6.4.12

Ψεκάστε, σκουπίστε, χωρίσατε!!!




Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα θα μπορούν πλέον να εκδίδονται τα συναινετικά διαζύγια μεταξύ ζευγαριών,με την εφαρμογή του νέου νόμου για Δικαιοσύνη – εξπρές.
__Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Δικαιοσύνης υπολογίζει ότι θα καταφέρει να πετύχει την αποσυμφόρηση των πρωτοδικείων στα οποία εκκρεμούν 4.000 αιτήσεις.
__Με τον νέο όμως νόμο το συναινετικό διαζύγιο εκδίδεται με διάταξη προέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου και με διαδικασίες εξπρές. Αντίθετα, με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς
__Αν το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέκνα που είναι ανήλικα, για να λυθεί ο γάμος πρέπει η έκδοση του διαζυγίου να συνοδεύεται από έγγραφη συμφωνία των συζύγων που θα ρυθμίζει την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία μαζί τους. Η σχετική απόφαση που εκδίδεται από το μονομελές Πρωτοδικείο αποτελεί και εκτελεστό τίτλο.


Να και κάτι άλλο που κατάφερε η άχρηστη κυβέρνηση, εκτός από το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


 Χριστιανισμός και Επιχειρήσεις...  


Ο εκδοτικός οίκος HarperCollins Publishers, που είναι παράρτημα του συγκροτήματος Rupert Murdoch's News Corporation, το οποίο πρόσφατα καταδικάστηκε για παράνομες παρακολουθήσεις και κατασκοπεία, ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του έτους θα αγοράσει τον οίκο  Thomas Nelson που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Αγίων Γραφών...
__Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες ο HarperCollins θα είναι τώρα ο μεγαλύτερος Χριστιανικός εκδότης στις ΗΠΑ, ενώ η απορρόφηση αυτή τον φέρνει μαζί με τον οίκο Zondervan κάτω από την ίδια επιχειρηματική ομπρέλαΟ πρόεδρος της HarperCollins Publishers Worldwide, δήλωσε ότι ο οίκος Thomas Nelson θα διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων τους με Άγιες Γραφές, βιβλία, περιοδικά, τηλεοπτικές και ψηφιακές παραγωγές και θα δώσει μια εξισορρόπηση στα σημερινά προγράμματα της εταιρείας.
__Όταν η News Corporation του Rupert Murdoch, κατηγορήθηκε προ μηνών για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις  και ηχογραφήσεις στη Βρετανία, κάποιοι συγγραφείς του Zondervan αναρωτήθηκαν πώς μια εταιρεία που εκδίδει τις γνωστές αγγλικές Βίβλους «New International Version (NIV)» θα μπορούσε να συνεργάζεται με κατηγορούμενους για ηθικές παραβάσεις.

Ο Ιάκωβος ρωτάει: «Μήπως η πηγή από της αυτής τρύπης αναβρύει το γλυκύ και το πικρόν;» (Ιακ. 3:11) όμως το νέο εκδοτικό συγκρότημα με τον ένα του βραχίονα θα εκδίδει τη Βίβλο και άλλα χριστιανικά βιβλία ενώ με τον άλλο θα εκδίδει βιβλία για λεσβίες και ομοφυλομανείς, και κάθε είδους εκδοτική ακαθαρσία. 
__Το επόμενο που μένει είναι να εκδώσουν και μία Βίβλο που θα δικαιολογεί και θα επιτρέπει κάθε παράβαση και ανομία, κάθε διαστροφή και πλάνη.


=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

  Εβραίοι, Πάσχα και Χριστιανοί...  



Σήμερα (από το βράδυ της 6ης ως το βράδυ της 7ης Απριλίου 2012) οι Εβραίοι στον κόσμο γιορτάζουν το Εβραϊκό Πάσχα που αναφέρεται στην απελευθέρωση του λαού  τους από τη δουλεία της Αιγύπτου κάτω από τον Μωυσή. 
__Τα τελευταία 1000 χρόνια συνηθίζεται στα σπίτια των Εβραίων να τραγουδούν και το παρακάτω σχετικό τραγούδι (εβραϊκά γνωστό ως Dayenu=θα αρκούσε). Σ’ αυτό αναλογίζονται όλα τα θαύματα που έκανε ο Θεός στην Έξοδο, που κατά μία έννοια άρχισε με τις Δέκα Πληγές στην Αίγυπτο και ολοκληρώθηκε με το χτίσιμο του Ναού στην Ιερουσαλήμ. 
__Σ’ αυτό το παραδοσιακό τραγούδι οι Εβραίοι ομολογούν πως θα ήταν ευχαριστημένοι με πολύ λιγότερα από όλα τα έργα που έκανε ο Θεός για χάρη τους και καθώς τα θυμούνται εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους. 
__Ας δούμε τα λόγια του τραγουδιού σε μια απλή μετάφραση και ως Χριστιανοί σας σκεφτούμε πόσα περισσότερα έχει κάνει ο Θεός για εμάς, συχνά όμως εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι...
  • Αν μας έβγαζε από την Αίγυπτο, και δεν είχε φέρει τις πληγές εναντίον τους, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχε φέρει τις πληγές εναντίον τους, και δεν είχε καταστρέψει τα είδωλά τους, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχε καταστρέψει τα είδωλά τους, και δεν είχε σκοτώσει τους πρωτότοκούς τους, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχε σκοτώσει τους πρωτότοκους, και δεν μας είχε δώσει τον πλούτο τους, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας είχε δώσει τον πλούτο τους, και δεν είχε χωρίσει τη θάλασσα για εμάς, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχε χωρίσει τη θάλασσα για εμάς, και δεν μας είχε περάσει στη στεριά, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας είχε περάσει μέσα από τη θάλασσα στη στεριά, και δεν είχαν πνιγεί οι καταπιεστές μας μέσα σ’ αυτήν, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχαν πνιγεί οι καταπιεστές μας στη θάλασσα, και δεν είχε φροντίσει για τις ανάγκες μας στην έρημο για σαράντα χρόνια, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν είχε φροντίσει για τις ανάγκες μας στην έρημο για σαράντα χρόνια, και δεν μας είχε θρέψει με το μάννα, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας είχε θρέψει με το μάννα, και δεν μας είχε δώσει το Σάββατο, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας είχε δώσει το Σάββατο, και δεν μας έφερνε στο Όρος Σινά, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας έφερνε στο Όρος Σινά, και δεν μας είχε δώσει το Νόμο, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας είχε δώσει το Νόμο, και δεν μας έφερνε στη γη του Ισραήλ, πάλι θα ήταν αρκετό!
  • Αν μας έφερνε στη γη του Ισραήλ, και δεν είχε χτίσει για μας το Ναό, πάλι θα ήταν αρκετό!

Αλλά, όπως ομολογεί ο Ψαλμός 78/οη΄, εκείνοι «Δεν εφύλαξαν την διαθήκην του Θεού, και εν τω νόμω αυτού δεν ηθέλησαν να περιπατώσι· και ελησμόνησαν τα έργα αυτού και τα θαυμάσια αυτού, τα οποία έδειξεν εις αυτούς. Έμπροσθεν των πατέρων αυτών έκαμε θαυμάσια, εν τη γη της Αιγύπτου, τη πεδιάδι Τάνεως. Διέσχισε την θάλασσαν και διεπέρασεν αυτούς και έστησε τα ύδατα ως σωρόν· κ.λπ., κ.λπ.».

__Ελευθερωμένοι κι εμείς από την Αίγυπτο και τη δουλεία της αμαρτίας, ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος αλλά ας εκφράζουμε συνεχώς την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό, τον Ελευθερωτή και Βασιλιά μας μέσω του Ιησού Χριστού.

=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com