25.5.13

4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!


4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!


Γράφει ο Δευκαλίων
Η στήλη χρησιμοποιεί πάντα τα επίσημα στοιχεία για να τεκμηριώνει τις απόψεις της. Οι παλιοί αναγνώστες της στήλης σίγουρα θυμούνται την θέση της στήλης για το ύψος του συνολικού
δημόσιου χρέους της Γενικής Κυβέρνησης. Το είχαμε υπολογίσει και είχαμε φτάσει στο συμπέρασμα
ότι το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είναι περίπου 500 δις ευρώ. Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της στήλης το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είναι περίπου 500 δις ευρώ. Τονίζουμε πάντα τον όρο Γενική Κυβέρνηση γιατί σύμφωνα με τον μνημονιακό προγραμματισμό η χώρα κρίνεται δημοσιονομικά από την τρόικα σύμφωνα με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης. Ως όρος η Γενική Κυβέρνηση περιλαμβάνει την Κεντρική Κυβέρνηση (Υπουργεία) και τα λοιπά ΝΠΔΔ (Δήμους, ΔΕΚΟ κλπ).
Δημοσιεύτηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών τα επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης. Όλοι καταλαβαίνουμε και πάντα σύμφωνα με τα παραπάνω ότι το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι μικρότερο από το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Τον Μάρτιο 2013 το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν περίπου 309 δις ευρώ. Το Μάρτιο 2010, λίγο πριν ενταχθεί η χώρα στο μνημονιακό καθεστώς, το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν περίπου 310 δις ευρώ. Δηλαδή μετά από τρία (3) χρόνια μνημονιακής λιτότητας, ξεπούλημα αρκετών φιλέτων του δημοσίου και μία αναδιάρθρωση χρέους (το γνωστό PSI) το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί μόνο κατά ένα (1) δις ευρώ!
Σ’ αυτά τα τρία (3) χρόνια η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27% και η ύφεση που έπληξε την χώρα ήταν ετησίως το 2010-5,1%, το 2011-7,2% και το 2012-6,4%.
Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Η οικονομία της χώρας καταστράφηκε για να αντιμετωπιστεί το δημόσιο έλλειμμα του 2010 που ήταν περίπου 30 δις ευρώ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές τεχνικές λεπτομέρειες. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Το δημόσιο χρέος της...
Κεντρικής Κυβέρνησης είναι σήμερα 309 δις ευρώ (επαναλαμβάνουμε τον Μάρτιο 2010 όταν μπήκε η χώρα στο μνημόνιο ήταν 310 δις ευρώ). Η χώρα εντάχθηκε στο μνημόνιο γιατί βρέθηκε εκτός χρηματαγορών, μιας και είχε υπερβολικό έλλειμμα και χρέος. Το υπερβολικό έλλειμμα ήταν το 2010 περίπου 30 δις ευρώ και το δημόσιο χρέος 310 δις ευρώ. Στα τρία χρόνια η ύφεση και η ανεργία εκτινάχθηκαν στα ύψη για να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 1 δις ευρώ, ενώ υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας περίπου 70 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα των 30 δις ευρώ.
Δηλαδή εάν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο, δανειζόμασταν τον Ιανουάριο 2010, τότε που η χώρα μπορούσε να δανειστεί τα 30 δις ευρώ του ελλείμματος 2010 και ταυτόχρονα παίρναμε περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα σοκ, ύψους 30 δις ευρώ ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα, για την επόμενη χρονιά το 2011 τι χειρότερο θα γίνονταν;
Μην προβληματίζεστε, αυτά ακριβώς τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πατρίδα μας και ο λαός μας έπεσε σε μία καλοστημένη παγίδα που σκοπό και στόχο είχε την οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων και την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Κατ’ τα άλλα όσοι υπηρέτησαν τα μνημόνια δικαιολογούν την στάση τους λέγοντας ότι έσωσαν την χώρα από την καταστροφή. Ας μην πούμε εμείς τίποτε άλλο. Απλά αυτό… 4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!
(Από το διαδίκτυο  
http://www.triklopodia.gr/2013/05/4000-1.html)
=
Και εμείς επαναλαμβάνουμε: 
Απλά αυτό…
4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Πέντε σε ένα...



Πέντε σε ένα...
Γνωρίζουν καλώς τα προϊόντα σε "πακέτα" οι θρησκέμποροι του κλήρου...
Έτσι κι εδώ, έφεραν σε ένα ΕΙΔΩΛΟ συγκεντρωμένα:
_Τίμιο ξύλο...
_Άρραφο χιτώνα...
_Λίθο από τον Πανάγιο Τάφο...
_Λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου...
_Λείψανα της Αγίας Ελένης...
Πού ξέρεις, ίσως κάποιο από όλα είναι γνήσιο και να φέρει "καλό" στους προσκυνητές...
Εξάλλου για πολλούς εκείνο που έχει σημασία είναι η ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ και όχι η ΑΛΗΘΕΙΑ...
=
Η ντροπή τιμή δεν έχει όμως η ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ έχει μεγάλη τιμή... που φαίνεται στο παγκάρι...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Τι είναι άγιος και τι όσιος...


Τι είναι άγιος και τι όσιος...

Στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους (Μωσαϊκός Νόμος) επικρατούσε η άποψη ότι Άγιος είναι μόνο Ένας, ο Θεός. Στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ο Απόστολος Παύλος αποκαλεί Αγίους όλους τους βαπτισμένους Χριστιανούς, που ζουν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, που αγωνίζονται για την σωτηρία της ψυχής τους και που επιδιώκουν να κατακτήσουν την Βασιλεία του Θεού (Ρωμ. α',7 - Α' Κορ. α',1-2 - Εβρ. ς',10.
........
Στον 4ο αιώνα ο τίτλος "Άγιος" αρχίζει να αποδίδεται μόνο σε λίγους εκλεκτούς ΄"φίλους του Θεού", που ξεχωρίζουν για το μαρτύριό τους, για την ζωή τους και για τα θαύματά τους. Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας όμως τονίζει: "Άγιος είναι εκείνος που είναι καθαρός από κακία και αμαρτήματα".
Πρώτη από όλους τον τίτλο της "Υπέρ Αγίας" έλαβε η Παρθένος Μαρία. Ακολούθησαν οι Απόστολοι του Κυρίου. Οι Άγγελοι καθώς και πολλά από τα "Δίκαια" πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης δεν θα μπορούσαν να μην πάρουν τον τίτλο αυτόν, όπως φυσικά Άγιος δεν θα μπορούσε να μην ονομαστεί και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο Βαπτιστής. Σιγά-σιγά άρχισε να διαμορφώνεται μία ιεράρχηση στην ταξινόμηση των Αγίων.
Οι ομάδες (χοροί) των Αγίων έχουν ως εξής:
- Δίκαιοι. Είναι όλοι οι "Δίκαιοι" που έζησαν προ Χριστού έχοντας πίστη στον Έναν και Μοναδικό Θεό και ήλπιζαν ή προφήτευσαν τον ερχομό του Μεσσία - Χριστού.
- Απόστολοι και Αποστολικοί Πατέρες. Τον τίτλο αυτό πήραν οι μαθητές του Κυρίου και οι μαθητές αυτών.
- Μάρτυρες. Ονομάζονται όλοι όσοι μαρτύρησαν για την πίστη τους, βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μεγάλους διωγμούς. οι Μάρτυρες είναι χιλιάδες: Γυναίκες, άντρες, νέοι, γέροι και παιδιά, και φυσικά δεν είναι όλοι γνωστοί.
- Μεγαλομάρτυρες. Όσοι από τους Μάρτυρες υπέστησαν μεγάλα βασανιστήρια και θανατώθηκαν με φρικτό - βάρβαρο τρόπο, έχουν πάρει από την Εκκλησία αυτόν τον τίτλο.
- Ιερομάρτυρες. Ονομάζονται όσοι από τους Μάρτυρες ήταν Ιερωμένοι.
- Οσιομάρτυρες. Οι μοναχοί, οι ασκητές και οι ερημίτες έλαβαν αυτόν τον τίτλο.
- Νεομάρτυρες. Έτσι ονομάζονται οι Άγιοι που μαρτύρησαν επί Τουρκοκρατίας.
- Ομολογητές. Ονομάζονται οι Άγιοι που διώχθηκαν και βασανίσθηκαν, που ομολόγησαν την πίστη τους, αλλά που τελικά δεν θανατώθηκαν.
- Όσιοι. Οι Άγιοι (ερημίτες, αναχωρητές, ασκητές...) που εγκατέλειψαν τον κόσμο και αφιερώθηκαν εξ ολοκλήρου στον Θεό. Τον λάτρεψαν σε ερήμους και σε κακοτοπιές με πίστη και εγκαρτέρηση για όλη τους την ζωή και τελικά "κοιμήθηκαν εν ειρήνη", ονομάσθηκαν Όσιοι.
- Οσιοπαρθενομάρτυρες. Έτσι ονομάζονται οι γυναίκες μοναχές, μάρτυρες της πίστης που θανατώθηκαν με μαρτυρικό τρόπο.
- Ισαπόστολοι. Όλοι όσοι έκαναν αποστολικό έργο ισάξιο των Αποστόλων ονομάσθηκαν έτσι.
- Πατέρες της Εκκλησίας. Οι μοναχοί, οι κληρικοί και ιδιαίτερα οι Επίσκοποι που διακρίθηκαν για το έργο τους δικαίως κατέχουν αυτόν τον τίτλο.
- Απολογητές. Όλοι όσοι ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό απέναντι σε φιλοσόφους, ηγεμόνες, βασιλείς και αυτοκράτορες, θεωρητικά ή γραπτά, με επιστολές ή με τον λόγο τους αναγορεύτηκαν σε "Απολογητές" της πίστης μας.
- Θεολόγοι. Φυσικά τρεις μόνο κατέχουν αυτόν τον τίτλο. Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ιωάννης ο Θεολόγος και ο Συμεών ο νέος Θεολόγος. Αυτοί όχι μόνο θεολόγησαν με τα γραπτά τους, αλλά και με το παράδειγμα της ζωής τους.

Από το βιβλίο : "ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ"

=
Μανία έχουν οι άνθρωποι να ταξινομούν τα πάντα σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη και κατανόηση...
Κάποτε και σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα...
Για παράδειγμα η Ελλαδική Εκκλησία έχει και τιμά ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΙΟΥΣ, ενώ οι άλλες εθνικές εκκλησίες ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ...
Όπως λοιπόν ταξινόμησαν τους κληρικούς, επειδή κάποιοι έπρεπε να είναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τους άλλους, την ίδια αρρώστια τη μετέφεραν και στα επέκεινα... λες και τους έδωσε κανείς τέτοιο δικαίωμα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com