8.6.12

Ελληνική δημοκρατία 2012...
==
__Αναδημοσιεύουμε το κείμενο του παπα-Ηλία που απαγόρευσαν. Δεν συμφωνούμε κατ' ανάγκη με όλα όσα γράφονται σ' αυτό, όμως υποστηρίζουμε το δικαίωμά του να μπορεί να εκφράζεται, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η πολιτική προπαγάνδα μας φλομώνει καθημερινά με του κόσμου τα ψέματα... 
Κρίνετέ το μόνοι σας, όμως μην επιτρέψετε σε κανένα φασισμό να φιμώσει τις ελεύθερες φωνές, όποιες κι αν είναι αυτές. 
_________________________________________________________________________________


δικομματικός κανιβαλισμός!...
 
Καταιγισμός ομαδικού πυρός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του νεαρού αρχηγού του.Απ’ τον «όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο κόσμο» των ανερμάτιστων παχύδερμων και ασπόνδυλων του δικομματικού κανιβαλισμού.
Και προπάντων απ’ τους εκπροσώπους της ΝεοΔούλης του Μαμωνά.Και τι δεν τους έσυραν και τους σύρουν οι δολοπλόκοι και δολοφόνοι!Ότι, για παράδειγμα, θα θέσουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας ζητήματα.
Ξεχνώντας ότι η προσφορά της μισής Κύπρου στους Τούρκους είναι έργο των υπερπατριωτών της υπερεθνικόφρονος Δεξιάς.Και ότι η ΝεοΔούλη του Μαμωνά, ομού με το ομογάλακτό της ΘΑΣΟΚ, αποφάσισαν και διέταξαν, φασιστικότατα, την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους γερμαναράδες και τους τοκογλύφους…Και, για να παγιώσουν την έσχατη προδοσία τους, έθεσαν τις προδοτικές αποφάσεις τους υπό την προστασία του αποικιοκρατικού αγγλικού δικαίου. Οι σουπερπατριώτες προδότες!
Κινδυνεύει, λένε, η Εκκλησία και οι παπάδες…
Σάμπως δεν είναι το δολοφονικό αυτό καθεστώς, που καθόρισε σε αντικατάσταση δέκα συνταξιοδοτούμενων παπάδων, να χειροτονείται μόνο ένας νέος!…Είναι λένε, ο Τσίπρας νεαρός και άπειρος. Σε αντίθεση με τους σκοτεινούς αστέρες του δικομματισμού, που είναι πολύπειροι και πολυμήχανοι…Προφανώς στην κατά συρροή εξαπάτηση και κατατρομοκράτηση του λαού!
Όταν, για να θυμηθούμε, όχι μόνο τον κ. Βενιζέλο, αλλά και το Σαίξπηρ, δεν έχουν απλώς ωριμάσει στην πανουργία τους, αλλά, κυριολεκτικά, σαπίσει.Καταλογίζουν, ακόμη, στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελείται από πολλές συνιστώσες. Με αποτέλεσμα, όπως λένε, να χαρακτηρίζονται τα λεγόμενά τους από πολυφωνία, πολυγλωσσία και αντιφάσεις.Αντίθετα με τη δική τους αμετακίνητη εμμονή στην ολέθρια και σατανική κακουργία τη δική τους και των πατρώνων τους. Και ζητούν απ’ τους πολιτικούς αντιπάλους τους να τους φέρουν, με τη μηχανή του χρόνου, το μέλλον στο παρόν. Έτσι, ώστε να δείξουν στο λαό τι επιτέλους πρόκειται να κάμουν…Προκειμένου να αποσπάσουν τη μνήμη και τη φρίκη του λαού απ’ το, μόλις χθεσινό, δικό τους άθλιο παρελθόν:Το πάμπλουτο σε διαφθορά, απάτες, σκάνδαλα, μίζες, κακονομία, κακοδιοίκηση, κακουργία, βαρβαρότητα. Και τις, χωρίς αρχή και τέλος, αλλεπάλληλες μεταλλάξεις τους. Πάντα απ’ το κακό στο χειρότερο….
Αλλά και το ακόμη αθλιότερο παρόν τους. Που άλλοτε κάνουν θηριώδη επίδειξη των λυκοδοντιών τους, για να μας κατασπαράζουν και άλλοτε ξαναφοράνε τις προβιές τους, δήθεν, για να μας σώσουν.
Και υπάρχουν, ύστερα απ’ όλα αυτά ακόμη κάποιοι, εθελόδουλοι και εθελόβλακες που προκειμένου να αμνηστεύσουν την προδοτική συμπεριφορά τη δική τους και των αφεντικών τους μας λένε:«Με το να στηρίξουμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, δέν σημαίνει ότι τους απαλλάσσουμε των ευθυνών τους για ατασθαλίες και παραλείψεις του παρελθόντος ή και του παρόντος. Απλά σημαίνει ότι “αναστέλλουμε” τις έρευνες και διαδικασίες καταλογισμού ευθυνών για το άμεσο μέλλον. Εν όψει της καταστροφικής καταστάσεως της οικονομίας και της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου».«Κούνια, που σας κούναγε» ανεγκέφαλοι τρομοκρατημένοι τρομοκράτες!«Να ζεστάνουμε τα φίδια στον κόρφο μας, το χειμώνα, για να μας αποτελειώσουν με τα οδυνηρά τους δαγκώματα, το Καλοκαίρι»…Μπορεί να είμαστε τόσο άφρονες και ανεύθυνοι, ώστε να εμπιστευτούμε, για μια ακόμη φορά, στους μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοκακούργους αυτούς το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας!
Λίγη ντροπή και φιλότιμο δεν μας απέμεινε;Ασφαλώς και δεν δίνουμε όρκο αιωνίας πίστεως στον οποιονδήποτε ΣΥΡΙΖΑ. Αν και αυτοί αποδειχτούν ανάξιοι της εμπιστοσύνης μας! Όμως…Ο πολιτικός ρεαλισμός, αυτή τη στιγμή, επιβάλλει να μη σβήσουμε και την αμυδρή, έστω, διαφαινόμενη ελπίδα μας. Πισωγυρίζοντας στα Σόδομα και τα Γόμορρα του δικομματικού κανιβαλισμού!…παπα-Ηλίας.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Λειτουργικές γλώσσες...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
==
__Οι νεκρές λειτουργικές γλώσσες έχουν ως αποτέλεσμα "νεκρές" εκκλησίες.
__Η παραπάνω εισήγηση της καθηγήτριας κ. Δ. Κούκουρα λέει πολλές αλήθειες που αξίζει να διαβαστούν. Πατήστε στο δεσμό για να τη διαβάσετε όλη. 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το όπλο της αλήθειας
==
__Σε επίσκεψή του σε στρατιωτική μονάδα ο Μητροπολίτης Βόλου κ. Ιγνάτιος μοίρασε Καινές Διαθήκες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:
_________________________________________________
Αναφερόμενος στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα σημείωσε χαρακτηριστικά: 
«Μάς έχουν παρασύρει σήμερα ότι όλα εξαρτώνται από την οικονομία. Δεν τελειώνει, όμως, εκεί η ζωή. Και από τα πολλά μονοπάτια που έχει η ζωή καταλαβαίνει κανείς ότι, τελικά, το νόημά της δε βρίσκεται ούτε στον πλούτο, ούτε στη δόξα, ούτε στη δύναμη, ούτε μόνο στη απόλαυση. Αλλά σε μια νοηματοδότηση που έχει να κάνει με το να γνωρίζει ο άνθρωπος την αλήθεια, να είναι πραγματικά ελεύθερος από πάθη και αδυναμίες και να μπορεί να απλώνει το χέρι με αλληλεγγύη και πραγματική αγάπη. Ο σκοπός της ζωής είναι να μπορέσει κανείς να καταξιώσει τούτη την επίγεια  ζωή του, με πραγματική ελευθερία και ουσιαστική αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο.  Τούτο τον καιρό ας απλώσουμε όλοι  τα χέρια μας για να φτιάξουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, ενότητας και συνοχής…»
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη, την οποία χαρακτήρισε «όπλο» του Χριστιανού και σημείωσε: 
«Ένα όπλο αλλιώτικο, σημαντικό και διαχρονικό. Το όπλο της αλήθειας. Η δική μας η αλήθεια έχει όνομα. Είναι ο Χριστός μας.  Αυτός που ήρθε και έγινε άνθρωπος. Που υπέφερε για μάς. Που σταυρώθηκε αλλά αναστήθηκε για να μάς δώσει αυτό που είναι η ελπίδα του κάθε χριστιανού. Τη βεβαιότητα για την όντως ζωή…»
_________________________________________________________________ 


__Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι αυτό το "ΟΠΛΟ" δεν βρίσκεται στο βιβλίο, το εξώφυλλο, το χαρτί και το μελάνι, αλλά ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ που υπάρχει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
__Ατυχώς πολλοί Έλληνες νομίζουν πως η Καινή Διαθήκη είναι ένα ακόμη ΦΥΛΑΧΤΟ που μπορεί να τους προστατεύει σαν ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΦΕΤΙΧ*, ενώ ποτέ δεν ασχολούνται να διαβάσουν τους λόγους του και να τους εφαρμόσουν στη ζωή τους.
__Εκεί χρειάζεται η βοήθεια των ανθρώπων της Εκκλησίας, που όμως, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα.

________ 
* Φετιχισμός ονομάζεται η τάση "θεοποίησης" ορισμένων αντικειμένων, και η απόδοση υπερφυσικών δυνάμεων σε αυτά, απρόσιτης αλλά επιβαλλόμενης στον άνθρωπο. Στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε ένα αντικείμενο λατρείας. // Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Προφητεία;...
==
__Δεν ξέρουμε πόσα από τα παραπάνω προβλεπόμενα θα πραγματοποιηθούν στις επόμενες ημέρες.
__Εκείνο που ξέρουμε είναι πως όντως χρειαζόμαστε ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, όμως όχι την αναγέννηση από τις στάχτες, αλλά την ΑΝΩΘΕΝ ΓΕΝΝΗΣΗ, από τον Θεό, τον μόνο που κανείς δεν λογαριάζει δυστυχώς.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ό,τι και να διαλέξεις, ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ...

==
__Χωρίς λόγια.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com