6.8.11



Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών 
είναι αγώνας για τη ζωή
 
  • ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011. ΠΗΓΗ "Ριζοσπάστης"

Το νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιείται όχι μόνο η χρήση, αλλά και η διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και καλεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.

«Σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, που ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος που όσοι εργάζονται αμείβονται με "μισθούς" πείνας, χωρίς ασφάλεια και προοπτική, που τα μέτρα στην Παιδεία θα ορθώσουν νέους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων... η κυβέρνηση αποφασίζει, με τη σύμφωνη γνώμη των ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της χρήσης και κατοχής μικροποσοτήτων(;) όλων των ναρκωτικών, καθώς και της καλλιέργειας κάνναβης (χασίς) για προσωπική χρήση(...).

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή επιχειρηματολογία των τελευταίων 10ετιών σχετικά με την απελευθέρωση της χρήσης, η κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ προσφεύγουν σε στήριξη του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μιλούν για αποτυχία τής ως σήμερα αντιναρκωτικής πολιτικής. Όμως αποφεύγουν να αναφέρουν ότι εάν κάτι έχει αποτύχει στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά αυτό είναι η ισχύουσα κατασταλτική πολιτική και όχι η αναγκαιότητα καταστολής της παραγωγής, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. 

Αυτή η κατασταλτική πολιτική φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ίδιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί που θα έπρεπε να ελέγχουν την παραγωγή, διακίνηση και χρήση ουσιών αφήνουν με "προστατευτικό" τρόπο ανέπαφους τους αντίστοιχους εγκληματικούς μηχανισμούς», επισημαίνεται.

Σε ό,τι αφορά στην αποποινικοποίηση και την έννοια της κατοχής ποσοτήτων για προσωπική χρήση υπογραμμίζει ότι «είναι ανέφικτο και μάταιο να μπει κάποιος στη λογική να ορίσει ποια είναι η αναγκαία ποσότητα για προσωπική χρήση. Ο εξαρτημένος άνθρωπος έχει ανάγκη από θεραπεία και γι' αυτό χρειάζονται τόσα θεραπευτικά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε γίνεται καμία αναφορά στην ανάπτυξη δομών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης

Το χειρότερο βέβαια είναι πως μ' αυτά τα μέτρα αποενοχοποιείται στη συνείδηση των νέων η χρήση και εξάρτηση από ναρκωτικά, στη λογική των πολιτικών του συστήματος ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό. Αν κανείς συνυπολογίσει την πολιτική διάλυσης των κέντρων πρόληψης, την υποχρηματοδότηση των μονάδων απεξάρτησης (στεγνά προγράμματα) και το κυβερνητικό σχέδιο για λειτουργία στα πλαίσια των νοσοκομείων του ΕΣΥ μονάδων υποκατάστασης της ηρωίνης με άλλες οπιούχες (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη), καταλαβαίνει πως ο μοναδικός ρόλος του κράτους απέναντι στο πρόβλημα είναι να προμηθεύει στους χρήστες "κρατική πρέζα". 

Το ΕΣΥΝ και η επιστημονική κοινότητα έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι η παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης ακόμα και στην περίπτωση της υποκατάστασης για ειδικές ομάδες χρηστών, πρέπει να γίνεται μέσα από ειδικά κέντρα, ειδικές εξειδικευμένες μονάδες, με εξειδικευμένο προσωπικό».

Το ΕΣΥΝ «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων (ανθρώπων και φορέων) που θέλουν να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στη γραμμή μάχης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, έχουν τη δική τους σημαντική συμβολή σ' αυτή την προσπάθεια. 

Η κάθε οικογένεια πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της, αλλά και ο κάθε νέος άνθρωπος να κάνει την επιλογή του. Απέναντι σ' αυτούς που τον στέλνουν στα "αζήτητα", να επιλέξει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για μια κοινωνία της δουλειάς, της αξιοπρέπειας, της προκοπής, μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά».



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 



Δεν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα 
 
  • Μετάλλαξη «αδερματογλυφίας»


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011



Το 2007, μια Ελβετίδα που είχε φτάσει στις ΗΠΑ άφησε άφωνους τους υπαλλήλους στον έλεγχο διαβατηρίων: Τα χέρια της δεν είχαν καθόλου δακτυλικά αποτυπώματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν την απάντηση σε μια εξαιρετικά σπάνια μετάλλαξη. O Δρ Έλι Σπρέχερ, καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο «Σουράσκι» του Τελ Αβίβ, διαπίστωσε ότι η νεαρή ασθενής πάσχει από μια διαταραχή που ονομάζεται «αδερματογλυφία».

Ο ίδιος, πάντως, προτιμά να την αποκαλεί «νόσο καθυστέρησης της μετανάστευσης», δεδομένου ότι οι πάσχοντες δυσκολεύονται να ταξιδέψουν σε ξένες χώρες.

Η Ελβετίδα ασθενής είναι μέλος μίας από τις μόλις τέσσερις οικογένειες στις οποίες έχει καταγραφεί επίσημα το παράξενο φαινόμενο.

Οι γενετικές εξετάσεις στην ίδια και στην οικογένειά της αρχικά δεν αποκάλυψαν κανένα πρόβλημα, αναφέρει η ομάδα του Δρ Σπρέχερ στο American Journal of Human Genetics. Μια προσεκτικότερη εξέταση, όμως, αποκάλυψε τελικά μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται SMARCAD1.

--------------------------------

Άλλη μία περίπτωση όπου 

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

Όλοι απόγονοι ενός προγόνου είμαστε:  

ΤΟΥ ΑΔΑΜ.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε