2.6.11



Απάτη με τις φορολογικές δηλώσεις 

μέσω Internet

25/05/2011

 

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
__Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.
__Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώ νυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
__Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε συνημμένο αρχείο), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:
  • · Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
  • · Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
  • · Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.


ΠΗΓΗ: http://www.polispress.gr/archives/66644
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.


.

Εμπρός ή Πίσω;




ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ

Μην κοιτάτε προς τα πίσω αλλά προς τα εμπρός, όχι μέσα σας αλλά προς τα έξω και όχι με διάθεση αποκλεισμού αλλά με διάθεση εναγκαλισμού.
__Όταν κοιτάζουμε προς τα πίσω εμποδίζουμε την εκκλησία να κάνει την πορεία της προς τα εμπρός.
__Οι διάφορες επέτειοι και η επίσημη ιστορία σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζονται από την τάση να συγχαίρει κάποιος τον εαυτό του. Αυτό όμως περιορίζει τη διάθεση για εξομολόγηση και αναγνώριση των αμαρτιών και αδυναμιών του παρελθόντος, και εξαφανίζει κάθε πνεύμα γνήσιας αυτοκριτικής.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ 
ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΜΠΡΟΣ

Για το λαό του Θεού, το παρελθόν είναι πρόλογος και αντανάκλαση της πιστότητας του Θεού μέσα στην ιστορία, μια αίσθηση που μας γεμίζει με εμπιστοσύνη και προσδοκία για εκείνα που πρόκειται να έρθουν.
__Το βιβλίο των Ψαλμών στην Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτο με αναφορές στη σημασία της ιστορίας ως στοιχείου που μας οδηγεί στην εσχατολογική προοπτική του Θεού. Αναφέρεται στον Θεό που μίλησε, μιλάει και θα μιλήσει, που εργάστηκε, εργάζεται και θα εργαστεί, που ήρθε, έρχεται και θα έρθει.
__Από αυτή την αξιοπιστία του Θεού Ιεχωβά ως Δημιουργού και Λυτρωτή πηγάζει η εσχατολογική αναγκαιότητα. Ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τα έργα των χεριών Του «Κύριε, το έλεός σου μένει εις τον αιώνα· τα έργα των χειρών σου μη παραβλέψης» (Ψαλμ. 138:8) και γι’ αυτό ο Μωυσής μέσα από τον Ψαλμό 90 προσεύχεται: «Ας γείνη το έργον σου φανερόν εις τους δούλους σου και η δόξα σου εις τους υιούς αυτών» (Ψαλμ. 90:16).




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.


.