10.6.10

==================================

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ;




Πού κατευθύνεσαι;

Ξέρεις πού κατευθύνεσαι; Ίσως είσαι πολύ σίγουρος που θα βρίσκεσαι αργότερα σήμερα ή αύριο, αλλά μπορείς να πεις με σιγουριά, πού θα είσαι την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο χρόνο; Οι αβεβαιότητες της ζωής κάνουν δύσκολο να ξέρουμε πού πάμε. Όσο πιο μακριά είναι κάτι, τόσο πιο απρόβλεπτο γίνεται. Ίσως γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι αβέβαιοι για το πού θα είναι στην αιωνιότητα - φαίνεται τόσο μακριά. Αλλά είναι πραγματικά η αιωνιότητα τόσο μυστηριώδης και άγνωστη;

Μπορούμε να ξέρουμε;

Μπορούμε να ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αυτόν που θα μας φέρει ασφαλώς στον ουρανό; Ναι, αυτές οι πολύτιμες πληροφορίες μας δόθηκαν στο χάρτη πορείας του Θεού, την Αγία Γραφή. Μας λέει ότι μπορούμε να γνωρίζουμε, θετικά, που θα περάσουμε όλη την αιωνιότητα. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, υπάρχουν άνθρωποι που «σώθηκαν», οι οποίοι "γνωρίζουν" ότι έχουν αιώνια ζωή. "Αυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του Υιού τού Θεού, για να γνωρίζετε ότι έχετε αιώνια ζωή, και για να πιστεύετε στο όνομα του Υιού τού Θεού» (Α Ιωάννου 5:13). «Ο λόγος τού σταυρού σ' εκείνους μεν που χάνονται είναι μωρία, σε μας, όμως, που σωζόμαστε είναι δύναμη Θεού» (Α Κορινθίους 1:18).

Πόσοι δρόμοι υπάρχουν;

Οι άνθρωποι και οι θρησκείες τους έχουν πολλές θεωρίες. Θα σας δείξουν περισσότερες κατευθύνσεις από έναν ανεμοδείκτη. Αλλά οι δρόμοι τους προς τη σωτηρία είναι όλοι μάταιοι, επειδή βασίζονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην ανθρώπινη προσπάθεια ή την ανθρώπινη αξία. Κάποιοι θα σου πουν να προσπαθήσεις να αλλάξει και να ζήσεις καλύτερα, ορισμένοι μάλιστα θα σου πουν να τηρήσεις τις Δέκα Εντολές ή τον Χρυσό Κανόνα. Κάποιοι θα ζητήσουν να περάσει από ορισμένες εκκλησιαστικές τελετουργίες, κλπ. Ωστόσο, στη Βίβλο μαθαίνουμε ότι είμαστε διεφθαρμένοι και πλάσματα πεσμένα, που οι θρησκευτικές μας προσπάθειες είναι άχρηστες στα μάτια του Θεού. "Όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού" (Ρωμ. 3:23). "Όλοι, πραγματικά, γίναμε σαν ένα ακάθαρτο πράγμα, και όλη η δικαιοσύνη μας είναι σαν ένα ρυπαρό ιμάτιο» (Ησαΐας 64:6).

Ο Θεός έχει μόνο έναν δρόμο σωτηρίας για τους αμαρτωλούς. Ο δρόμος Του δεν στηρίζεται σε καμιά ανθρώπινη αλλαγή ή προσπάθεια, αλλά στο τελειωμένο έργο του αγαπημένου Του Υιού. Ο Ιησούς Χριστός, όντας χωρίς αμαρτία ή ενοχή, ήταν ο μόνος που μπορούσε να πεθάνει στη θέση του ανθρώπου, για την πληρωμή της αμαρτίας του ανθρώπου με το αίμα Του. «το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία" (Α Ιωάννου 1:7). Ο Ιησούς είπε, «Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού" (Ιωάννης 14:6).

Πώς θα φτάσεις εκεί;

Ο χάρτης του Θεού είναι σαφής. Οι κατευθύνσεις του είναι απλές. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να παραδεχτούμε ότι είμαστε σε λάθος δρόμο, και κατευθυνόμαστε προς λάθος κατεύθυνση. Είναι δύσκολο για μας να αντιμετωπίσουμε την ψυχρή πραγματικότητα ότι που δεν πληρούμε τις απαιτήσεις του Θεού. Βασικά, είναι δύσκολο να μετανοήσουμε, να αναγνωρίσουμε ενώπιον του Θεού ότι κάνουμε λάθος ενώ Εκείνος έχει δίκιο. Ότι είμαστε αμαρτωλοί ενώ Εκείνος είναι άγιος. «Μετανοήστε, λοιπόν, και επιστρέψτε, για να εξαλειφθούν οι αμαρτίες σας» (Πράξεις 3:19).

Ο Θεός σε αγαπάει. Έχει δώσει τον μόνο Του Υιό να πεθάνει για τις αμαρτίες σου. Είναι «μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια" (Β Πέτρου 3:09). Αν έρθεις σ 'Αυτόν ως ένοχος και ανάξιος αμαρτωλός, Εκείνος θα σου δώσει ως δώρο την αιώνια ζωή, που αγόρασε και πλήρωσε στο σταυρό του Γολγοθά. "Το χάρισμα του Θεού [είναι] αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας» (Ρωμαίους 6:23).

Μπορείς να ξέρεις με σιγουριά

Όταν στραφείς στον Θεό, με πίστη στον Ιησού Χριστό που πέθανε για σένα και αναστήθηκε, η σωτηρία θα είναι δική σου αιώνια (Ιωάννης 10:27-30). Άκουσε τα λόγια του Ιησού: «Εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωάννης 6:37). «Εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή» (Ιωάννης 5:24).

Πού πηγαίνεις; Εάν δεν είσαι στο δρόμο του Θεού, είσαι σε λάθος δρόμο! Τώρα είναι η στιγμή να γυρίσεις πίσω. Διάβασε το λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, και ακολούθησε τον δρόμο Του.

www.mwtb.org


.