23.6.12

Μαύρος ο Πρόεδρος των Βαπτιστών

==
__Χιλιάδες Νότιοι Βαπτιστές ποιμένες, υπάλληλοι της εκκλησίας, λαϊκοί και οι γυναίκες τους, οι περισσότεροι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις τοπικές εκκλησίες τους, υπήρξαν μάρτυρες καθώς την Τρίτη που πέρασε στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νέα Ορλεάνη με συντριπτική επιβεβαίωση και παρατεταμένα χειροκροτήματα και καμία εκφρασμένη αντιπολίτευση, ο Αιδ. Fred Luter, Jr., πάστορας της Βαπτιτικής Εκκλησίας της Λεωφ. Φραγκλίνου στη Νέα Ορλεάνη, εξελέγη ως ο πρώτος αφροαμερικανός (μαύρος)  πρόεδρος της Συνόδου των Νοτίων Βαπτιστών.
Μια ακόμη αλλαγή κόντρα στους θρησκευόμενους ρατσιστές που μέχρι πριν μερικά χρόνια υποστήριζαν οργανώσεις όπως η Κου Κλουξ Κλαν και τα εγκλήματά τους...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Θρησκευτική ελευθερία... Πώς;
==
__«Η πολιτική και τα δικαστήρια είναι σημαντικά. Όμως, η θρησκευτική ελευθερία μας εξαρτάται τελικά από τη ζωντάνια της δικής μας χριστιανικής πίστης -- με άλλα λόγια, πόσο βαθιά την πιστεύουμε, και πώς ειλικρινά την ζούμε. Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα άδειο κέλυφος, αν ο πνευματικός πυρήνας ενός λαού είναι αδύναμος. Ή, για να το θέσω πιο ωμά, εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο Θεό, η θρησκευτική ελευθερία δεν έχει αξία. Αυτή είναι η καρδιά του θέματος. Είναι ο λόγος για τον οποίο ο Πάπας Βενέδικτος μας καλεί φέτος τον Οκτώβριο σε ένα έτος Πίστεως. Οι χειρότεροι εχθροί της θρησκευτικής ελευθερίας δεν είναι «εκεί έξω» στη λεγεώνα των επικριτών, οι οποίοι μισούν τον Χριστό ή το Ευαγγέλιο ή την εκκλησία ή και τα τρία. Οι χειρότεροι εχθροί είναι εδώ, μαζί μας, --όλοι μας, κληρικοί, θρησκευτικοί και λαός--, όταν ζούμε την πίστη μας με χλιαρότητα, ρουτίνα και υποκρισία".
__Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ Charles J. Chaput σε μια ομάδα δημοσιογράφων με αφορμή το «Δεκαπενθήμερο για την Ελευθερία», μια εκστρατεία εθνικής εμβέλειας για τον εορτασμό της θρησκευτικής ελευθερίας που ορισμένοι θεωρούν ως διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση Ομπάμα.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Ένα εκατομμύριο λιγότεροι
==
__Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες(!) στην –δημογραφικά– χειρότερη περίοδο από την δεκαετία του 1940!
 __Ακόμα και στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια. 
 __Και τώρα, από την μία πλευρά η κρίση και από την άλλη η άρνηση –ή μήπως η αδυναμία(;)– των Ελλήνων να κάνουν παιδιά, μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προ εικοσαετίας! 
 __Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο σύνολο της χώρας απογράφηκαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 θήλυς (ποσοστό 50,8%).
 __Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με τη νέα απογραφή, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 190.000 άτομα, αλλά να υπολογίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ξένους οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2001, καθώς τότε υπολογίζονταν σε 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000! 
 __Η κρίση φαίνεται μέσα στην διετία που ο πληθυσμός από τους Έλληνες που φεύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό τους αυξημένους θανάτους και τις μειωμένες γεννήσεις ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 των ξένων συμπεριλαμβανομένων! 
 __Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!

Δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς τούτη την εθνική αιμορραγία! Αρκεί μια επίσκεψη στις παιδικές χαρές της γειτονιάς του, όπου θα μετρήσει πολλαπλάσια παιδάκια αλλοδαπών παρά Ελλήνων. 
__Οι Έλληνες έδωσαν προτεραιότητα ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ αλλά στην ΜΟΡΦΩΣΗ και στην ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. Έτσι μετέφεραν την ηλικία των γάμων κατά 10 τουλάχιστον χρόνια ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και την τεκνοποιία ακόμη περισσότερο. 
__Συνέπεια τα παραπάνω στοιχεία κοινωνικής πτώσης που ευθύνονται εξίσου για την οικονομική, πολιτιστική και πνευματική μας ένδεια.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Περί θαυμάτων...
==
__Σε κείμενο του π.  Χρυσόστομου  Χρυσόπουλου, στο AMEN.GR διαβάσαμε μεταξύ άλλων και τα εξής αξιοσημείωτα:
Θαύματα κατ απαίτηση  ή παραγγελία δεν γίνονται,  ούτε και ζητούν  δοσοληψίες.  Των  ανθρώπων  επινοήσεις  και τεχνάσματα είναι αυτά.  
__Στα μέτρα τα δικά του κατεβάζει τα αιτήματα ο άνθρωπος  (γι αυτό  είναι και παράλογα  κάποιες φορές) και υπόσχεται ότι θα αντιπροσφέρει  πολλά και μόνο υλικά. 
__Ο Χριστός  όταν θεράπευε δεν ζητούσε  χρήμα ή αγαθά,  αλλά μόνο πίστη και μετάνοια.
__Σωστά τα γράφει ο π. Χρυσόστομος, και το μάθημα αυτό πρέπει να το μάθουν εξίσου Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Διαμαρτυρόμενοι, επειδή σε όλες τις πτυχές της χριστιανοσύνης το ίδιο ΛΑΘΟΣ επικρατεί χωρίς εξαίρεση.
__Ο Θεός υπηρέτης που δέχεται παραγγελίες από τους ανθρώπους δεν γίνεται. 
__Είναι τούτη από τις χειρότερες μορφές ειδωλολατρίας --δυστυχώς ειδωλολατρίας "χριστιανικής"-- όπου ο άνθρωπος επιθυμεί, απαιτεί και εξαγοράζει το "θαύμα", αντί να παραδίνεται στη Βουλή που πολύ υπερέχει από τις δικές μας. 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com