25.3.14

Χριστιανοί και "χριστιανοί"...

Χριστιανοί και "χριστιανοί"...
.
.

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ηγέτες προσπαθούν να εξηγήσουν στον κόσμο ότι η κρίση δεν είναι θρησκευτική αλλά καρδιάς.Φόβοι γενοκτονίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) έχουν στρέψει την εστίαση από την κακοποίηση των Χριστιανών στην κακοποίηση των Μουσουλμάνων.  

Μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγράφει εξίσου αντιμουσουλμανική και αντιχριστιανική βία σε ολόκληρη την ΚΑΔ. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας έχει πλέον εκτοπιστεί.Θρησκευτικοί ηγέτες από την πρωτεύουσα, Μπανγκί, που "αρνούνται να είναι εχθροί" ταξίδεψαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη για να ζητήσουν από τον ΟΗΕ μια επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης.  

Αλλά ανώτεροι χριστιανοί ηγέτες αμφισβητούν τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης κατονομάζοντας τους μαχητές αντι-Balaka "χριστιανούς πολιτοφύλακες" και τους μαχητές SeleΜάλιστα ανέφεραν για Μουσουλμάνους που βρίσκουν καταφύγιο σε εκκλησίες στην Boali και σε όλη τη χώρα.ka "Μουσουλμανικές παραστρατιωτικές ομάδες".  

Ο Σύνδεσμος Ευαγγελικών Εκκλησιών δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση κατά των χριστιανών, που "νοθεύουν [το ευαγγέλιο του Ιησού]" με το να μην επιδιώκουν τη συμφιλίωση, δηλώνοντας: 

"Ένα αληθινό παιδί του Θεού έχει λάβει και οφείλει να ασκεί την διακονία της συμφιλίωσης, όπως συνιστάται από την Καινή Διαθήκη. Ως εκ τούτου θα λάβουμε μέτρα εναντίον εκείνων που για προσωπικούς λόγους και άλλες φιλοδοξίες και σε αντίθεση με τις διδαχές του Ευαγγελίου της Ειρήνης του Ιησού Χριστού, στρεβλώνουν την ουσία της ύπαρξής του και δυσφημούν τους ανθρώπους του Θεού, με τον εντοπισμό τους εαυτούς τους χωρίζοντας τους εαυτούς τος σε πολιτοφυλακή αντι-Balaka ή αντάρτες Seleka. Ο αγώνας μας είναι πνευματικός και όχι σαρκικός και θα πρέπει να γίνεται στα γόνατα και όχι με τα όπλα στο χέρι".
Μια ομάδα από Καθολικούς και Διαμαρτυρόμενους ηγέτες εκκλησιών που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα 3/4 του πληθυσμού της Κεντρικής Αφρικής κυκλοφόρησαν μία δεύτερη Δήλωση καταδικάζοντας τη βία και τις ανακριβείς αναφορές των ΜΜΕ. 
"Όλα οι αντι-Balaka δεν είναι Χριστιανοί και όλοι οι Χριστιανοί δεν είναι αντι-Balaka. Το ίδιο ισχύει και τους Seleka που κακώς χαρακτηρίζονται ως Μουσουλμάνοι," λέει η δήλωση. "Αυτό το αμάλγαμα που διαδίδεται από τα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ έχει δώσει μια θρησκευτική χροιά σε μια κρίση που κατά βάση είναι πολιτική και στρατιωτική". 
Η οργάνωση Open Doors και η Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία (WEA) αμφισβητούν επίσης το θρησκευτικό χαρακτήρα της διαμάχης. 
"Οι ηγέτες των αντι-Balaka έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις από την Εκκλησία να σταματήσουν την βία", λέει μια έκθεση της Open Doors. "Έχουν επιτεθεί επίσης σε Χριστιανούς και  απείλησαν ηγέτες της Εκκλησίας που έχουν τολμήσει να μιλήσουν εναντίον τους. Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν να τους χαρακτηρίζουν ως Χριστιανούς". 

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την τολμηρή θέση της Εκκλησίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που σαφώς αποστασιοποιείται από τους αντιμαχόμενους" δήλωσε ο Geoff Tunnicliffe, γενικός γραμματέας της WEA. "Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην ΚΑΔ καλούν σε αυτοσυγκράτηση, ειρήνη και συμφιλίωση, δίνοντας οι ίδιοι το παράδειγμα".
http://www.christianitytoday.com/gleanings/2014/march/central-african-republic-churches-pledge-action-car.html?utm_source=ctdirect-html&utm_medium=Newsletter&utm_term=14196213&utm_content=256905390&utm_campaign=2013
====================
Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους τα ελληνικά θρησκευτικά έντυπα, που από άγνοιά τους συνεισφέρουν στη διατήρηση της μισαλλοδοξίας.
====================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.