5.4.12

Προσπάθησαν να κρύψουν το όνομά του...


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που χθες το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα, σε μια έσχατη πράξη διαμαρτυρίας για το κατοχικό καθεστώς των ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ (και όχι Τσολάκογλου) που ταλαιπωρεί τη χώρα, ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑ
__Δεν ήταν ο "77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιος" που διέδιδαν οι αρμόδιες αρχές και τα ΜΜΕ. Ήταν ο άγνωστος σ' εμάς πλην επώνυμος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ. 

__Για λόγους διαφορετικής ιδεολογίας, δεν συμφωνούμε με την απόφασή του ούτε με την πράξη του, όμως εκείνος αυτό ήξερε, αυτό έκρινε σωστό και αυτό έκανε. Αναγνωρίζουμε λοιπόν το θάρρος του, γιατί η πράξη του δεν ήταν σύμπτωμα κατάθλιψης αλλά ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ.

__Από την ομαδική "αυτοκτονία" όλων εκείνων που μεθαύριο θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη, για να "εκλέξουν" από το σινάφι εκείνων που εξ αρχής είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέα πολιτικά και κοινωνικά εγκλήματα "εν ονόματι της ΔΗΘΕΝ δημοκρατίας τους", σίγουρα η δική του πράξη ήταν ΑΝΩΤΕΡΗ 

__Μεθαύριο λοιπόν, που θα κληθείτε να ψηφίσετε τους νέους ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ, να θυμάστε από τη μία όλους τους προσκυνημένους ραγιάδες και από την άλλη τον Δημήτρη Χριστούλα. 

__Τουλάχιστον αυτός δεν ψήφισε κανέναν από τους σημερινούς θλιβερούς "υποψηφίους" που συνωστίζονται στα κανάλια για ένα ψηφαλάκι. 
__Αυτός έκανε αυτό που ήξερε και το έκανε ΗΡΩΙΚΑ, χωρίς να γλύψει και χωρίς να φιλήσει κάθε μορφής κατουρημένες ποδιές...

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Ντρέπονται για το παρελθόν τους...Ο κ. Βενιζέλος είναι γνωστός και για την ετοιμολογία του και για την ευφράδειά του και για την επιχειρηματολογία του.
__Όταν όμως φτάνει στο σημείο να λέει την παραπάνω ΜΠΑΡΟΥΦΑ, τότε φανερώνει ότι ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ.
__Χωρίς ΜΕΤΑΝΟΙΑ κ. Βαγγέλη μας, δεν υπάρχει ελπίδα διόρθωσης. Πρώτα να πεις το ΗΜΑΡΤΟΝ και ύστερα να πιστέψουμε πως έχεις τουλάχιστον καλές προθέσεις. Χωρίς όμως να πεις το ΗΜΑΡΤΟΝ είναι πλεόν ή βέβαιο ότι στον ίδιο δρόμο και στα ίδια λάθη θα βαδίσεις όπως και οι συνάδελφοί σου, και πάντα θα σε κυνηγάει ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, όσο και αν θέλεις να το σβήσεις...

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Το παιδί μίλησε...

ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μην άνοιγε το στόμα του ο σεβαστός μας κ. Πρωθυπουργός, επειδή έτσι έδειξε πώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.
__Καθημερινά σχεδόν κάποιοι ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ εξαιτίας των πολιτικών που συναποτελούν την κυβέρνησή του και ψηφίζουν τα νομοσχέδιά της. Μόνο που οι περισσότεροι το κάνουν μυστικά. Απλώς ο Φαρμακοποιός είχε το θάρρος να το κάνει στο κέντρο της πρωτεύουσας, γι' αυτό και δεν πέρασε απαρατήρητος όπως οι άλλοι...

__Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν και ο ρόλος του κ. Παπαδήμου όταν ως στέλεχος τράπεζας είχε λόγο στα οικονομικά της χώρας μας. Όμως είναι πρόκληση ξαφνικά «ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ» και είπε το απερίφραστο: "Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του..." 
Μα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ κ. Πρωθυπουργέ, είναι ΠΟΛΛΟΙ και δεν είναι περίεργο που η Στατιστική Αρχή ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ των αυτοκτονιών των τελευταίων ετών, για να φανεί η ΔΙΑΦΟΡΑ, δηλαδή τα επιτεύγματα των πολιτικών και των κυβερνήσεων που μας κατέστρεψαν...
Κάπου στην Αγία Γραφή οι άνθρωποι φωνάζουν στα βουνά ΠΕΣΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΤΕ ΜΑΣ επειδή αναγνωρίζουν την ντροπή των πράξεών τους και φοβούνται να κοιτάξουν προς τον Θεό! 
Στην περίπτωσή μας εκείνοι που ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ζητούν τώρα την ψήφο μας "ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ". 
Αλλά δεν μπορείτε κύριοι να κάνετε καλό σε κανέναν. Δεν μάθατε ποτέ να κάνετε καλό... Είστε και ανάξιοι και ανίκανοι...

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

  Κοράνι, Εκκλησίες και Αγία Γραφή...  


Δεν μπορείτε να μη συμφωνείτε στο σεβασμό των ισλαμιστών στο [Κοράνιο το] ιερό γι' αυτούς βιβλίο. Το σέβονται, το γνωρίζουν, το εφαρμόζουν.

Εκείνοι για ένα ανθρώπινο βιβλίο τόσο σεβασμό. Και μείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν σεβόμαστε το τέλειο κείμενο, το θεόπνευστο Ευαγγέλιο, την Αγία Γραφή! Πόσοι μελετούν καθημερινά το βιβλίο του Θεού, που δεν είναι μόνο το πλήρωμα της Αλήθειας, αλλ' είναι και η δύναμη για αλλαγή του κόσμου;
Πόσοι Ορθόδοξοι Ναοί... σέβονται την Αγία Γραφή; Αλήθεια, νοείται Ορθόδοξος Ναός χωρίς την Αγία Γραφή;

Ναός χωρίς Αγία Γραφή είναι θρησκευτικό γραφείο προς διεκπεραίωση κοινωνικών υποθέσεων! Λατρεία χωρίς Αγία Γραφή είναι τυπολατρική μαγεία.

Δύο σχετικά ερωτήματα:

Το πρώτο: Πόσοι Ναοί διαθέτουν αντίτυπο ολόκληρης της Αγίας Γραφής, ολόκληρης της Καινής και ολόκληρης της Παλαιάς; Οι επίσκοποι ας ερευνήσουν το θέμα. Είναι σωτηριώδες.
Μια πρόχειρη έρευνα έχει δείξει, ότι από τους 8.000 περίπου ενοριακούς Ναούς της Ορθοδόξου Ελλάδος, δεν φτάνουν τους 500 οι Ναοί, που διαθέτουν την Αγία Γραφή (ολόκληρη).
Οι περισσότεροι σε αναζήτηση της Γραφής, σου δείχνουν το μέσα σε σίδερα «Ευαγγέλιο» επί της αγίας Τραπέζης. Λησμονούν, ότι αυτό το «Ευαγγέλιο» περιέχει απλώς ευαγγελικές περικοπές για τις ακολουθίες. Δεν είναι όλη η Καινή Διαθήκη. Δεν περιλαμβάνει όλο το Ευαγγέλιο της εν Χριστώ Ιησού Αλήθειας.
Το δεύτερο: Γι' αυτό το «Ευαγγέλιο» επί της αγίας Τραπέζης πόσοι επίσκοποι και πρεσβύτεροι ενδιαφέρθηκαν; Πόσοι εξέτασαν την αυθεντικότητά του;
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει το λειτουργικό Ευαγγέλιο χωρίς θεολογικά και τυπογραφικά λάθη. Και όμως, Ναοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κείμενα με εκατοντάδες λάθη, διότι φύλλα αυτών των κειμένων διαθέτουν όσοι κατασκευάζουν τα σιδερένια περικαλύμματα! Λες και είναι «για τα σίδερα» το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού!
Η αδιαφορία για την Γραφή στο χώρο της λατρείας οδηγεί και στην καταφρόνησή της σε σύγκριση με θρησκευτικά «φετίχ», που κάνουν χρυσές δουλειές, με συνεργούς παπάδες και δεσποτάδες.

Προσκυνητές π.χ. επιστρέφουν από το ταξίδι. Τί κρατούν στα χέρια; Τη Γραφή, όπως εκείνος ο ευνούχος της Κανδάκης (Πράξ. η' 31); Όχι! Σπάνια θα δείτε Ορθόδοξο σε ταξίδι με την Αγία Γραφή. Συνήθως κρατεί αντικείμενα θρησκευτικής ευλάβειας (μπαμπακάκι, χωματάκι ιερό, άγιασμα, φυλακτό!), που του πρόσφεραν στο προσκύνημα!

Η Αγία Γραφή όμως δεν είναι για απλό προσκύνημα. Είναι για κίνημα. Όλος ο κόσμος έγινε άνω-κάτω, λέει ο Χρυσόστομος (Ε.Π.Ε. 23,264), επειδή έχει άγνοια της Γραφής.

Και οι λεγόμενοι Αγιογραφικοί κύκλοι, σε πολλούς Ναούς, έχουν μεταποιηθεί σε... Παρακλητικό κανόνα!

 

 ___________

Περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής», Απρίλιος 2012=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com