20.8.12

Γιατί άλλοτε πλήρωναν...
=
H παρακράτηση των φόρων απευθείας από τους ενοικιαστές για τα ακίνητα των μονών εκτός του Αγίου Ορους, στην οποία προχώρησε εσχάτως το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άρνηση των Αγιορειτών να συμμορφωθούν εδώ και δύο χρόνια με όσα προβλέπει ο νόμος 3842/2010 για την καταβολή φόρων με συντελεστή 20%, τους έβγαλε από τα… ράσα.
Θεωρούν μάλιστα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Έθνος της Κυριακής, ως κόκκινο πανί τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, για το γεγονός ότι οι ΔΟΥ έπιασαν δουλειά και αφού εντόπισαν τα ακίνητα των μονών και τα συμβόλαια με τους ενοικιαστές -ανάμεσά τους και πολλοί φορείς του Δημοσίου- απαίτησαν να γίνεται απευθείας η κατακράτηση του φόρου που αναλογεί και το υπόλοιπο ποσό να αποδίδεται στις μονές.
Την περασμένη Δευτέρα και ενώ η μαυρίλα από τα αποκαΐδια και η μυρωδιά από τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τα δάση μεγάλου μέρους τους Αγίου Ορους, ήταν έντονα πάνω από τον Αθω, στις Καρυές έσπευδε να συνέλθει η Διπλή Ιερά Σύναξη, το ανώτατο Οργανο της αθωνικής πολιτείας, με τη συμμετοχή των περισσοτέρων ηγουμένων των 20 μονών και όλων των εκπροσώπων τους. Για να ασχοληθεί πρωτίστως με το θέμα της φορολογίας και δευτερευόντως με το θέμα της φωτιάς. Σε ό,τι αφορά την τελευταία, που προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στο Αγιον Ορος και το περιβάλλον του, κατακαίοντας πάνω από 50.000 στρέμματα, τα πράγματα ήταν ευκολότερα.
«Ανέπεμψαν ευχαριστήριο δέηση στην Υπεραγία Θεοτόκο για τη θαυμαστή επέμβασή της την καίρια στιγμή για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς», αναφέροντας την έντονη βροχόπτωση που «ήταν η απάντηση στις έντονες δεήσεις των Πατέρων του Αγίου Ορους». Το σκηνικό όμως της φωτιάς και της καταστροφής φαίνεται πως δεν ερέθισε τόσο πολύ κάποιους από τους Αγιορείτες, όσο η ενέργεια της ελληνικής πολιτείας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τον ελληνικό λαό, να εφαρμόσει έναν νόμο, μετά δύο χρόνια αδράνειας και άρνησης των Αγιορειτών και να εισπράξει τους φόρους που αναλογούν για τα έσοδα από τα ακίνητα των μονών εκτός του Αγίου Ορους.
Αυτό που επικαλούνται είναι ότι με τα φορολογικά μέτρα της ελληνικής πολιτείας αναιρείται το αυτοδιοίκητον του Αγίου Ορους, η αυτοτέλεια και η αυτοδυναμία του κλπ.
Βέβαια τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της Σύναξης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά,    [Περισσότερα.....]
=

__Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα για να καταλάβαιτε ποια είναι τα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ των Αγιοριτών μοναχών και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φιλαργυρία και η "πατριδοκαπηλία" τους...
__Εκείνο το "Άγιον" άραγε πώς το χρησιμοποιούν χωρίς εντροπή;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Δεν μπορούν να σώσουν και να σωθούν...
=
Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, έγινε στόχος διαρρηκτών νωρίς σήμερα το πρωί, πιθανότατα μετά τις 4-5 π.μ.
Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία αφού αφαίρεσαν το τζάμι από πλαϊνό παράθυρο και άρπαξαν, όλα τα αφιερώματα από την εικόνα της Παναγίας, απροσδιόριστης χρηματικής αξία, άγνωστο χρηματικό ποσό από το κιτίο συλλογής χρημάτων υπέρ ανέγερσης του ιερού ναού Αγίου Μηνά και από το κιτίο της φιλόπτωχου αδελφότητας.
Τέλος να σημειωθεί ότι, προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.
=
__Καμία θεία προστασία για τις εκκλησίες και τα τάματα...
__Μάταιες υποσχέσεις για σωτηρία και βοήθεια από νεκρές εικόνες και "ιερά" αντικείμενα.
__Οι μόνοι που "σώζονται" και εν προκειμένω υφίστανται την βλάβη οι θρησκέμποροι.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

«ως επιθανατίους...»
 

==
Από το ιστολόγιο ΒΗΜΑΤΑ


«...ο Παύλος επισημαίνει ότι οι Απόστολοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην ελεεινότερη θέση, σα να είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στην αρένα. Γίνονται θέαμα για τον κόσμο και για τους αγγέλους και για τους ανθρώπους. Παρουσιάζονται ως μωροί για το Χριστό, είναι αδύναμοι και περιφρονημένοι, πεινούν, διψούν, γυρνούν με κουρέλια, δεν έχουν μόνιμη κατοικία, τους χτυπούν οι άνθρωποι, εργάζονται για να επιζήσουν και έχουν καταντήσει σαν τα σκουπίδια όλου του κόσμου και τα αποβράσματα της κοινωνίας, προσπαθώντας στους εμπαιγμούς να απαντούν με καλά λόγια, στους διωγμούς με υπομονή και στις συκοφαντίες με φιλικά λόγια.
Και όλα αυτά, χωρίς να αποστερούν τους εαυτούς τους από την κύρια ιδιότητα που έχει ένας ηγέτης: την πατρότητα. Μέσα σε όλη αυτή την απόρριψη, δεν παύουν να νοιάζονται, να αγαπούν και να προσφέρονται στους ανθρώπους με τους οποίους συνδέονται. Αντί να νικηθούν από την λύπη για αυτά που περνούνε και να αναλώσουν τον εαυτό τους στην καλυτέρευση της προσωπικής τους ζωής, η μέριμνά τους είναι η κατά Θεόν πατρότητα, δηλαδή η καθοδήγηση στην πίστη, η έγνοια για τη σωτηρία και η ασφάλεια που προσφέρουν στα πνευματικά τους παιδιά, εφόσον και αυτά θέλουν αληθινά να τους εμπιστευθούν
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φράση του Παύλου για τους αποστόλους: «ως επιθανατίους απέδειξεν ο Θεός» (Α’ Κορ. 4, 9). Κάθε στιγμή στη ζωή τους είναι στιγμή προγεύσεως του θανάτου. Είναι σα να βρίσκονται στην επιθανάτια κλίνη και περιμένουν τον τερματισμό της ζωής. Φαντάζει ιδιαίτερα τρομακτική μια τέτοια θεώρηση. Το σπουδαίο είναι ότι λέγεται από έναν άνθρωπο ο οποίος μέσα του είχε τόση ζωή και τόση δύναμη, ώστε να νικά τον θάνατο κάθε ώρα και κάθε στιγμή , να μην καταβάλλεται ούτε από θλίψη, ούτε από στενοχώρια, ούτε από διωγμό, ούτε από την απειλή του μαχαιριού, ούτε από την φυλακή, ούτε από την απόρριψη. Κι όμως ο λόγος του είναι ξεκάθαρος: αισθάνεται ως επιθανάτιος, παρόλη την δυναμική του.

__Αξίζει να διαβάσετε και το υπόλοιπο κείμενο.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οι κλοπές συνεχίζονται...
==
__Ανύμποροι να φυλάξουν τους εαυτούς και τις περιουσίες τους οι άγιοι "φύλακες και προστάτες των Χριστιανών".
__Τι σόι "φύλακες" και τι σόι "προστάτες" που δεν μπορούν να προστατεύσουν τις επιχειρίσεις τους;
__Μάλλον εδώ ταιριάζει η παροιμία
"Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες"...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com