6.8.11



Δεν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα 
 
  • Μετάλλαξη «αδερματογλυφίας»


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011



Το 2007, μια Ελβετίδα που είχε φτάσει στις ΗΠΑ άφησε άφωνους τους υπαλλήλους στον έλεγχο διαβατηρίων: Τα χέρια της δεν είχαν καθόλου δακτυλικά αποτυπώματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν την απάντηση σε μια εξαιρετικά σπάνια μετάλλαξη. O Δρ Έλι Σπρέχερ, καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο «Σουράσκι» του Τελ Αβίβ, διαπίστωσε ότι η νεαρή ασθενής πάσχει από μια διαταραχή που ονομάζεται «αδερματογλυφία».

Ο ίδιος, πάντως, προτιμά να την αποκαλεί «νόσο καθυστέρησης της μετανάστευσης», δεδομένου ότι οι πάσχοντες δυσκολεύονται να ταξιδέψουν σε ξένες χώρες.

Η Ελβετίδα ασθενής είναι μέλος μίας από τις μόλις τέσσερις οικογένειες στις οποίες έχει καταγραφεί επίσημα το παράξενο φαινόμενο.

Οι γενετικές εξετάσεις στην ίδια και στην οικογένειά της αρχικά δεν αποκάλυψαν κανένα πρόβλημα, αναφέρει η ομάδα του Δρ Σπρέχερ στο American Journal of Human Genetics. Μια προσεκτικότερη εξέταση, όμως, αποκάλυψε τελικά μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται SMARCAD1.

--------------------------------

Άλλη μία περίπτωση όπου 

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

Όλοι απόγονοι ενός προγόνου είμαστε:  

ΤΟΥ ΑΔΑΜ.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε