12.2.12

Πάλι ο θεός, αλλά ποιος θεός;;;




ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


Ξαφνικά ο θεός έγινε δημοφιλής στους πολιτικούς... απέναντι στα ζόρικα της επικαιρότητας.
__Αλλά για ποιο θεό μιλούν; Εκείνον που λατρεύουν με τις πράξεις τους, με τα καμώματά τους, με τις ζαβολιές τους, με την αθεΐα τους;
__Μπορείς να παίζεις με άλλα πράγματα αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. 
__Αν μη τι άλλο, το βέβαιο είναι πως θα χάσεις και αυτό ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ…

==================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Θρησκευτικοπολιτικές συγγένειες...



ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Καρναβάλι χαμαιλεόντων που αλλάζουν ρούχα και συνειδήσεις σαν τα ερπετά που αλλάζουν δέρμα και όχι γνώμη.  
__Γέμοντες αρπάγης, φθόνου και απάτης, παραβάτες συνθηκών, έρποντες βασιλίσκοι, αδίστακτοι, απολαμβάνουν την αντιμισθία της πλάνης, εκστασιαζόμενοι με την χαρμολύπη τους, έκφρασης που χαρακτηρίζει την ασάφεια και τον μετεωρισμό της αυθαιρεσίας. Ποιμένες που βόσκουν τους εαυτούς τους. Προφασιζόμενοι και επικαλούμενοι την φτώχεια ζητάνε βοήθεια από τον λαό... για να βοηθήσουν τον λαό! Χρειάζονται βοήθεια από τον λαό για να αντι-βοηθήσουν! Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αντί να αισχυνθούν για το τεράστιο μερίδιο ευθύνης απληστίας, πλεονεξίας και πλουτισμού, ζουν στην ουσία παρασιτικά, μη εκπληρούντες το έργο της πνευματικής καθοδήγησης, καλυπτόμενοι πίσω από την λαγνεία της τιτλοθεσίας.
__Πού είναι οι σάκοι της ταπείνωσης αντί για τις μίτρες της υπερηφανίας; Κωλύoνται να κτυπήσουν το χέρι πάνω στο σαρκίο τους και να πουν "ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ"... Πώς να χτυπήσει κανείς πάνω στον μεγαλόσταυρο που αναπαύεται πάνω στη κοιλιά τους. Γαστέρες αργές που δεν χωνεύουν, που προσέχουν σε μύθους και εντολάς ανθρώπων αποστρεφομένων την αλήθειαν.  
__Σαπίζει η γνώση και δεν γεννάει επίγνωση και δεν μετουσιώνεται σε πράξη και υπακοή. Αντί να υπηρετήσουν και να επαναφέρουν το πλανημένο, το κάνουν συγκοινωνό της απωλείας τους. Αντί να μπει στάχτη στα κεφάλια και να κλάψουν και να πενθήσουν και να ζητήσουν μετάνοια και συγχώρηση, συνεχίζουν απτόητοι το έργο της στρέβλωσης, της ειδωλολατρίας, της απείθειας στον Λόγο του Θεού... Περιδινούμενοι στα λασπόνερα της σαρκικότητας, του marketing του φαίνεσθε και του άρχεσθε, αποφεύγουν να έλθουν εις εαυτόν μήπως και διορθώσουν τα ελλείποντα, να μετανοήσουν, να ελευθερωθούν από τα δεσμά της μεγαλαυχίας, να τολμήσουν την ταπείνωση.
__Δεν αισχύνονται τον εαυτό τους που σαπίζει μέσα σε χρυσοΰφαντα ιμάτια, ηδύνονται λέγοντας ψυχή μου έχεις έτη πολλά, φάε, πίε και ευφραίνου. Αυταπατούμενοι μετεωρίζουν την ψυχή τους στο κενό της πνευματικής ακοινωνησίας, κοιμώμενοι επί κορυφής καταρτίου, μέσα στην αχλή της προσωρινότητας, πλουτίζοντες εις εαυτούς και όχι εις τον Θεόν.  
Για την Ιερουσαλήμ που αποστάτησε μιλάει ο λόγος του Θεού και δεν παίζει, δεν ωραιοποιεί την υποκρισία, δεν κρύβει την λέπρα... κοιτάξτε πώς κατάντησε η πόρνη πόλη! 

__Άσωτος υιός είναι αυτός που παραμένει αμετανόητος, όχι αυτός που επιστρέφει μετανιωμένος. Ποιος θα βοηθήσει τον άσωτο, τον χρεοκοπημένο, το πλανημένο πρόβατο, όταν υπάρχουν ποιμένες που έχουν οι ίδιοι γευθεί την πενία και την χρεοκοπία της πίστης; Στον Ισραήλ υπήρξαν ιερείς που βεβήλωσαν το θυσιαστήριο, θυσίαζαν στα είδωλα, προσωποληπτούσαν. Όλοι μαζί συνεργούσαν στην ειδωλολατρία, στην ασέβεια και την ανομία. Μαζί με τους βασιλείς και τους άρχοντες, οι ιερείς, και οι προφήτες έλεγαν προς το ξύλον, "Πατήρ μου είσαι· και προς τον λίθον, Συ με εγέννησας!" Και αυτή την ειδωλολατρία την έκαμαν με περισσή ενεργητικότητα και ζήλο... κατά τον αριθμόν των πόλεων του Ιούδα ήσαν οι θεοί τους και τα βδελύγματά τους! 
__Η Ιερουσαλήμ ξέπεσε, ξέχασε, αλλοτριώθηκε, δεν την ωφελούσε η αδιάκοπη καυχησιολογία των παραδόσεων και των προγόνων! Ο Κύριος τους αποστομώνει: "Σεις πάντες είσθε παραβάται εις Εμέ!" 
__Το ίδιο είναι και σήμερα και πάντοτε, διαχρονική και ακμάζουσα η αποστασία. Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που κυριολεκτικά βουλιάζουν από εκκλησίες, εκκλησάκια, μοναστήρια... μάλιστα σ' ένα νησί, στη Σίφνο, υπάρχουν 365 εκκλησίες, όσες οι ημέρες του χρόνου, λένε, για κάθε ημερολογιακό άγιο. Μία για κάθε μέρα. Αυτό το νησί με τέτοιο εκκλησιαστικό φόρτωμα θα έπρεπε να ήταν άγιο και να μην είναι στη θάλασσα αλλά στον ουρανό! 
__Διατείνονται για την παραδοσιακή τους κατασκευή και τους ασβεστωμένους τοίχους. Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει... τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ο Κύριος μιλούσε στους Φαρισαίους ότι ομοιάζουν με ασβεστωμένους τάφους που έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν όμως γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.  "Ούτω και σεις έξωθεν μεν φαίνεσθε εις τους ανθρώπους δίκαιοι, έσωθεν όμως είσθε πλήρεις υποκρίσεως και ανομίας". Μάταιο είναι όσο και να ασβεστώνεις το εκκλησάκι αν μέσα είναι γεμάτο είδωλα ανθρώπινης εθελοθρησκείας.  

__Ο προφήτης Σαμουήλ είπε μια μέρα στο λαό... «μη παραδρομήσητε· διότι τότε ηθέλετε υπάγει κατόπιν των ματαίων, τα οποία δεν δύνανται να ωφελήσωσιν ουδέ να ελευθερώσωσιν, επειδή είναι μάταια». Μάταια είναι τα είδωλά μας και ό,τι άλλο υποκαθιστά τον Θεό στη ζωή μας. Το ίδιο μάταιη είναι η θρησκεία που είναι μολυσμένη από τον κόσμο και τις σαρκικές παραδόσεις του.  
__Ειδωλοποίηση σημαίνει καταδίκη. Θησαυρίζεται η οργή μέσα στα αυθαίρετα της αγνωσίας του Θεού. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, μαύροι κι αυτοί με κοτσιδάκια και γένια... φανατικοί, καυχητές και αυτοσυστηνόμενοι, δεν παραδειγματίζουν κανένα; Ποιοι γίνονται μιμητές στην αποστασία, στην απιστία, στην υπερηφάνεια, ώστε να μη δέχονται τον Κύριο της δόξης αλλά τους εαυτούς τους; 
__Βαρύγδουπος τίτλος «Ορθόδοξοι Εβραίοι» αλλά και συγχρόνως Ορθοδιώκτες του Χριστού, συνεχίζουν και δεν πτοούνται από το Αίμα που τους βαρύνει, όντες γνήσια τέκνα εκείνων που σταύρωσαν τον Χριστό ένεκα του μίσους τους. Εκείνοι σταύρωσαν τον Χριστό και συστήνουν την "ορθοδοξία" τους. Κανένας μη συνεχίσει να ορθοσυστήνεται μιμούμενος την εθελοτυφλότητα και την απείθεια. Η εξωτερική μαυρότητα, δεν είναι τυχαία επιλογή, αντανακλά την εσωτερική έλλειψη του φωτός, την παντελή σκοτοδίνη! Είναι όντως μια ειλικρίνεια που δεν έγινε αντιληπτή εγκαίρως από τους εμπλεκομένους ώστε να την απεκδυθούν και να παρουσιασθούν κάπως πιο φωτεινοί. Έτσι θα ήταν καλύτερο και πιο παραγωγικό το έργο της εξαπάτησης.  

__Θρησκεία που ευλογεί διεφθαρμένους άρχοντες, που συμπράττει, που συμβασιλεύει... συναποθνήσκει. Πότε αρνήθηκε κανείς τις πρωτοκαθεδρίες και τα χειροφιλήματα των παρτάκηδων, των διεφθαρμένων, των διαπλεκομένων των αδίστακτων ΕΥΡΩ-συλλεκτών της πλεονεξίας και ιδιοτέλειας! Στη μέση πάντα οι κρατούντες την φτιαχτή αγιαστούρα, οι επαίροντες την μεγαλοσχημοσύνη τους. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την αγνωσία Θεού που μεταβίβασαν σ' ένα λαό που δεν ξέρει να ξεχωρίζει το δεξί του από τ' αριστερό; 
__Το σύστημα δεν λυπάται, έχει καυτηριάσει την συνείδηση, δεν ερυθριά για το κακό της εγκατάλειψης, της ερημίας, της ασιτίας όλων αυτών που στήριξαν την ελπίδα τους σ' αυτό, αγνοούντες την οδό του ολοκαυτώματος που τους οδηγεί. Σύρουν πίσω τους έναν όχλο σαν τα γυναικάρια τα πεφορτισμένα αμαρτίας που πάντα μαθαίνουν και ποτέ δεν γνωρίζουν τίποτα. Μένουν αίολοι στο κενό της τύφλωσης. Πώς μπορεί κάποιος να εθελοτυφλεί και να καυχάται ότι βλέπει και διακρίνει, όταν η πρακτική τον διαψεύδει οικτρά με τις άπειρες παραδόσεις, σοφιστείες και ανθρώπινες επινοήσεις που ακυρώνουν τις εντολές του Υψίστου;
__Λένε ότι είναι πλούσιοι και δεν έχουν ανάγκη κανενός και ανοητεύοντες αγνοούν ότι είναι οι ταλαίπωροι και ελεεινοί, γυμνοί και φτωχοί και τυφλοί! Η απάτη του πλούτου να φρονούν τα επίγεια έπεται της γύμνιας, της ανυπακοής και της ασέβειάς τους, να πράττουν και να λένε τα μη πρέποντα. Ο πλούτος ο αληθινός είναι μόνο εκείνος που αντέχει στη φωτιά της αλήθειας του Θεού. Ό,τι ψεύτικο, σαρκικό, ρυπαρό, θα κατακαεί, τίποτα πλαστό και υποκριτικό δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά στην αγιότητα του Θεού.  

__Αλίμονο σε κείνον που αντιστέκεται στη δεσποσύνη της σκληρότητας του θρησκευτικού φανατισμού. Θα νιώσει την απόρριψη, σαν περικάθαρμα του κόσμου, σαν σκύβαλο πάντων, σαν θέατρο του κόσμου... Όσοι υποτάσσονται στον Θεό και γίνονται εύχρηστα σκεύη στα χέρια Του, δεν καταδυναστεύουν όπως οι σύγχρονοι εξουσιαστές... Δεν εκμεταλλεύονται τους απλούς επί τη προφάσει μεγάλων προσευχών και μνημοσύνων. Δεν φαρδαίνουν τις τσέπες που σαν τεράστια στόματα χάσκουν να απωλέσουν το δίλεπτο του φτωχού, της χήρας και του ορφανού. Κυνηγάτε μετά μανίας τους αντιφρονούντας και αποστασιοποιημένους και διώκετε, θύετε και απώλειτε. Περιέρχεσθε την θάλασσαν και την ξηράν διά να κάμητε ένα προσήλυτον, και όταν γείνη, κάμνετε αυτόν υιόν της γεέννης διπλότερον υμών.  
__Τα μονάστερα της κυβερνοθρησκείας μεταβολίσθηκαν σε πεντάστερα της πλεονεξίας και της διαπλοκής. Γιατί δεν ζητάτε τα εκατομμύρια των μοναστηριών;;; Η αμύθητη εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία χάσκει και περιγελά, εφραινομένη και αποστασιοποιημένη στο απυρόβλητο, την αρπαγή και την οικονομική και κοινωνική εξουθένωση του ποιμνίου του οποίου τάχα είστε οι ταγοί και οι προστάτες του. 
__Ο λαός λέγει "Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι"... και έχει δίκιο η λαϊκή θυμοσοφία. Τεχνηέντως όλα τα δεινά και η κρίση ήθους, αξιών και αρχών, έχουν φορτωθεί στους ελεεινούς πολιτικάντηδες και αποσιωπάται το γεγονός ότι η θρησκεύουσα εξουσία είναι πάντοτε παρά το πλευρό τους. Κάθε καρέ κυβερνο-λαγνείας προβλέπει και την καθέδρα της θρησκευτικής εξουσίας. Χωρίς την ευλογία της, το πλασάρισμα δεν θα ήταν εφικτό, τουλάχιστον θα δυσκολευόντουσαν να κάμουν την ασχημοσύνη σε βάρος του λαού. 
__Οι κυβερνήσεις πέφτουν, το θρησκόληπτο κατεστημένο ίσταται πάντα στο θρόνο του και λειτουργεί τροχονομικά και αβανταδόρικα του πολιτικού εναλλασσόμενου κατεστημένου, το οποίο με την σειρά του επιστρέφει την υποστήριξη, την διατροφή και την προστασία! Ταυτοπροσωπία πολιτικής και θρησκευτικής σαρκικότητας με κοινούς στόχους εξουσίας, κοινές χωμάτινες καρέκλες. 
__Αυταπάτη προσφέρει η πολιτική εξουσία, αυταπάτη κομίζει και η θρησκευτική εξουσία μέσα σε μία γενική αποσάθρωση των πάντων. Έτσι ήταν και είναι, μα δεν θα 'ναι για πάντα έτσι.
 φ. σ




==================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


Να έχεις αρχές και να τις σέβεσαι.



Άξιο μεγάλης απορίας είναι το γεγονός ότι:

  • Οι άνθρωποι που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ το μνημόνιο τον Μάιο του 2010 επειδή το θεωρούσαν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, το ψηφίζουν σήμερα με νύχια και με δόντια επειδή είναι Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.
  • Οι άνθρωποι που ΨΗΦΙΣΑΝ το μνημόνιο τον Μάιο του 2010 επειδή το θεωρούσαν ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, δεν το ψηφίζουν σήμερα επειδή το θεωρούν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.
Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε, κατά τη λαϊκή φράση. Διαφορετικά,
  • είτε κάποιοι ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ
  • είτε κάποιοι ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ
  • είτε κάποιοι ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΑΝ
  • είτε κάποιοι ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ (Οι μεν ή οι δε; Τότε ή τώρα;) 

   Ωστόσο κανείς δεν έχει τον ανδρισμό ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ...   


Το βέβαιο είναι πως για το καλό του τόπου και του λαού κανείς από τους πολιτικούς μας δεν ιδρώνει!!!
==================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com




Κυριακή του Ασώτου


Όταν ο Κύριος Ιησούς ανέφερε την επώνυμη παραβολή, πήρε μια εικόνα από πράγματα που συνέβαιναν και συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή.
__Πέρα από την θρησκευτική εφαρμογή που έκανε ο Χριστός, το παράδειγμα του άσωτου εφαρμόζεται σε κάθε λάθος μας όταν αυτό οδηγεί σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
__Οι πολιτικοί μας, οι κληρικοί μας, οι πνευματικοί δάσκαλοι, οι φιλόσοφοι, οι έμποροι, οι οικογενειάρχες, οι καλλιτέχνες, οι επιχειρηματίες κάθε μορφής, οι μαθητές κι οι φοιτητές, οι γέροι και οι νέοι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί... αν όλοι αυτοί καταλάβαιναν ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, θα σχηματιζόταν τεράστια αλυσίδα ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΩΝ που θα ζητούσαν το έλεος του Θεού.

__Όμως κανένας δεν είναι πρόθυμος να δει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ. Όλοι δείχνουμε στους άλλους και όλοι θέλουμε ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για να βολευτούμε και να μην χάσουμε τη βόλεψή μας εμείς.
__Αλλά έτσι δεν έρχεται σωτηρία, ούτε από την αμαρτία ούτε από τα δεινά αυτής της κοινωνίας.
__Κρίμα.

==================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Greco porco...






Ο νεόπλουτος Έλληνας την πάτησε με το χειρότερο τρόπο, πέφτονας θύμα στην πλεονεξία, την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία του, νομίζοντας πως μπορεί να έχει υπηρετικό προσωπικό και ανασφάλιστους εργάτες...

Τώρα καλείται να πληρώνει το λογαριασμό για πολλά χρόνια, για όσα έπραξε και όσα δεν έπραξε... για όσα έφαγε και όσα δεν έφαγε... κυρίως δε για όσα έφαγαν ΑΛΛΟΙ πίσω από την πλάτη του!


==================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Πώς γίνεται η Εκκλησία;



Πάρα πολύ ρεαλιστικό το βίντεο που παρουσιάζουμε εδώ, (αυτή τη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά). 
Πολλοί θέλουν να κάνουν "εκκλησίες" αλλά είναι αμφίβολο αν καταφέρνουν το σκοπό τους. 
Όχι πως δεν κάνουν "εκκλησίες" αλλά εντέλει καταλήγουν να κάνουν κακέκτυπα εκκλησιών... όμοια με την προσωπική τους κακή πνευματική κατάσταση, συνάξεις που είναι περισσότερο κλαμπ και κοινωνικές εκδηλώσεις και ντίσκο (discotheque).
Εκεί περνούν οι ίδιοι καλά, βολεμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους, όμως η Εκκλησία είναι όχι μόνο για να έρθει από έξω, αλλά και για να πάει έξω και να ευαγγελίσει εκείνους που είναι στους δρόμους του κόσμου... 

==================================

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


















Έχεις καλή τύχη;


Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως όλη η ζωή τους στηρίζεται "στην τύχη" τους, είτε αυτή είναι καλή είτε είναι κακή...
Δείτε το φιλμ και θα καταλάβετε πως Η "ΤΥΧΗ" ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ! 
Μόνο που δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΗ αλλά ΚΑΠΟΙΟΣ που με πολλή σοφία ενδιαφέρθηκε για εσάς και εμένα, και κατευθύνει τα πάντα στη ζωή μας. 

Εγώ Τον ευχαριστώ! 

 Εσύ;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com