων αναμνήσεων. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ουσία αυτή δεν επενεργεί σε όλες τις αναμνήσεις αλλά μονάχα σε αυτές με αρνητικό και επώδυνο περιεχόμενο.
Δεν ξέρουμε πώς θα δουλέψει, αν δουλέψει ποτέ, αυτό το φάρμακο, όμως αναρωτιόμαστε πώς θα ξεχωρίζει τις μνήμες που πρέπει να σβύσουν και εκείνες που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ. Και αν κάποιος κάνει ένα μεγάλο κακό, θα μπορεί άραγε να σβήσει τη μνήμη του γεγονότος ώστε να μην τον ενοχλεί η συνείδησή του;...

Μόνο ο Θεός θα μπορέσει να σβήσει από τη μνήμη μας όλα τα κακά αυτής της γης όταν έρθει η Βασιλεία Του. 

Στο μεταξύ, δεν είναι κακό να θυμόμαστε τα λάθη και τις κακές εμπειρίες μας, επειδή, τουλάχιστον έτσι θα μπορούμε να ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ και ίσως να μπορούμε ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε όσους βλάψαμε.

Κανείς δεν μετανοεί για κάτι που ξεχνάει και κανείς δεν ζητάει συγνώμη για κάτι που δεν θυμάται.

Αυτά. 

ΠΗΓΗ: http://medicalnews.gr/2011/05/


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, 
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε

.