3.10.10

ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ


Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυκλοφόρησε στις 8-8-10 Εγκύκλιο με την οποία ζητεί –άκουσον άκουσον— ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ της Καινής Διαθήκης (της εγκεκριμένης από τα Πατριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο), επειδή διανεμήθηκε από «προτεστάντες»...
Διαβάστε και φρίξτε:


Σχετικά με αυτά πού σας έδωκαν οι απρόσκλητοι επισκέπτες μας αιρετικοί, την Καινή Διαθήκη και τα φυλλάδια τους, να τα παραδώσετε όλα στην φωτιά. Δεν θέλουμε τον λόγο του Θεού από τα δικά τους χέρια. Είναι πλανεμένοι. Εννοούμε πολύ καλά τον σκοπό τους και την άπατη τους. Ακούστε: Για να παρα πλανήσουν τον λαό μας, παρουσιά ζονται ότι δεν διαφέρουν τάχα από μας και γι' αυτό έδωσαν την Καινή Διαθήκη εγκεκριμένη από τα Πα τριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο της 'Ελλάδος. Αλλά, αφού αυτοί δεν παραδέχονται Πατριαρχεία και Ιερά Σύνοδο, γιατί έκαναν αυτή την πονηριά; Και γι' αυτή τους την άπατη μας γίνονται ακόμη περισ σότερο αποτροπιαστικοί και απο βλητέοι "Έξω αυτοί από μας!

Την Καινή Διαθήκη, Χριστιανοί μου, θα την πάρετε από τα δικά μας χέρια. Παρακαλώ την Παναγία μας να φωτίσει κάποιον πλούσιο και να μας δώσει χρήματα - γιατί εμείς σαν Μητρόπολη δεν έχουμε - και θα τυπώσουμε την Καινή Διαθήκη ως έκδοση τής Μητρόπολης μας, για να την δώσουμε σε όλα τα σπί τια των Χριστιανών μας. Ευχηθείτε να έρθει γρήγορα ή ευλογημένη αυτή ώρα. Αποτελεί όνειρο μου και δυνατή επιθυμία της καρδιάς μου να μπει ό λόγος του Θεού σε όλα τα σπίτια των χριστιανών μας.

Με πολλές ευχές ο Μητροπολίτης Ιερεμίας

Υπόψιν, ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης είναι επιπλέον και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Έδρα της Εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη και Ερμηνείας του Κειμένου των Ο’, γεγονός που κάνει το ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία (κατά κόσμον Παναγιώτη Φούντα) ο οποίος τρεις μέρες μετά την εκλογή του και μία ημέρα πριν την χειροτονία του σε σύσκεψη των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύσκεψη που ήταν από καιρό προγραμματισμένη, εξελέγη παμψηφεί τακτικός Καθηγητής στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


.