1.5.13

Στη μνήμη της κυρα-Φρόσως... (1926-2009)




Στη μνήμη της κυρα-Φρόσως... (1926-2009)



=

__Ποια εργατική εορτή είναι σήμερα;

__Σήμερα όλοι σχεδόν σκέφτονται τα προνόμια που έχασαν και τους μισθούς και τα επιδόματα που δεν δικαιολογούνταν...
__Αλλά θυμούνται τα ανήλικα παιδιά που επί δεκαετίες εργάστηκαν για να επιτύχει η Βιομηχανική Επανάσταση ώστε κάποιοι να γίνουν πλουσιότεροι, και άλλοι να ζουν άνετα, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες επιβίωσης μικρών παιδιών και εφήβων;
__Εκείνες τις εποχές οι γονείς ήταν ευχαριστημένοι αν τα παιδιά τους γίνονταν ΚΑΛΟΙ και ΤΙΜΙΟΙ άνθρωποι, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ και ΟΙΚΟΚΥΡΕΣ...
=

__Στις προηγούμενες δεκαετίες, αντίθετα, οι γονείς ήθελαν να δουν να παιδιά τους να ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ και να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ζωή για την οποία τα ίδια δεν κόπιασαν...
__Δυστυχώς τώρα θερίζουν τα μετακάρπια...



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com


Σιγά μην νοιαστούν και για τους Χριστιανούς...



Σιγά μην νοιαστούν και για τους Χριστιανούς...



__Προκαταλήψεις και μισαλλοδοξία δεν υπάρχει μόνο στους Μουσουλμάνους αλλά και στους ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ Ευρωπαίους που κάνουν τα πάντα ενάντια στον Χριστό και το Ευαγγέλιο.
__Μπορεί οι Χριστιανοί αυτοί να είναι μόνο κατ' όνομα, όμως το μίσος των κοσμικών εκφράζεται με κάθε τρόπο κατά των πιστών του Χριστού σε όλο τον κόσμο, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ...
=
__Έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης «υποβάθμισε» τους διωγμούς των Χριστιανών
19-4-2013 | John Newton
Η αραβική άνοιξη δεν έφερε ειρήνη και ισότητα που έλπιζαν οι Χριστιανοί της Αιγύπτου
AP
Ο επικεφαλής μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε την κυβερνητική έκθεση για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας ότι "συγκαλύπτει" το αυξανόμενο πρόβλημα των διωγμών κατά των Χριστιανών.
Ο Neville Kyrke-Smith, εθνικός διευθυντής της οργάνωσης Aid to the Church in Need (UK), δήλωσε ότι η έκθεση του 2012 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας "υποβαθμίζει το μέγεθος της δίωξης κατά των Χριστιανών».
Επεσήμανε την φυγή των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το Ιράκ, περιγράφοντας τις αναφορές της έκθεσης σε αυτό το θέμα ως «θλιβερά ανεπαρκείς».
Ο κ. Kyrke-Smith είπε: «Αν και η έκθεση περιγράφει τις επιθέσεις εναντίον μελών της ένωσης ομοφυλομανών/ομοφυλοφίλων του Ιράκ, είναι σχεδόν σιωπηλή για τις διάφορες επιθέσεις κατά των Χριστιανών".
Σημειώνοντας ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Χριστιανών έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ, πρόσθεσε: «Ίσως να υπάρχουν τόσο λίγοι εναπομείναντες στη χώρα μετά από τις επανειλημμένες επιθέσεις και βομβαρδισμούς, ώστε να μην θεωρείται πλέον ως κάτι σημαντικό".
Αναφερόμενος σε έρευνα που δείχνει ότι το 75 τοις εκατό του συνόλου των επιθέσεων θρησκευτικού μίσους στον κόσμο στρέφεται κατά των Χριστιανών, ο κ. Kyrke-Smith είπε: «Το Γραφείο δεν πρέπει να αποσιωπά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν [οι Χριστιανοί] σε αυτές τις χώρες, αφήνοντας σοβαρές περιπτώσεις θρησκευτικού μίσους μη αναγνωρισμένη και μη αναφερόμενων. "Θα πρέπει να ακούγονται οι φωνές όλων των ομάδων που διώκονται".
Ο κ. Kyrke-Smith αναφέρθηκε σε άλλη έρευνα που δείχνει ότι 200.000.000 χριστιανοί αντιμετωπίζουν διακρίσεις ή διώξεις και τουλάχιστον 100.000 σκοτώνονται κάθε χρόνο για τη χριστιανική πίστη τους.
Επίσης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία ότι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές γυναίκες σε πολλές χώρες, δόθηκε λίγη ή καθόλου κάλυψη.
Ενώ η έκθεση FCO αναφέρει το πρόβλημα των κοριτσιών Κοπτών Χριστιανών που απήχθησαν και υποχρεώθηκαν να αλλαξοπιστήσουν στην Αίγυπτο, είπε: «Φαίνεται να υπάρχει υλοποίηση της κλίμακας των απαγωγών».
Αναφέρθηκε σε στοιχεία που δόθηκαν στην Αμερικανική Επιτροπή του Ελσίνκι το 2011, που ανέφεραν ότι έως και 800 Κόπτες Χριστιανές γυναίκες έχουν απαχθεί από το 2009.
Ομοίως ο κ. Kyrke-Smith εξέφρασε την ανησυχία επειδή δεν υπήρξε καμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανές γυναίκες στο Πακιστάν.
Είπε: «Οι γυναίκες από τις θρησκευτικές μειονότητες [στο Πακιστάν] είναι πιο πιθανό να βιώσουν σεξουαλική παρενόχληση ή να βιαστούν, γι 'αυτό ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό ότι αυτό το θέμα εξ ολοκλήρου αγνοείται.
"Για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα, το Μάρτιο 2012, ένα 14χρονο Χριστιανό κορίτσι βιάστηκε επανειλημμένα από έναν αστυνομικό με απειλή όπλου, ενώ οι παππούδες και γιαγιάδες της ήταν δεμένοι και φιμωμένοι στο διπλανό δωμάτιο.
"Αυτά τα επείγοντα και κρίσιμα ζητήματα θα έπρεπε να έχουν αναφερθεί στην έκθεση του FCO - αλλά δεν έγινε".
Επίσης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται λόγος για τους διωγμούς που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές ομάδες στην Κίνα.
Ο κ. Kyrke-Smith κατέληξε: «Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε την πραγματική έκταση του προβλήματος, καθώς ορισμένες χριστιανικές κοινότητες φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα από φόβο ότι έτσι θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα".
"Αλλά αυτό σημαίνει ότι όσοι από εμάς στη Δύση γνωρίζουμε τα δεινά τους, έχουμε την ηθική υποχρέωση να το πράξουμε και να μιλήσουμε για λογαριασμό τους και να τονίσουμε τους κινδύνους και τα παθήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες κοινότητες".

__



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Δεν αντέχει άλλο τον έλεγχο...



Δεν αντέχει άλλο τον έλεγχο...
 

__Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ τον έλεγχο των Ορθοδόξων πιστών (κληρικών και μη) που τον κατακεραυνώνουν κάθε φορά που πλέει στα ακάθαρτα νερά του πανθρησκευτικού οικουμενισμού και επιτάσσει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών την ΚΑΤΑΔΙΚΗ όσων δεν εγκρίνουν τα στραβοπατήματά του...
__Ως άλλος "πάπας" με πρόσφατη επιστολή του (βλ. απόσπασμα) ζητεί την δημιουργία "ιεράς εξετάσεως" που θα "προστατεύσει" την φήμη του και θα κατακρίνει όσους δεν είναι πρόθυμοι να "συμπροσεύχονται" με ιμάμηδες και γκουρού και των πάσης θρησκείας ιερωμένων...
=
                                                     __(.......)
Μακαριώτατε,

Γνωρίζοντες τὰ ἀνωτέρω ὀφειλετικῶς τῇ Ὑμετέρᾳ Μακαριότητι καὶ τῇ κατ' Αὐτὴν Ἁγιωτάτη καθ' Ἑλλάδα Ἐκκλησία, παρακαλοῦμεν Ὑμᾶς ἀδελφικῶς, ἐξ ὁμοφώνου Συνοδικῆς ἀποφάσεως, ὅπως ἐν τῇ διακρινούσῃ τὴν Ὑμετέραν Ἐκκλησίαν συνεπείᾳ εἰς τὰς ἑκάστοτε λαμβανομένας πανορθοδόξους ἀποφάσεις καὶ ἐνεργείας, ὀφειλετικῶς ὡς θυγάτηρ τὸ πάλαι καὶ νῦν προσφιλεστάτη Ἀδελφὴ Ἐκκλησία, ἔχουσα ὑπ' ὄψει τὰ ἀνωτέρω περὶ τῶν ἐν πάσῃ ἁδρότητι περιγραφεισῶν ἐν λόγῳ κινήσεων καὶ τὰς ἐξ αὐτῶν προβλεπομένας οὐχὶ εὐχαρίστους συνεπείας, τοποθετηθῆτε συνοδικῶς ἐπὶ τούτῳ καὶ ἀπορρίψητε καὶ καταδικάσητε ταύτας ἐπισήμως ὡς ἀνεδαφικὰς καὶ ἐπικινδύνους, λάβητε δὲ καὶ ὡς ἐκκλησιαστικὸν σῶμα τὰς προσήκουσας ἀποφάσεις πρὸς εὐρυτέραν καταδίκην καὶ ἀπόρριψιν τῶν ἐνεργειῶν τούτων καὶ τῶν ἐκφραζομένων ἀστηρίκτων ἐν πολλοῖς, ἀνορθοδόξων καὶ ἐρχομένων εἰς ἀντίθεσιν πρὸς τὰς συνοδικὰς ἀποφάσεις τῶν Ἁγιωτάτων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν θέσεων τῶν ἐν λόγῳ ὁμάδων.

Οὕτως, ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία, σταθμίζουσα τὰς ὀδυνηρὰς συνεπείας διὰ τὴν ἐσωτερικὴν ἑνότητα τῆς καθ' Ὑμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας καὶ εὐρύτερον τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐπιφυλάσσεται, μετὰ τὴν ἀναμενομένην ἀπόκρισιν καὶ ἐπίσημον τοποθέτησιν τῆς Ὑμετέρας Ἐκκλησίας, ἵνα ὀφειλετικῶς προβῇ καὶ αὕτη εἰς τὰς δεούσας πανορθοδόξους ἐνεργείας διὰ τὴν ἔγκαιρον πρόληψιν ἐπαπειλουμένων ἀπευκταίων καταστάσεων.

Ἐπὶ δὲ τούτοις, ἐν ἀναμονῇ τῆς ἀποκρίσεως τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος, περιπτυσσόμεθα Αὐτὴν ἀδελφικῶς μετὰ βαθείας καὶ ἀναλλοιώτου ἀδελφικῆς ἀγάπης καὶ πάσης τιμῆς.

‚βιβ’ Μαρτίου ις’
Τῆς Ὑμετέρας σεβασμίας Μακαριότητος
ἀγαπητός ἐν Χριστῷ ἀδελφός
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Η τέχνη του ΨΕΥΔΟΥΣ...


Η τέχνη του ΨΕΥΔΟΥΣ...
=
__Είναι γνωστό σε όλους το ΜΙΣΟΣ των Μαρτύρων της Σκοπιάς απέναντι στον σταυρό του Χριστού...
__Πρώτα περιόρισαν τα αποτελέσματα της πνευματικής αναγέννησης μόνο σε ένα περιορισμένο αυθαίρετο αριθμό  144.000 ατόμων...
__Ύστερα προσπάθησαν να καταργήσουν τη γνωστή σε όλο τον κόσμο απεικόνιση του σταυρού + αλλά και την ίδια τη λέξη ΣΤΑΥΡΟΣ με την δικής τους έμπνευσης ΠΑΣΣΑΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΟΥ...
__Από μία ορισμένη χρονολογία και ύστερα χρησιμοποιούν μόνο αυτή τη φράση σε όλες τις εκδόσεις τους και μάλιστα στη δική τους ΚΑΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του "Νέου Κόσμου"...
__Και για να "στηρίξουν" την "έμπνευσή" τους επικαλούνται το έργο του Justi Lipsii De Cruce, ότι τάχα υποστηρίζει τη δική τους αντίληψη...
__Όμως, όπως βλέπετε στην εικόνα, ο Justi Lipsii στο έργο του De Cruce, παρουσιάζει όχι μόνο την εκδοχή Β που οι φίλοι ΜτΣ επέλεξαν να προβάλλουν, αποσιωπώντας όλες τις άλλες που Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ στην κλασική μελέτη του...
Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται ΟΛΕΣ οι εκδοχές ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ από το βιβλίο του Justi Lipsii όπως διασώστηκαν και παρουσιάζονται από την Google Books
__Αλλά μήπως το ίδιο δεν κάνουν σε όλα τα θέματα, οι ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ κάθε φορά που θέλουν ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
__Είναι για τούτο άξιοι του μισθού της πλάνης τους ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΩΝ... και δικαίως ισχύει και γι' αυτούς ο αποστολικός λόγος:
«Οργή Θεού αποκαλύπτεται απ' ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, οίτινες κατακρατούσι την αλήθειαν εν αδικία» (Ρωμ. 1:18)
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com