28.9.12

Στην αναμπουμπούλα ο ΛΥΚΟΣ χαίρεται...

Στην αναμπουμπούλα ο ΛΥΚΟΣ χαίρεται...



==
__Με την ευχή(;) του "γέροντα", γέμισε ξανά ο κόσμος με την παραφιλολογία για τον Παΐσιο, τις σοφίες του, τις προφητείες του, και όλα αυτά μέσα σε ένα ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΑΜΠΑΛΑΖ (περιτύλιγμα).

__Αυτό το κατάντημα αξίζει σε μια θρησκεία που τη διαμορφώνουν οι κάθε λογής ΕΜΠΟΡΟΙ,
  • είτε έμποροι της θρησκείας...
  • είτε έμποροι βιβλίων...
  • είτε έμποροι λειψάνων...
  • εν γένει έμποροι ψυχών...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ευλογίες σε ένα αμαρτωλό κόσμο...

Ευλογίες σε ένα αμαρτωλό κόσμο...
==


__Οι ορισμοί των λέξεων είναι μεγάλης σημασίας για να κατανοήσουμε τι λένε οι Γραφές και για να γνωρίσουμε τον ίδιο τον Θεό. Ευτυχώς για μας, η Αγία Γραφή εξηγεί τους ορισμούς των λέξεων συνήθως την πρώτη φορά που τις χρησιμοποιεί.
__Ας δούμε εδώ για παράδειγμα, τι σημαίνει "ευλογία" ή "ευλογημένος";
__Η πρώτη χρήση του όρου αυτού βρίσκεται στη Γένεση 1:22 και 1:28, όταν ο Θεός ευλόγησε τα ζώα και τον άνθρωπο λέγοντας "Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε".

«Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός· και είπε προς αυτούς ο Θεός, Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν, και εξουσιάζετε επί των ιχθύων της θαλάσσης και επί των πετεινών του ουρανού και επί παντός ζώου κινουμένου επί της γης». (Γένεση 1:28,22).

__Με άλλα λόγια ο Θεός είπε: “Να είστε γόνιμοι και να πολλαπλασιάζεστε”.
__Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως το να φέρνουμε στη ζωή απογόνους είναι ένας τρόπος με τον οποίο μας ευλογεί ο Θεός και αυτονόητο ότι τα παιδιά είναι ευλογία. 

__Όμως στην ανθρωπότητα ο Θεός πρόσθεσε άλλη μία ευλογία: Να έχουν εξουσία. Έτσι, η ευλογία στους ανθρώπους περιλαμβάνει όχι μόνο την αναπαραγωγική ικανότητα αλλά και το κράτος/εξουσία πάνω σε όλη τη γη.
__Αλλά γιατί διάλεξε ο Θεός την αναπαραγωγή και την κυριαρχία, ως οχήματα για την ευλογία Του; Επειδή έτσι ο άνθρωπος μπορεί να συμμετέχει στη φύση Του! 
__Από το πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Θεός είναι ο μόνος Δημιουργός και κυβερνήτης σε ολόκληρη τη δημιουργία Του. Έτσι, αναθέτοντας στον άνθρωπο την αναπαραγωγική ικανότητα και βάζοντάς τον ηγέτη πάνω από τα ζώα, ο Θεός μάς έδωσε ένα μέρος συμμετοχής στη δική Του δημιουργικότητα και στη δική Του βασιλεία πάνω στη δημιουργία.

__Αργότερα, βλέποντας ο Θεός απογοητευμένος τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετώπισαν τις ευλογίες Του, πρόσθεσε στην αναπαραγωγική ικανότητα τον πόνο και στην εξουσίας τη σκληρή εργασία. (Γένεση 3:16-19). 
__Γιατί το έκανε αυτό;

__Η Αγία Γραφή εξηγεί πως το αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας (Γένεση 3:1-7) έφερε σε εκείνους (και σε εμάς στη συνέχεια) όχι ευλογία αλλά κατάρα.
__Επίσης έκανε σαφές ότι οι ευλογίες δεν είναι κάτι που δικαιούμαστε ως ανθρώπινα όντα, αλλά είναι αποκλειστικό ΔΩΡΟ του Θεού. 
__Ο Αδάμ και η Εύα δεν έκαναν τίποτε για να κερδίσουν τις ευλογίες του Θεού. Εκείνος είχε την ελευθερία, το δικαίωμα, να διαλέξει αν θα τους τις δώσει.
__Και όταν εκείνοι διάλεξαν να παραβούν τις θείες οδηγίες για τη ζωή τους, πάλι ο Θεός είχε το δικαίωμα να επιλέξει να μην τους ευλογήσει άλλο.

__Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως κάθε ευλογία που απολαμβάνουμε είναι ένα δώρο και όχι δικαίωμα, γι' αυτό ας μην ξεχνάμε επίσης ΠΟΣΟ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

 
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το μαξιλάρι της στρουθοκαμήλου...
=
Την ιδανική λύση για όσους θεωρούν απαραίτητη τη μεσημεριανή σιέστα αλλά δεν διαθέτουν χρόνο να επιστρέψουν το μεσημέρι σπίτι τους, προσφέρει το Ostrich Pillow, ένα πρωτότυπο γκάτζετ που δημιουργεί το κατάλληλο μικροπεριβάλλον για να πάρετε οπουδήποτε έναν υπνάκο.
Το Οstrich Pillow, το οποίο μοιάζει με κουκούλα, βοηθά στην... απομόνωση και επιτρέπει σε όποιον το χρησιμοποιεί να ξεκουραστεί και να ονειρευτεί... οπουδήποτε, σε βιβλιοθήκες, αεροπλάνα, παγκάκια...
=
...και σε εκκλησίες; Γιατί όχι;

Διά τούτο λέγει· 
Σηκώθητι ο κοιμώμενος και ανάστηθι εκ των νεκρών, 
και θέλει σε φωτίσει ο Χριστός.

Εφεσ. 5:14

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αμεσο φως, χωρις σκιές...
=
Η υπόθεση δεν είναι απλή(ούτε επι της ουσίας, ούτε πολιτικά)- για τα 11 περίπου δις "ξέπλυμα" πολιτικού χρήματος που έρχονται στην επιφάνεια με "εγγραφες καταθέσεις στον εισαγγελέα"(και οχι απλές φήμες ή δημοσιογραφικές πληροφορίες). Ηδη ο Πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης στην ουσία "παραιτήθηκε" απο το αξίωμα του - σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στη χώρα(με δύσκολες ψηφοφορίες). Την ίδια επίσης στιγμή, έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία - απο αμερικάνικη εφημερίδα - για τα δις του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο- που γίνεται χωρις καμμια αμφιβολία ΟΛΑ αυτά τα χρόνια με την ανοχή (τουλάχιστον) του κράτους. Και προφανώς και εδω θα υπάρχουν στοιχεία (στο συρτάρι...). Απο το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτουν πολύ σοβαρές "παρενέργειες" στην όλη υπόθεση και εξαιρετικά σημαντικό - εθνικό - παρασκήνιο. Η Ελλάδα είναι ενα "χρυσοφόρο οικόπεδο" και όταν "πατηθεί η σκανδάλη" για τους...χρυσοθήρες εκεί που μας έχουν στην...απαξίωση(και στη...ζητιανιά) θα...σκοτωθούν ποιός θα πιάσει την καλλύτερη θέση(και θα ποδοπατήσουν και εμάς). Απο αύριο θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Πάντως ανεξάρτητα απο όλα αυτά, εαν οι καταγγελίες ευσταθούν, το να ζητούνται 11 δις απο τον ελληνικό λαό επιπλέον "θυσίες" όταν μόλις...τρεις πολιτικοί έκαναν τέτοιο "τζίρο" σε "μαύρο χρήμα", αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι το θεμα είναι εξαιρετικά σοβαρό...(απο μόνο του). Και είναι μια υπόθεση που πρέπει να λήξει άμεσα, χωρις σκιές πουθενά...Πρέπει να διελευκανθεί σε χρόνο-ρεκόρ,έξω και πέρα απο σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα: 

=
__Μόνο ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ έκαναν τζίρο σε μαύρο χρήμα, όσα ζητάει η τρόικα από ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΟ ΛΑΟ!
__Αν δεν είμαστε χαζοί, πώς αλλιώς πρέπει να χαρακτηριστούμε;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Σε έκθεση παλαιά χειρόγραφα του Άθω...

Σε έκθεση παλαιά χειρόγραφα του Άθω...
 
==

Ενας ολόκληρος θησαυρός από σπάνια χειρόγραφα, κώδικες, ευαγγέλια, θρησκευτικά βιβλία, ακόμη και τραγωδίες του Αισχύλου αλλά και σπαράγματα του Ομήρου αποκαλύφθηκε σε μια μάζα χαρτοπολτού, που ήταν καλά κρυμμένη για τουλάχιστον 3 αιώνες στη σκεπή της Μονής Βατοπεδίου, ένα σημείο που στο παρελθόν χρησίμευε ως βιβλιοθήκη.
Κάποια από τα κείμενα ήταν σε χαρτί, κάποια άλλα όμως σε περγαμηνή, γεγονός που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, ενώ βρέθηκε υλικό που χρονολογείται στον 8ο αιώνα.
Ο πολύτιμος θησαυρός που ανακαλύφθηκε στη διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών στη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιον Ορος, περιελάμβανε επίσης κώδικες από τον 12ο ως τον 18ο αιώνα, σπάνιες εκδόσεις, όπως ένα αντίτυπο της τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», που τυπώθηκε το 1557 στο Παρίσι, αλλά και τμήματα του έργου του Ομήρου που τυπώθηκε το 1488 στο Μιλάνο.
Στο φως ο θησαυρός που έκρυβε η στέγη της Μονής Βατοπεδίου

__Ένας ρόλος που πρέπει να αναγνωριστεί στα μοναστήρια είναι η συμμετοχή τους __πολλές φορές ακούσια__ στη διατήρηση αρχαίων χειρογράφων, μεταξύ των οποίων και αντίγραφα της Αγίας Γραφής.

__Υπάρχει βεβαίως ένα ερώτημα:
Αφού οι άνθρωποι αυτοί ήταν τόσο κοντά στις Άγιες Γραφές, πώς και κατέληξαν σε τόσο σκοτάδι, παραβιάζοντας τις ιερές διδαχές και εντολές τους σχεδόν σε κάθε τους βήμα...

__Αυτή δυστυχώς είναι η ποινή για όλους όσοι αν και γνωρίζουν, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ...

Για τέτοιους ανθρώπους και όσους τους ακολουθούν, ο Κύριος Ιησούς είπε:
Ματθ. 15:8-9  8 Ο λαός ούτος με πλησιάζει με το στόμα αυτών και με τα χείλη με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού.
9 Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας, εντάλματα ανθρώπων.
Και άλλη φορά πάλι:
Ιωάν. 9:39-41  39 Και είπεν ο Ιησούς· Εγώ διά κρίσιν ήλθον εις τον κόσμον τούτον, διά να βλέπωσιν οι μη βλέποντες και να γείνωσι τυφλοί οι βλέποντες.
40 Και ήκουσαν ταύτα όσοι εκ των Φαρισαίων ήσαν μετ' αυτού, και είπον προς αυτόν· Μήπως και ημείς είμεθα τυφλοί;
41 Είπε προς αυτούς ο Ιησούς· Εάν ήσθε τυφλοί, δεν ηθέλετε έχει αμαρτίαν· τώρα όμως λέγετε ότι βλέπομεν· η αμαρτία σας λοιπόν μένει.
 Ας μην γίνουμε σαν και αυτούς.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η "Ιερά" Μονή Βατοπαιδίου...

Η "Ιερά" Μονή Βατοπαιδίου...
=
Η εταιρία "TORCASO Investment Ltd", μία από τις υπεράκτιες εταιρίες που είχαν συσταθεί από την «οργάνωση» για να διευκολύνονται οι μαύρες διαδρομές της μίζας, αγόρασε, μεταξύ άλλων από την εταιρεία «ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PALACE HOTEL» του Ομίλου ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ, δύο ακίνητα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αριθ. 7, εμβαδού 964τμ και 1000τμ αντίστοιχα στον 5ο όροφο, καθώς και 22 θέσεις στάθμευσης στο τέταρτο υπόγειο του ίδιου κτιρίου.
Στη συνέχεια, εμφανίζεται η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και αγοράζει τα παραπάνω ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 3.161.471,37 Ευρώ αντί του συμβατικού τιμήματος των 6.000.000 ευρώ, αφού χρηματοδοτήθηκε από την Τράπεζα «ΜARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» για την αγορά αυτή. Οι επενδύσεις όμως της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου σε ακίνητα δεν σταματούν. Πάλι από την "TORCASO Investment Ltd" αγοράζει το ακίνητο επί της οδού Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας 45 (στην Κυψέλη), αντ. Αξίας 2.541.788,40 ευρώ, αντί του συμβατικού τιμήματος 3.700.000 ευρώ.
Όλα αυτά βέβαια, με όλες τις προβλεπόμενες τυπικές και νόμιμες διαδικασίες...
Συμβολαιογραφικά έγγραφα, δικηγόροι, τραπεζικές επιταγές, επιστροφές μετρητών «50% του φόρου που γλιτώσαμε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου» και άλλα τέτοια... ηθικά και νόμιμα...
Ο όμορφος, ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της... μίζας!!!
=
__Εμείς ούτε δικηγόροι είμαστε, ούτε ειδικοί στις μεγάλες κομπίνες.
__Ωστόσο δεν μπορούμε να αφήσουμε να περνούν απαρατήρητες καταγγελίες όπως οι παραπάνω, που μάλιστα επιβεβαιώνονται από επίσημα έγγραφα δικαστικών λειτουργών.
__Άνθρωποι της "εκκλησίας", του παρεμπορίου, της κομπίνας, της ηθικής και της ανηθικότητας...
__Τι από όλα αυτά είναι οι αναφερόμενοι στα παραπάνω; Μόνο ο Θεός ξέρει... και όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους στα οπωσδήποτε ΟΧΙ ΘΕΑΡΕΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Επαγγέλματα (χιούμορ)...
=


Προγραμματιστής είναι κάποιος που λύνει ένα πρόβλημα που δεν ξέρατε
ότι το είχατε, με τρόπο που δεν καταλαβαίνετε πώς το κάνει.

Σύμβουλος είναι κάποιος που σας παίρνει το ρολόι από τον καρπό σας, για
να σας πει την ώρα.

Τραπεζίτης είναι αυτός που σας δανείζει την ομπρέλα του όταν ο ήλιος
λάμπει, όμως την ζητάει πίσω τη στιγμή που αρχίζει να βρέχει. (Mark Twain)

Οικονομολόγος είναι ο ειδικός που θα ξέρει αύριο γιατί δεν έγιναν τα πράγματα όπως είχε προβλέψει εχθές.

Στατιστικολόγος είναι κάποιος καλός με τους αριθμούς αλλά χωρίς την ικανότητα να είναι λογιστής.

Μαθηματικός είναι ένας τυφλός άνθρωπος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που ψάχνει για μια μαύρη γάτα που δεν υπάρχει εκεί. (Charles R. Darwin)

Δικηγόρος είναι κάποιος που γράφει ένα έγγραφο με 10.000 λέξεις και επιμένει ότι είναι "σύντομο".

Καθηγητής είναι εκείνος που μιλάει την ώρα που οι άλλοι κοιμούνται.

Δασκάλα είναι συνήθως μια απογοητευμένη γυναίκα που επιμένει να σκέφτεται ότι της αρέσουν τα παιδιά.

Διπλωμάτης είναι κάποιος που ενώ σας στέλνει στην καταστροφή, σας κάνει να θέλετε να επιταχύνετε το ταξίδι.

=
__Στην εποχη της ανεργίας μην αφήνεις την απογοήτευση να σε πάρει από κάτω.
__Υπάρχει μέλλον κι ας μην το βλέπεις ακόμη.
__Αν μάλιστα είσαι άνθρωπος του Θεού, το βλέπει Εκείνος κι αυτό πρέπει να σου είναι ΑΡΚΕΤΟ.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com