26.6.10

===========================

Νέα «Ιεραποστολική» εκστρατεία

Από το ηλεκτρονικό δελτίο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Πρόναος» πληροφορούμαστε ότι:

«Για μία ακόμη φορά, η νεοφανής προτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» έχει προγραμματίσει μία νέα προσηλυτιστική καλοκαιρινή εξόρμηση, το χρονικό διάστημα 22-29 Ιουλίου 2010, με την ονομασία ’’Ιησούς του Ναυή 3’’», και κατηγορεί την ΕΙΕ επειδή «έχει δηλώσει, [ότι] θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ’’πνευματικά δεσμά αιώνων’’.»

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε κάποτε: «Πάσα βασιλεία διαιρεθείσα καθ' εαυτής ερημούται, και οίκος διαιρεθείς καθ' εαυτού πίπτει» (Λουκ. 11/17).

· Καλύτερα θα ήταν για την Ελλαδική Εκκλησία να ανοίξει την αγκαλιά της και να δεχθεί κάθε προσπάθεια προς διάδοση του θείου λόγου.

· Καλύτερα θα ήταν και για την ΕΙΕ, να συνεργαζόταν με όσους θρησκευτικούς ηγέτες το ήθελαν, προς διάδοση του θείου λόγου.

Αλήθεια, τι σημαίνει η δήλωση του κ. Ι.Μ. «Η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δει τα αποτελέσματα μιας καταστροφικής (ravaging) πυρκαγιάς της αγάπης και της ευλογίας του Θεού να σαρώσει τη χώρα»;

Το ζητούμενο είναι να φτάσει το ευαγγέλιο σε όλους τους Έλληνες κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν «EVANGELICAL ONLY NUMBER 20,000 OR 0.18% OF THE POPULATION IN GREECE TODAY», που γράφει το φιλμάκι που εκτίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΙΕ για την παραπάνω εκδήλωση… Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως χριστιανοί είναι μόνο οι «Ευαγγελικοί»… Πάντως εμείς δεν το νομίζουμε.

«Πνευματικά δεσμά» ατυχώς είναι όλα τα θρησκευτικά συστήματα –με όποιο όνομα και αν παρουσιάζονται. Αντίθετα είναι ο λόγος του Θεού που αναγεννά τον άνθρωπο και όχι οι ανθρώπινες προσπάθειες (με μισόγυμνα νεαρά άτομα που έχουν μεν ζήλο αλλά όχι επίγνωση).

Μακάρι να μάθουμε και να μπορούμε κάποτε να ξεχωρίζουμε «τα διαφέροντα». Τότε όλοι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί.




.