23.5.11



Καταδίκασε το διασυρμό του Στρος Καν…

Από το πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων amen.gr μάθαμε ότι Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος καταδίκασε το διασυρμό του διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά προς μία καμαριέρα του πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε…
__Ουδεμία απορία.
__Όταν η Ελλαδική Εκκλησία δεν πήρε θέση απέναντι στις κατηγορίες για τον τ. Αττικής Παντελεήμονα και υποστήριξε ότι οι σεξουαλικές διαστροφές των κληρικών αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, πώς τώρα θα μπορούσε να μην πάρει το μέρος του κατηγορούμενου και ενδεχομένως «αθώου» Καν.
__Αν και το όνομα Καν παραπέμπει στο Κάιν αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Εκείνο που προβληματίζει τον απλό παρατηρητή είναι πως πάρα πολλοί πολιτικοί έχουν «παράσημά» στον πόλεμο της παράνομης κρεβατοκάμαρας…
__Ιδού μερικοί: Ανδρέας Παπανδρέου, Φρανσουά Μιτεράν, Στρος Καν, κο.κ.
__Το χειρότερο είναι πως ο «παναγιώτατος» διάλεξε τον άμβωνα του Ναού της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, δείχνοντας απουσία στοιχειώδους σοφίας και σεβασμού στις θείες αρχές και θεσμούς. Είπε μεταξύ άλλων:
«Εξετάζω την εικόνα η οποία καταρράκωσε τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια αξιώματα μέσα στα μάτια όλων των λαών και αυτό είναι ήττα της συγχρόνου κοινωνίας».
Για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ΑΞΙΩΜΑΤΑ --όταν καταρρακώνονται--, ο κ. Άνθιμος αυτοανακηρύσσεται προστάτης και συνήγορος... Όταν όμως καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια μιας απλής ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ, ο κ. Άνθιμος έχει ως φαίνεται άλλα μέτρα...



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, 
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε

.

Μερικοί κάνουν το παν για να γίνουν "ηγέτες"

και άλλοι τους "διδάσκουν" πώς...


 

Το να χρησιμοποιείς ανθρώπους για να εκτελέσουν τον "οραματισμό" σου χωρίς να φροντίζεις γι' αυτούς, δεν σημαίνει ότι είσαι "ηγέτης".
Σημαίνει ότι έχεις διαβάσει πολλά βιβλία περί ηγεσίας.






Και πάλι η καραμέλα του «προσηλυτισμού»

Διαβάσαμε στον «Ορθόδοξο Τύπο» τα εξής:


Και αναρωτιόμαστε: Αφού οι «αιρετικοί» κάνουν ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΑΚΟ» μοιράζοντας την Αγία Γραφή, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ που κάνει η κρατική εκκλησία;
__Γιατί δεν μοιράζει εκείνη Άγιες Γραφές, αλλά αρκείται μόνο σε κάποια «σταυρουδάκια» και «χάρτινες εικονίτσες».
__Αν μοίραζαν την Αγία Γραφή οι Μητροπολίτες, δεν θα υπήρχε χώρος για να κάνουν το έργο αυτό οι «αιρετικοί».
__Μήπως όμως σκέφτονται ότι έτσι «μνημονεύουν με ξένα κόλλυβα»; Επειδή είναι προφανές ότι οι μητροπολίτες δεν ξοδεύουν δεκάρα… για τη διάδοση της Αγίας Γραφής, αλλά αυτό γίνεται με τα χρήματα των «Φίλων της Αγίας Γραφής». 
__Ας είναι καλά, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι κι αν ζούσε τώρα ανάμεσά μας ο Χριστός, μάλλον θα έλεγε «ὃς γὰρ οὐκ ἔστιν καθ' ἡμῶν, ὑπὲρ ἡμῶν ἐστιν» (Μάρκ. 9:40).
__Φαίνεται όμως πως οι χριστιανοί του "Ορθόδοξου Τύπου" δεν μπορούν να δουν  όπως ο Χριστός… 
__(Ευτυχώς που δεν έχουν όλοι οι Μητροπολίτες τη δική τους γνώμη).



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, 
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε

.