10.4.14

Πού βαδίζει η εκκλησία στις ΗΠΑ;

Πού βαδίζει η εκκλησία στις ΗΠΑ;
.
.
_Τι είναι εκείνο που βοηθά τους Αμερικανούς να μεγαλώνουν στην πίστη τους; Όταν το γραφείο δημοσκοπήσεων Barna ρώτησε το κοινό, οι ερωτηθέντες έδωσαν μια ποικιλία απαντήσεων όπως η προσευχή, η οικογένεια, οι φίλοι, η ανάγνωση της Βίβλου, τα να έχεις οικογένεια με παιδιά – αλλά η εκκλησία δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε καν μέσα στα πρώτα 10.
_Αν και η συμμετοχή στην εκκλησία ήταν κάποτε ο ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής ζωής, οι ενήλικες στις ΗΠΑ σήμερα είναι διχασμένοι ως προς τη σημασία του εκκλησιασμού. Ενώ οι μισοί (49 %) λένε ότι είναι «κάπως» ή «πολύ» σημαντικός, το άλλο 51 % λέει ότι δεν είναι "πολύ" ή "καθόλου" σημαντικός. Το χάσμα μεταξύ των δραστήριων θρησκευτικά και εκείνων που είναι αντίθετοι στον εκκλησιασμό επηρεάζει την αμερικανική κουλτούρα, την ηθική, την πολιτική και τη θρησκεία. 
_Κοιτάζοντας στις μελλοντικές γενιές η εικόνα δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για τη σημασία του εκκλησιασμού. Μάλιστα τα άτομα ηλικίας 30 και κάτω, είναι λιγότερο πιθανό να εκτιμήσουν τον εκκλησιασμό. Μόνο δύο στους 10 πιστεύουν ότι είναι σημαντικός. Και περισσότερο από το ένα τρίτο των νεαρών ενηλίκων (35 %) παίρνει θέση αντίθετη προς την εκκλησία. Σε αντίθεση, οι μεγαλύτεροι (άνω των 68) βλέπουν τον εκκλησιασμό ως «πολύ» σημαντικό (40 %), σε σύγκριση με το ένα τέταρτο (24 %), που δεν τον θεωρούν «καθόλου» σημαντικό. Οι ηλικίες 49-67 ετών και 30-48 ετών βρίσκονται κάπου στη μέση. 
_Και το ερώτημα παραμένει: Τι θα συμβεί όταν οι σημερινοί 30ρηδες γεράσουν; Θα επιστρέψουν άραγε στην εκκλησία αργότερα στη ζωή τους; 
_Κανείς δεν μπορεί να το πει από τώρα. 
====

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.