8.9.11

Ένα παλιό όνειρο... του κ. Παπανδρέου
πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του



Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε εισηγηθεί κάποτε οι ναρκομανείς να καλλιεργούν μόνοι τις φυτείες τους... Τώρα την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών από εξαρτημένα άτομα φέρνει το νομοσχέδιο για τα … ναρκωτικά που πέρασε χθες από το υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, αλλά και η ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης κρατουμένων για υποθέσεις ναρκωτικών αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις του νέου νομοσχεδίου, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για να γίνει νόμος του κράτους περνώντας πρώτα από τη Βουλή.
«Ο χρήστης είναι ασθενής, όχι εγκληματίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας με τον τρόπο αυτό το περίγραμμα του νέου νομοσχεδίου. Ωστόσο για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών επιφυλάσσεται αυστηρότερη ποινική μεταχείριση, που μπορεί να φτάνει μέχρι και την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης. 
Παρ' όλα αυτά οι φυλακές είναι γεμάτες από μικροεμπόρους ενώ όλοι οι ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
Επίσης παραμένει ανοιχτό το ζήτημα ποια ποσότητα ναρκωτικής ουσίας θα θεωρείται ότι προορίζεται προς ιδίαν χρήση, ώστε ο δράστης να παραμένει ατιμώρητος. Η σκέψη που πρυτανεύει για την ώρα είναι το κρίσιμο αυτό ζήτημα να καθορίζεται κάθε φορά με την απόφαση του δικαστηρίου.
Άλλο ένα σημάδι της δειλίας των κυβερνώντων...
Με βάση επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός, ο αριθμός θανάτων που συνδέονται με χρήση ναρκωτικών κάθε χρόνο στη χώρα μας φτάνει τα 300 άτομα, ενώ το 40% περίπου των κρατούμενων στις φυλακές εκτίουν ποινές που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται 
και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
Υπάρχει και άλλος τρόπος...



Έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στις κουτοπόνηρες "στρατηγικές" διαφόρων "ιεραποστόλων" που κινούμενοι από καλό ή όχι κίνητρο --αυτό δεν είναι δική μας αρμοδικότητα να το πούμε-- προσπαθούν να κινηθούν στη χώρα μας όχι μέσω εκκλησιών αλλά ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΩΣ με αποτέλεσμα να δημιουργούν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ παρά καλό με τις ενέργειές τους. 
Εν προκειμένω εξαίρεται η Μητρόπολη Καλαβρύτων που ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, όπως έκαναν άλλοι θλιβεροί Μητροπολίτες, αλλά ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΩΣ ΑΞΙΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ βιβλίο του Θεού.
Μακάρι οι υπεύθυνοι της Ε.Ι.Ε. να διδαχθούν από τα παραπάνω για να μην πηγαίνει τζάμπα ο κόπος τους και τα έξοδα που πληρώνουν φτωχοί άνθρωποι για τη διάδοση της Αγίας Γραφής.
Ελπίζουμε στο μέλλον να αναθεωρηθεί η άστοχη αυτή πρακτική τους, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ. Δεν είναι έγκλημα. Ας δείχνουν λοιπόν το πρόσωπό τους, κι ας είναι αυτό το πρόσωπο και το παρουσιαστικό των συνεργατών τους ΑΞΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται 
και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
Πού καταντήσαμε...



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται 
και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.




Εύλογες διαμαρτυρίες του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ


«...
Με το πρόσχημα της δήθεν βελτιώσεως των όρων αντιμετωπίσεως των εξαρτησιογόνων ουσιών καταστρατηγείται η σοφή επιστημονική θέσις, ότι δεν υφίσταται διαχωρισμός μεταξύ των λεγομένων «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών, διότι τα πρώτα αναποδράστως οδηγούν στα δεύτερα και η εξάρτησις και ο εθισμός αποτελούν την βάσι της θανατηφόρου πρακτικής των εξαρτησιογόνων ουσιών. Η αποδοχή από την θεσμοθετημένη Πολιτεία με την πομπώδη νομοθετική πρόβλεψη του διαχωρισμού «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών ουσιών που εξαγγέλει η σημερινή Κυβέρνησις αποτελεί κακούργημα ειδεχθέστατο σε βάρος της νέας γενεάς διότι καθιερώνει αξιακή κλίμακα στο πασίδηλο θανατηφόρο γεγονός των ναρκωτικών με ολέθρια τα αποτελέσματα και μετατρέπει τα κέντρα των μεγάλων αστικών πόλεων σε κέντρα ελεύθερης διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών για να απονευρώσει την ηθική αυτοσυνειδησία της νέας γενεάς και να καταστείλει την σύμφυτη με το νέον άνθρωπο αντίδρασι στην καταδολίευση των ανθρωπίνων αξιών.

Ταυτοχρόνως η δημοσιοποιηθείσα από τα Μ.Μ.Ε. λειτουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό τον έως σήμερα ευπρεπή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου για την επαίσχυντη, χυδαία, ποταπή και βορβορώδη νομοθετική πρωτοβουλία για την θεσμοθέτηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της τραγικότητος της ομοφυλοφιλίας και της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας με την αναγνώρισι ανυπάρκτου ετέρου «γενετησίου προσανατολισμού» και της φθοροποιού ψυχικώς και σωματικώς και άκρως ιατρικώς επικινδύνου παραχρήσεως των ανθρωπίνων σωματικών οργάνων, εν συνδυασμώ με την μετατροπή του «ψιλικατζίδικου» της γειτονιάς σε κέντρο ψυχοπαθολογικής εξαρτήσεως από τον τζόγο, με την φρικώδη επάνοδο των «κουλοχέρηδων», παρά τις νωπές ακόμη πληγές στο κοινωνικό σύνολο από την φθοροποιό τους δράσι, αποτελεί δόλιο εκρηκτικό μείγμα για την εκθεμελίωσι των ιδεωδών του Γένους και της πίστεως και για την αποσάρθρωσι του κοινωνικού ιστού.
...»


  • Ότι η παρούσα κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση ανέλαβε το ρόλο του ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ της ελληνικής κοινωνίας είναι κοινώς ομολογούμενο και ηλίου φαεινότερο. 
  • Ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν έχουν χάσει κάθε μορφής πυξίδα και λογικής σκέψης είναι προφανέστατο. 
  • Ότι φεύγοντας από το προσκήνιο θα μείνουν στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας είναι αναμφίβολο. 
Κρίμα για ανθρώπους που φαντάστηκαν κάποτε ότι μπορούν να σώσουν αυτό τον τόπο και το λαό του. Από τους ίδιους ποιος μπορεί να μας σώσει;

     ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

    Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται 
    και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.






    Εγκρίθηκε από τη Βουλή
    ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Ελαιώνα


    Ενστάσεις μόνο από το ΛΑΟΣ και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη

    Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

    Δεν είμαστε εναντίον της ίδρυσης χώρων λατρείας για τους αλλόθρησκους και ετερόθρησκους. Σε μία αληθινά δημοκρατική και ελεύθερη χώρα --που υποτίθεται ότι είναι η Ελλάδα-- αυτά είναι πράγματα αυτονόητα. Όμως το θέμα δημιουργεί  αρκετά ερωτήματα, όπως, π.χ.:
    • Γιατί ένα και όχι πολλά;
    • Γιατί το άρθρο να βρίσκεται μέσα σε ένα νόμο για τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ;
    • Θα πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η απόφαση ή θα μείνει νεκρό γράμμα;
    • Μήπως κάποιοι θέλουν να μείνουν στην ιστορία ως υποκτακτικοί υπηρέτες  ξένων συμφερόντων;
    Σε όλα αυτά θα απαντήσει μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος. Εμείς απλώς αναρωτιώμαστε...



     ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

    Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται 
    και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.