11.6.13

Το βιβλίο της ειρήνης με τα ρούχα του πολέμου



Το βιβλίο της ειρήνης με τα ρούχα του πολέμου
Συνεχίζουν οι αρμόδιοι "θρησκευτικοί ταγοί" να ΜΠΛΕΚΟΥΝ τα άγια με τα ανόσια...
Το βιβλίο του Θεού δεν είναι κατά της άμυνας αλλά η διάθεσή του με σχήμα "παραλλαγής" συνηρμικά παραπέμπει σε άθλιες εικόνες, όπως η παρακάτω από τα αμερικανικά στρατεύματα που αιματοκύλησαν το Ιράκ  εξοντώνοντας ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΩΝ "εν ονόματι των δυτικών συμφερόντων".
 Ας αφήσουν επιτέλους ΤΑ ΑΓΙΑ έξω από τις βρόμικες υποθέσεις τους.
=


Τα χακί «φόρεσε» το ιερό βιβλίο της Αγίας Γραφής προκειμένου να διανεμηθεί από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο σε στρατιώτες που υπηρετούν σε σχηματισμούς της περιοχής.

Η διανομή ξεκίνησε χθες από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και θα ολοκληρωθεί αύριο. Συνολικά 1800 αντίτυπα της Αγίας Γραφής με το εξώφυλλο της σε στρατιωτική παραλλαγή μοιράζει ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος.

Οι σχηματισμοί στους οποίους γίνεται η διανομή είναι: η 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού «Έβρου», η 23η Τ/Θ Ταξιαρχία στην Αλεξανδρούπολη, η 31η Μ/Κ Ταξιαρχία «Κάμια» στις Φέρες και η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία στον Προβατώνα.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και τους οπλίτες ο κ. Άνθιμος μίλησε «για την σημασία και την αξία της Καινής Διαθήκης, κυρίως στην εποχή μας, όπου τα πάντα κλονίζονται και αποσταθεροποιούνται, ενώ ο Λόγος του Θεού μένει ζωντανός και δυναμικός, ικανός να στηρίξει, να ενισχύσει και να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους και την κοινωνία».

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής είναι μια προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.



* Δόγμα.gr, 
«
Η Αγία Γραφή "ντύθηκε" στα χακί»,
5 Ιουνίου 2013.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

ΑΠΟΚΡΥΦΑ "ευαγγέλια"...



ΑΠΟΚΡΥΦΑ "ευαγγέλια"...


 ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ»[;]

Τη μεγάλη ημέρα, που όλος ο χριστιανικός κόσμος εορτάζει το κοσμοσωτήριο γεγονός της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, βρήκε ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. π. Μπουκάλας να ασχοληθεί με τί;

«Αιρετικά ή μη, τα Απόκρυφα ευαγγέλια εμπλουτίζουν την επίσημη και καθιερωμένη αφήγηση για τον Ιησού με ειδήσεις και περιστατικά που, τουλάχιστον στο βλέμμα όσων δεν υπακούουν στο δόγμα "πίστευε και μη ερεύνα", διεκδικούν τόση ιστορικότητα όση και τα συμβάντα που αναφέρει ο Λουκάς ή ο Ιωάννης. Αλλά δεν είναι ομιλητικά μόνο ως προς τον Χριστό...»

Εδώ βλέπει κάνεις την άγνοια να αποφαίνεται για την ανύπαρκτη αυθεντικότητα των «Απόκρυφων» που τάχα «εμπλουτίζουν την επίσημη και καθιερωμένη αφήγηση για τον Ιησού με ειδήσεις και περιστατικά» που μάλιστα «διεκδικούν τόση ιστορικότητα» όση και τα ιερά Ευαγγέλια του Λουκά και Ιωάννη!

Χάθηκαν λοιπόν, όλοι οι σοβαροί και κορυφαίοι ιστορικοί και συγγραφείς, που έγραφαν με τον αρμόζοντα σεβασμό και σοβαρότητα για τη θεϊκή μορφή του Ιησού Χρίστου και έπρεπε να καταφύγει σε μυθεύματα που μόνο ως ιστορικά κείμενα δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν;
"ΖΩΗ", Ιούνιος 2013, σελ. 72
=
Έχει δίκιο η "ΖΩΗ" που διαμαρτύρεται για την ανόητη και αδικαιολόγητη "προσφυγή" του κ. Μπουκάλα στα ΑΠΟΚΡΥΦΑ "ευαγγέλια", τα οποία επιχειρεί να ανυψώσει στο βάθρο των γνησίων Ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης...
Όμως η "ΖΩΗ" θα έπρεπε επίσης να εξηγήσει πώς και γιατί η επίσημη εκκλησία κατέφυγε σε αυτά τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ "ευαγγέλια" για να θεμελιώσει "πληροφορίες" γύρω από την γέννηση και ζωή της παρθένου Μαρίας (εισόδεια κ.λπ.)... αφού γνωρίζει ότι όλα αυτά δεν είναι παρά ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;
Μία αλήθεια ισχύει όταν ισχύει παντού και πάντοτε. Έτσι δεν είναι φίλοι της "ΖΩΗΣ";
.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com