7.7.13

Crystal or Christ's?... (του Χριστού ή των Κρυστάλλων;)



Crystal or Christ's?...
(του Χριστού ή των Κρυστάλλων;)


Σφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής, άνθρωποι γέμισαν για τελευταία φορά τις κερκίδες του Crystal Cathedral (Κρυστάλλινου Καθεδρικού Ναού) στο Γκάρντεν Γκρόουβ, στην Καλιφόρνια. Το ναό είχε χτίσει ο αιρετικός πάστορας Robert Harold Schuller, που κήρυττε το «ευαγγέλιο της θετικής σκέψης»,  αλλά τα πράγματα για την επιχείρηση δυσκόλεψαν όταν ανέλαβαν οι διάδοχοί του (η κόρη και οι γιοι του), με διάφορα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, και με αποτέλεσμα την πτώχευση και την απόφαση να πουληθούν οι εγκαταστάσεις το 2011 λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Τώρα την ιδιοκτησία του χώρου έχει αναλάβει η Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Orange που μάλιστα άλλαξε το όνομα του ναού σε Christ Cathedral (Καθεδρικός Ναός του Χριστού).

Αλλά ο John Charles, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Crystal Cathedral Ministries και ως φαίνεται αδιόρθωτος λάτρης των ανθρωπίνων έργων και όχι του Κυρίου, σχολίασε ότι το κτίριο δεν θα χάσει την εικονική του θέση: "Θα είμαστε πάντα γνωστοί ως Crystal Cathedral. Μπορεί το κτήριο να ονομαστεί «Καθεδρικός Ναός του Χριστού», αλλά σε όλο τον κόσμο, θα είναι πάντα γνωστό ως Crystal Cathedral», είπε.
(Από το διαδίκτυο
http://www.churchleaders.com/pastors/videos-for-pastors/168734-crystal-cathedral-holds-final-service-in-iconic-building.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=clnewsletter&utm_content=CL+Daily+20130705b)
=
Όταν οι «ναοί» υπάρχουν για τους ιδρυτές τους και όχι για τον Θεό, τότε η ευλογία ψάχνει αλλού τόπο να κατοικήσει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Μέγας είσαι ΚΥΡΙΕ...



Μέγας είσαι ΚΥΡΙΕ...

Εύκολα λησμονούμε τον Πλάστη μας, και αφήνουμε τις καθημερινές μέριμνες να μας απασχολούν και να κλέβουν τη χαρά και την ελπίδα μας.
=
«Διά τούτο σας λέγω, μη μεριμνάτε περί της ζωής σας τι να φάγητε και τι να πίητε, μηδέ περί του σώματός σας τι να ενδυθήτε· δεν είναι η ζωή τιμιώτερον της τροφής και το σώμα του ενδύματος;
26 Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι δεν σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας, και ο Πατήρ σας ο ουράνιος τρέφει αυτά· σεις δεν είσθε πολύ ανώτεροι αυτών; 27 Αλλά τις από σας μεριμνών δύναται να προσθέση μίαν πήχην εις το ανάστημα αυτού;
28 Και περί ενδύματος τι μεριμνάτε; Παρατηρήσατε τα κρίνα του αγρού πως αυξάνουσι· δεν κοπιάζουσιν ουδέ κλώθουσι. 29 Σας λέγω όμως ότι ουδέ ο Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού ενεδύθη ως εν τούτων. 30 Αλλ' εάν τον χόρτον του αγρού, όστις σήμερον υπάρχει και αύριον ρίπτεται εις κλίβανον, ο Θεός ενδύη ούτω, δεν θέλει ενδύσει πολλώ μάλλον εσάς, ολιγόπιστοι;
31 Μη μεριμνήσητε λοιπόν λέγοντες, Τι να φάγωμεν ή τι να πίωμεν ή τι να ενδυθώμεν; 32 Διότι πάντα ταύτα ζητούσιν οι εθνικοί· επειδή εξεύρει ο Πατήρ σας ο ουράνιος ότι έχετε χρείαν πάντων τούτων. 33 Αλλά ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή».
(Ματθ. 6:25-33)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com