26.10.12

Ας σεβαστούμε τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ αξίες...


Ας σεβαστούμε τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ αξίες...

==


__Αψυχολόγητη πράξη συντελεστών συγκεκριμένης εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανάγκασε την δημοσιογράφο και βουλευτή κ. Κανέλλη να προβεί στις παρακάτω δύο ενέργειες:

1.    Κατήγγειλε δημόσια την εν λόγω πράξη σε βάρος του προσώπου της και ΤΗ δυσάρεστη εμπειρία που είχε σε προηγούμενο επεισόδιο σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό με στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
2.  Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, μιας κίνησης που στοχεύει στην ανάσταση του ποδοσφαιρικού σωματείου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, του οποίου ήταν μέλος και πίσω από την οποία βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σταθμού.

__Συμμεριζόμαστε τις αντιδράσεις της και την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε στην εν λόγω εκπομπή της κ. Τσαπανίδου, όμως αναρωτιόμαστε, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν με τον ίδιο τρόπο αντιδρούσε η ίδια και όλοι εμείς, κάθε φορά που ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΑΙ και ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ κάθε πρόσωπο, ιδίως όμως τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ του λαού μας, στο όνομα της δήθεν «τέχνης»  και δήθεν  «ελευθερίας του λόγου».

__Προφανώς το πρόσωπο της κ. Κανέλλη, όσο μεγάλη αξία και αν έχει, σίγουρα αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και άλλων ιερών προσώπων που καθημερινά γίνονται στόχος άθλιας συμπεριφοράς από «διαφωτιστές» της εποχής μας…

__Ας βάλουμε επιτέλους ως λαός και παράγοντες τα πράγματα σε μία σειρά, και ας σταματήσουμε να λειτουργούμε χειρότερα από τα ζώα, επειδή τα ζώα ΟΥΤΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ…
__Και αν η κ. Κανέλλη διαβάζει αυτές τις γραμμές, ας μπει η ίδια ΠΡΩΤΗ σε μια τέτοια ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αξιολόγηση κληρικών [ποιμένων]...


Αξιολόγηση κληρικών [ποιμένων]...

==
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/axiol_klirikon_2012.pdf


__Σύμφωνα με σχετικές διατάξεις μετά τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. 73/9.4.2012/Α, το Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου 230/2012 «Περί Εφημερίων και Διακόνων», τέθηκε σε ισχύ ο ως άνω Κανονισμός, και εναρμονίζεται προς τον βασικό Νόμο 4024/2011 (Φ.Ε.Κ. 226/27-11-2011, τ. Α΄).
__Κατόπιν αυτού, για πρώτη φορά συναρτάται κατά τρόπο δεσμευτικό η υπηρεσιακή εξέλιξη το Κληρικού με το σύστημα αξιολογήσεώς του, όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 11 το ως άνω Κανονισμού.
__Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η παραπάνω απόφαση και ελπίζουμε ο θεσμός να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει εποικοδομητικά και επωφελώς για την Εκκλησία.
__Με την ευκαιρία θέτουμε το ερώτημα, ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ετερόδοξες), όπου ο πάσα ένας αναγορεύεται --συνήθως από τον εαυτό του ή από τους συγγενείς του-- ως ΠΟΙΜΕΝΑΣ ή ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ή ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν, εκτός μόνον από την ΥΠΟΤΑΓΗ και ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τους προϋπάρξαντες ή προϊσταμένους του;
__Επιπλέον, πόσοι τυχάρπαστοι βρίσκονται σήμερα σε θέσεις "εξουσίας" ή "προβολής", απλώς και μόνο επειδή κάποιος τους συμπάθησε ή --το ακόμη χειρότερο-- επειδή οι ίδιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν γύρω από τον εαυτό τους μερικούς συγγενείς και φίλους, ή κάποιους αφελείς στους οποίους ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ως "χαρισματούχοι", και με δέκα ή είκοσι υπογραφές πήραν από το Κράτος μία «Άδεια Εκκλησίας», ωσάν να επρόκειτο να ανοίξουν "σουβλατζίδικο";;;
 __Σίγουρα ο Θεός δεν είχε τέτοιο "όραμα"  για την Εκκλησία του Υιού Του.
__Εμείς οι άνθρωποι γιατί την καταντήσαμε σ' αυτό το χάλι;
 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η ενότητα της "πίστεως"...


Η ενότητα της "πίστεως"...

==
__Οι εκφραστές της Ελλαδικής Εκκλησίας καυχιόνται για την "ενότητα της πίστεως" η οποία χαρακτηρίζει την οργάνωσή τους.
__Αλλά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ όταν π.χ. ο ένας ιεράρχης λέει την Χρυσή Αυγή ΣΚΟΤΑΔΙ και ο άλλος αγιάζει τα γραφεία της;
__Εμείς μόνο ένα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ότι και οι δύο οργανώσεις ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΦΟΡΟΥΝ και συνεργάζονται σε φασαρίες και μηνύσεις...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Απειλεί να απολύσει υπαλλήλους... αλλά τα έξοδα ΕΞΟΔΑ


Απειλεί να απολύσει υπαλλήλους... 
αλλά τα έξοδα ΕΞΟΔΑ

==
__Δύσκολο έργο το συμπεθεριό της Εκκλησίας με το Κράτος, γιατί, όπως συχνά γράφουμε, πάντα χαμένη είναι η Εκκλησία...
__Όμως την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το religiousnews.gr, υπάρχει σε ισχύ διαγωνισμός για την προμήθεια δεκάδων πολυτελών δώρων! Αυτός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στη Μονή Πετράκη.

Στο κείμενο του διαγωνισμού όλα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια.
Πρόκειται για 24 κατηγορίες δώρων, εγκόλπια, σταυροί, αρχιερατικές ράβδοι, δίσκοι, εικόνες και άλλα αναμνηστικά, άλλα φτιαγμένα από ασήμι, άλλα επιχρυσωμένα και επιπλατινωμένα άλλα απλώς επαργυρωμένα.

Οι λεπτομέρειες που προβλέπονται στον διαγωνισμό είναι απίστευτες.


Σε μια άλλη εποχή δεν θα αποτελούσαν καν είδηση, αλλά όταν η Εκκλησία προαναγγέλλει «στάση πληρωμών», όταν απλοί εφημέριοι δεν ανάβουν τα φώτα στις εκκλησίες τους για να εξοικονομήσουν χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσουν συσσίτια απόρων, η ύπαρξη και μόνο αυτού του διαγωνισμού προκαλεί.


Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN βρήκε το κείμενο του διαγωνισμού. Οι περιγραφές που ακολουθούν είναι από το ακριβές κείμενο της προκήρυξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΤΕ:
01 Τα εγκόλπια και οι σταυροί θα είναι ασημένια 925ο, επίχρυσα ή επιπλατυνωμένα.

02 Οι λίθοι που θα επικολληθούν θα είναι «ζιργκόν», ευρωπαικής κοπής (brilliant cut), χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα.
03 Τα σμάλτα των εγκολπίων θα είναι αρίστης ποιότητος.
04 Όπισθεν των σμάλτων θα τοποθετηθή πλαξ, επί της οποίας θα χαράσσεται η υπογραφή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Η υπογραφή αύτη θα χαράσσεται και εφ' όλων των λοιπών αντικειμένων.
05 Τα εγκόλπια θα συνοδεύωνται με αργυράν αλυσίδα, επίχρυσον ή επιπλατυνωμένην, βάρους τουλάχιστον 50gr. Εις την δοθησομένην τιμήν θα περιλαμβάνεται και η της αλυσίδος.
06 Τα εγκόλπια και οι σταυροί (και το στέμμα και το δάκρυ) να έχουν εις ολόκληρον την οπισθίαν πλευράν δευτέραν πλάτην (πικό), κατά τρόπον όμως ώστε να φαίνωνται οι λίθοι και το σμάλτον.
07 Τα εγκόλπια θα είναι τοποθετημένα εντός βελούδινης κασετίνας, χρώματος αντιστοίχου προς τους εγχρώμους λίθους τούτων.

Η λίστα όμως δεν σταματά εδώ. Εκτός των παραπάνω η Εκκλησία θα προμηθευτεί:


Ασημένιες (σ.σ. όλα 925ο), επάργυρες και επίχρυσες αρχιερατικές ράβδους, ασημένιους, σταυρούς ευλογίας, εικόνες με επάργυρο διάκοσμο, ασημένιους δίσκους διαμέτρου 27 και 22 εκατοστών, ασημένια δισκοπότηρα, ασημένια καντήλια και αναμνηστικές πλακέτες που επίσης θα είναι επάργυρες ή επίχρυσες.
============================================

__ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
__ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ...
__ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ...
__Όσο για το ΠΟΙΜΝΙΟΝ, ας πάει και το παλιάμπελο...


.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com