27.9.11

Σε ηλεκτρονική μορφή 

οι πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας














Το Ισραηλινό Μουσείο, λοιπόν, στην Ιερουσαλήμ συνεργάστηκε με την Google, για να προσφέρει σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο τα ιστορικά αυτά έγγραφα.
Οι φωτογραφίες πάρθηκαν από τους κυλίνδρους με ανάλυση ως και 1.200 megapixels, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να κάνουν σε τέτοιο βαθμό μεγέθυνση του κείμενου, ώστε να είναι δυνατόν να εξετάσει κανείς μέχρι και το δέρμα του ζώου πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.
Το κείμενο φυσικά είναι στα εβραϊκά, ωστόσο υπάρχει και μια αγγλική μετάφραση την οποία μπορείτε να δείτε όταν περάσατε με το ποντίκι σας πάνω από τους στίχους, ενώ αν googlαρετε κάποιον τότε θα φανεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Το εγχείρημα του μουσείου υποστηρίχθηκε από την Google, η οποία και στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες, όπως μια συλλογή φωτογραφιών του Ολοκαυτώματος και μία συγκεντρωτική συλλογή από Μουσείο Prado της Ισπανίας.

 

Πηγή: http://techit.gr/




Ο πάπυρος του Ναού: Περιέχει σχέδια για ανέγερση εβραϊκού ναού, με τη μορφή "οδηγιών" από τον Θεό στον Μωυσή - οδηγιών που ο Σολομών φέρεται να μην ακολούθησε.

Ο πάπυρος του Πολέμου: Ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν. Είναι μία τελεολογική περιγραφή του πολέμου των "Υιών του Φωτός" κατά των "Υιών του Σκότους", με τους πρώτους να οδηγεί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Ο πάπυρος της κοινοτικής νομοθεσίας
: Πρόκειται για κώδικα κανόνων μίας κοινότητας, η οποία θεωρείται από τους αρχαιολόγους ότι είναι μία εβραϊκή σέκτα.


Ο πάπυρος του Ησαΐα: Είναι το καλύτερα διατηρημένο χειρόγραφο και περιλαμβάνει την εβραϊκή εκδοχή του βιβλίου του προφήτη.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 

.




Απορία εύλογη;...


Ρωτάει ο ποιητής, ρωτάμε κι εμείς... 


Υπάρχει κανείς ν' απαντήσει;










ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 

.