11.3.11

Βοήθειά μας...

Τμήμα Λειψάνου των 40 Μαρτύρων στη Μύκονο

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, παρουσία Ιερέων, του Δημάρχου, του Λιμενάρχη, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, μετέφερε το λείψανο σε περίτεχνη αργυρά θήκη και κατά την άφιξη του ιερού λειψάνου τελέσθηκε Δοξολογική δέηση προς τούτο!!!!

Ειπώθηκε μεταξύ άλλων:

  • «…δεν γνωρίζουμε βέβαια ποίου Αγίου εκ των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων είναι αυτό το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο! Για ένα όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι, το διεπέρασε  το δριμύ ψύχος της «κρυώδους λίμνης» της Σεβαστείας αλλά και το διεπότισαν οι  αύρες του «γλυκέος παραδείσου»!

Η εναπόθεση έγινε, 

  • «εις αγιασμόν των ψυχών και των σωμάτων μας, ιδιαιτέρως δε των νέων και των παιδιών αυτού του τόπου, που εις πείσμα των καιρών διακρίνονται για την ευσέβεια, τον πολιτισμό και την αγάπη τους για την παράδοση

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος διένειμε στο πολυπληθές εκκλησίασμα περίτεχνες λιβανοθήκες, που κατασκεύασε η Ιερά Μητρόπολη σε ανάμνηση του γεγονότος της εναποθέσεως του ιερού λειψάνου.        

Άραγε τώρα η ΜΥΚΟΝΟΣ θα συναγωνίζεται τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά σε θρησκευτικό τουρισμό, παράλληλα με τον  πασίγνωστο ανά τον κόσμο πορνοτουρισμό της; 



 
ΠΗΓΗ: Πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων AMEN.GR

 

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»



Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________





.