5.12.14

Εκκλησίες - Καρκινικά κύτταρα...

Εκκλησίες - Καρκινικά κύτταρα...

.
.
_Τα κύτταρα του ΚΑΡΚΙΝΟΥ έχουν από καιρό πάψει να ζουν για το σύνολο και φροντίζουν μόνο και μόνο για να αυξάνουν τα ίδια σε μεγάλους (κάποιες φορές τεράστιους) όγκους (μορφώματα). Πλέον, αντί να συμβάλλουν στην αύξηση και καλή λειτουργία του σώματος, ενεργούν ως «κυρίαρχα» που θέλουν να επεκταθούν και να μεγαλώσουν τα ίδια όλο και περισσότερο… 
_Πόσο κρίμα όταν η εκκλησίες, από λάθος των επισκόπων και των μελών τους καταντούν έτσι, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ… 
_Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε μια πνευματική χριστιανική κοινότητα… 
_Όμως, δυστυχώς, συμβαίνει τόσο συχνά και τόσο καταστροφικά…

 Πόσο δίκιο έχει ο John Piper όταν γράφει:
«Οι Εκκλησίες πεθαίνουν σήμερα, επειδή δεν κάνουν τίποτε που ο κόσμος θα μπορούσε να δε και να πει: "Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Θεός είναι πραγματικός και ότι είναι ένδοξος". 
Πολλές εκκλησίες έχουν ξεχάσει γιατί υπάρχουν: δηλαδή, να κάνουν καλές πράξεις στο όνομα του Ιησού, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα συγκινηθούν και να δώσουν δόξα στον Θεό (Ματθ. 5:16). 
Και όταν μια εκκλησία ξεχνά ότι υπάρχει για τους άλλους και για τον Θεό, γίνεται εγωκεντρική και αυτάρεσκη και μπορεί να ζει χρόνο με το χρόνο σαν μια κοινωνική λέσχη με ένα θρησκευτικό κάλυμμα. 
Αλλά η ζωή της εξασθενεί, και οι άνθρωποι πλέον δεν λένε: «Κοιτάξτε όλες τις καλές πράξεις τους και το ταπεινό πνεύμα της αγάπης που έχουν. Ο Θεός τους πρέπει να είναι ένας ένδοξος Θεός ενθάρρυνσης".»
=================