10.11.10

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ και
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ...









ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________




.
Οι μισές Ελληνίδες
θετικές στον ιό HPV

Με βάση συζητήσεις που έγιναν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικολογικού καρκίνου, που έγινε πρόσφατα στην Πράγα, ο ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) προκαλεί μεγάλο αριθμό σοβαρών νοσημάτων, όπως καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αιδοίου, κόλπου, πέους, πρωκτού και γεννητικά κονδυλώματα, ενώ ευθύνεται για ορισμένες μορφές καρκίνου στοματοφάρυγγα, στοματικής κοιλότητας και λάρυγγα.
Μάλιστα ειδικά για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο ιός HPV αποτελεί το αποκλειστικό αίτιο, καθώς μία γυναίκα δεν μπορεί να αναπτύξει αυτόν τον καρκίνο αν δεν μολυνθεί από τον ιό.
Σύμφωνα με διάφορα στοιχεία που προβάλλονται, στην Ευρώπη ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η δεύτερη συνηθέστερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του μαστού, σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών. Επιδημιολογικά στοιχεία εμφανίζουν υψηλό ποσοστό προκαρκινικών αλλοιώσεων τραχήλου, αιδοίου και κόλπου σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 19-27 ετών και υψηλό ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών. Και οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες αφορούν την πιο παραγωγική ηλικία της γυναίκας.
Όσον αφορά την Ελλάδα, εθνικές μελέτες δείχνουν ότι το 50% των Ελληνίδων γυναικών που προσέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας για έλεγχο με τεστ Παπανικολάου, είναι θετικές στον ιό HPV, ενώ ο ιός HPV εντοπίζεται στο 75% των παθολογικών τραχηλικών δειγμάτων των γυναικών που υποβάλλονται σε εξέταση κατά Παπανικολάου. Όσον αφορά στους κυριότερους τύπους του ιού, φαίνεται ότι στην Ελλάδα οι πιο συχνοί καρκινικοί τύποι του ιού HPV είναι οι 16, 18, και οι πιο συχνοί καλοήθεις, είναι οι 6 και 11. Οι τύποι αυτοί προκαλούν το 70% του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και το 90% των γεννητικών κονδυλωμάτων αντίστοιχα, παγκοσμίως.
Ο περιορισμός των νοσημάτων αυτών υποστηρίζεται ότι θα επιτευχθεί με μαζική εφαρμογή του εμβολιασμού έναντι του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV). Στη χώρα μας ο εμβολιασμός έναντι του ιού HPV έχει ενταχθεί επίσημα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας. Τα εμβόλια χορηγούνται δωρεάν σε όλα τα κορίτσια και τις νέες γυναίκες ηλικίας 12-26 ετών.
Ο ΗPV εμβολιασμός αποτελεί εμβόλιο ρουτίνας για τα κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επικείμενη ή όχι έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η ηλικία αυτή, με αιχμή την ηλικία των 12 ετών, είναι η περίοδος όπου ολοκληρώνεται όλη η σειρά των εμβολίων του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, καθώς η ανταπόκριση στους εμβολιασμούς είναι η βέλτιστη και η συμμόρφωση των εφήβων στις ιατρικές συστάσεις υψηλή. Το εμβόλιο παρέχεται δωρεάν έως την ηλικία των 26 ετών λόγω των πολλαπλών οφελών που προσφέρει ο εμβολιασμός και στις έφηβες και νεαρές γυναίκες που δεν έχουν εμβολιαστεί στην ηλικία των 12-15 ετών.
Στις σεξουαλικά ενεργές κοπέλες, ανεξάρτητα από το αν έχουν εκτεθεί στον ιό ή όχι, ο εμβολιασμός με το ΗPV εμβόλιο θα τις προστατεύσει από μελλοντικές λοιμώξεις. Τη λογική αυτή ανέπτυξε ο κ.Warner Huh.
Στις σεξουαλικά ενεργές κοπέλες, ο συνδυασμός HPV εμβολίου και εξέτασης κατά Παπανικολάου παρέχει την καλύτερη προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το εμβόλιο είναι ασφαλές, όπως αποδεικνύεται από τις κλινικές μελέτες, αλλά και από τις περισσότερες από 70 εκ. δόσεις που έχουν διατεθεί παγκοσμίως. Στην Ελλάδα το εμβόλιο κυκλοφορεί από το 2007 και πολλές χιλιάδες κορίτσια και νεαρές γυναίκες έχουν ήδη εμβολιασθεί. Η συστηματική εφαρμογή του HPV εμβολιασμού θα επιφέρει μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και όλων των άλλων νοσημάτων που προκαλούνται από τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV). 

ΠΗΓΗ: http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=13219
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Νοεμβρίου 2010

========
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι οι πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις και εκείνες με πολλούς συντρόφους έχουν μεγάλη ευθύνη για τη διάδοση των ανωτέρω παθήσεων, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σ’ αυτές.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί που ακόμη δεν έχουν πεισθεί για την ωφέλεια των ανωτέρων εμβολίων ούτε για την ασφάλειά τους.
Δεν είμαστε ειδικοί σε ιατρικά θέματα, ωστόσο καλούμε τους αναγνώστες να ενημερωθούν καλύτερα πριν κάνουν αυτό το εμβόλιο στα κορίτσια τους αλλά και να ενημερώσουν με κάθε τρόπο τα νεαρά άτομα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αμαρτία.

 





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________




.






Ο Έλληνας της διαφθοράς





Ετυμολογικά η διαφθορά ορίζεται γενικά ως η κατάχρηση της εξουσίας από τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους των δημόσιων πόστων και των κρατικών δυνάμεων. Η κατάχρηση έγκειται στην παράνομη, συνήθως μυστική, απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας ή αποκόμιση κάποιου άλλου ιδιωτικού οφέλους. Οπότε από τον ορισμό της αντιλαμβανόμαστε πως η διαφθορά πραγματοποιείται ως επί το πλείστον από κυβερνητικά στελέχη όμως εμείς την έχουμε αναγάγει σε εθνική τέχνη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από πολλή μικρή ηλικία μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν την νοοτροπία εφαρμόζοντας μικρές πτυχές της π.χ. με το να πάρουμε μεγαλύτερο βαθμό στο σχολείο επειδή έχουν κάποιο γνωστό οι γονείς, να σβήσουμε απουσίες, να μπει ο γιόκας μας στην ομάδα βασικός, να πάρει στη ζούλα το δίπλωμα, με το ‘δοντι’ στο στρατό κ.ο.κ

Έπειτα ο Έλληνας φοροδιαφεύγει, δεν είναι παραγωγικός ούτε ’ανταγωνιστικός’ (αδόκιμος κατ’εμέ όρος αλλά χρησιμοποιείται ευρέως), με ελάχιστο πνεύμα επιχειρηματικότητας (το όνειρο είναι να δουλεύεις για κάποιον άλλο με τους χειρότερους όρους, η μοίρα σου είναι συνδεδεμένη με το αφεντικό σου – αν αυτός τα κάνει σκατά, καταστράφηκες κι εσύ ή πας με τη μονιμότητα του δημοσίου) και σε μία οικονομία που παραπαίει τα τελευταία 50 χρόνια. Θέλει όμως και την πολυτέλεια του, επίπεδο ζωής που συχνά ο μέσος Κεντρικοευρωπαίος δε το έχει φανταστεί (μιλάω για την εμμονή με τα είδη πολυτελείας σε ρούχα, αυτοκίνητα, αναψυχή) και να το σκάει και το 500αρικο στα μπουζούκια ή στο clubing το Σάββατο θέλει όμως και το εξοχικό και έχει καταλήξει να χρωστάει σε όποιον έχει μπλοκάκι και γράφει.

Έτσι είμαστε όμως…Ελληναράδες που υποκρινόμαστε καθημερινά ότι θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Ελληναράδες που βάζουμε πάντα το προσωπικό συμφέρον μπροστά και πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας. Υποκριτές του καναπέ. Λέει μια οργάνωση να κλείσουμε τα φώτα για να δείξουμε ότι σεβόμαστε το περιβάλλον και οι Ελληναράδες σπάμε όλα τα ρεκόρ. Διαφθορά και σ’αυτό. Πρώτοι στην Ευρώπη είμαστε στη θεωρία. Δε παιζόμαστε στη θεωρία. Οι πιο ευαίσθητοι “οικολογικά” φαινόμαστε στις δημοσκοπήσεις και έχουμε την πιο βρώμικη χώρα με το λιγότερο πράσινο στις πόλεις και τους λιγότερους κάδους ανακύκλωσης. Οι πιο διεφθαρμένοι φαινόμαστε σε πραγματικές μετρήσεις αλλά γι‘αυτό δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Η λαμογιά κυλάει στο αίμα μας Ελληναράδες μου.

Και ξέρετε γιατί βρισκόμαστε διαρκώς ως λαός σε ψυχεδελική παράκρουση με το να θέλουμε να παρουσιάζουμε ένα χλιδάτο κοινωνικό πρόσωπο που στην πραγματικότητα δε διαθέτουμε? Διότι παριστάνουμε κάτι το οποίο δεν είμαστε και αυτό δημιουργεί ψυχολογικά τραύματα που εντείνουν τις στρεβλώσεις στην κοινωνία. Είμαστε ένας λαός υποκριτών. Αυτό είμαστε και απλά προσωπικά το έχω συνειδητοποιήσει. Κριτική σε όλους από τον καναπέ και όταν έλθει η ώρα του λογαριασμού… το βάζουμε στα πόδια δείχνοντας το διπλανό μας. Ή δεν είναι έτσι; 

(...)

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν filologos10







ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________




.
εκλογική απάτη...


 

Με την απειλή, δήθεν, εθνικών εκλογών, τρομοκράτησαν ένα μέρος του κοπαδιού τους, προκειμένου να περιορίσουν τα, διαφαινόμενα, συντριπτικά σε βάρος τους εκλογικά αποτελέσματα....

Αλλά και, παρόλη την ξεδιάντροπη αυτή απάτη, αποκαλύφθηκε, η έσχατη ένδεια του δικομματισμού… Ο οποίος, καμώνεται, εντούτοις, ότι δεν κατάλαβε τίποτε. Και προσπαθεί να παρουσιάσει το χαλάζι, που τον έπληξε, σαν πρωινή δροσούλα. Βαφτίζοντας την καταφανέστατη αποστροφή και αηδία του λαού απέναντί τους ως ανοχή απέναντι στη ληστρική τους πολιτική....

Προβάλλοντας – βάσει της καθιερωμένης εκλογικής απάτης- τα εκλογικά αποτελέσματα όχι στις αληθινές τους διαστάσεις, αλλά στις, κάλπικες.
Με το να υπολογίζουν τα ποσοστά τους, όχι βάσει των ψηφιζόντων, αλλά των ψηφισάντων....

Που σημαίνει ότι, στην προκειμένη περίπτωση, μετά την, ουσιαστική, αποχή του 44% (4.360.000) του συνολικού εκλογικού σώματος (9.800.000), τα πραγματικά ποσοστά τους είναι αντίστοιχα:

ΠΑΣΟΚ         19,2     
ΝΔ                 18,3     
Το σύνολο:    37,5%…

Και ύστερα μας λένε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»!...

Ποια δημοκρατία; Αυτήν, που εκφράζεται από μια κυβέρνηση, που αντιπροσωπεύει τη συντριπτική μειοψηφία του 1/5 του εκλογικού σώματος!...

Και, ύστερα απ’ το όργιο της απάτης, τα 4/5 του εκλογικού σώματος να καταπιούν και να χωνέψουν και το ρεσιτάλ του παραλογισμού των φαφλατάδων και μασκαράδων του δικομματισμού!…

παπα-Ηλίας










ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________




.