11.7.13

Το παιδί που ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ...



Το παιδί που ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ...

Ένα εκπληκτικὸ γλυπτό από έναν νεαρό Σλοβένο γλύπτη τὸν Martin Hudacek.
Περιγράφει ο ίδιος. «Κύριος σκοπός μου στη δημιουργία αυτού τού γλυπτού ήταν, όχι να γίνω διάσημος, αλλά για να φανεί η σημαντική αξία της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη για την προστασία της, ακόμα από τη σύλληψη».

Εγώ κοιτώντας το και έχοντας βαθειά επίγνωση της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής, μια και είμαι ένας από τούς πολεμιστές της, σκέφτομαι ότι το γλυπτό απηχεί μαζί την ομορφιά, τον πόνο, τη θλίψη, και την ελπίδα. Δείχνει πανέμορφα τον τρόπο πού βιώνει μία μητέρα την απώλεια είτε ακούσια, είτε εκούσια, αλλά και την συγχώρεση. Η διαφάνεια της μικρής, η σχεδόν αγγελική της παρουσία, δείχνει αυτό ακριβώς. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν κυρίαρχη εικόνα στον αγώνα κατά των αναίτιων αμβλώσεων.
(Από το διαδίκτυο
http://alliotikathriskeytika.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3214.html)
=
Όσο κι αν θέλουν οι έμποροι του έρωτα και οι χασάπηδες γιατροί να "αθωώσουν" τα καθημερινά εγκλήματά τους, η αλήθεια είναι μία και προφανής.
Αν τη θέλεις την κατέχεις, διαφορετικά πλανιέσαι μέσα στη ματαιότητα των συλλογισμών σου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Εκκλησίες, οικουμενισμός και πολιτικά παιχνίδια...



Εκκλησίες, οικουμενισμός και πολιτικά παιχνίδια...


Διαμαρτυρία για χάρτη της Ευρώπης

Κατά την σημερινή συνεδρία της 14ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στην Πράγα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου παρουσίασε έναν Χάρτη με την αναπαράσταση της Ευρώπης. Από τον Χάρτη αυτόν είχε εξαιρεθεί η Κύπρος και το κράτος της FYROM εκαλείτο Μακεδονία.

Οι επί κεφαλής των Αντιπροσωπειών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, κατέθεσαν κοινή δήλωση διαμαρτυρίας για το γεγονός και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναφύονται τέτοιες καταστάσεις.

Κοινή δήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου
Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας με την αναφορά της γείτονος χώρας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ψευδεπίγραφη και παράνομη ονομασία "Μακεδονία". Την πρωτοβουλία για την σύνταξη της κοινής δήλωσης έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος έθεσαν το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργεί στον τόπο μας η ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών ιδίως από την ασιατική ήπειρο και προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

"Η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο και προσφέρει την βοήθειά Της προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν κοιτά χρώματα και εθνικότητες. Δεν μπορεί όμως - τηρώντας κατά τα λοιπά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Συνθήκη του Δουβλίνου- να μην θέσει το σημαντικό ζήτημα της προώθησης των μεταναστών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και της βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Για το όλο θέμα πρέπει να επιληφθεί πάραυτα η Ε.Ε. και ο αρμόδιος Επίτροπος".

Όλες οι Εκκλησίες συντάχθηκαν στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδεχόμενες τη σχετική δήλωση.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
(Από το διαδίκτυο)
=
Όμως κανείς από τους εκκλησιαστικούς εκπροσώπους δεν ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ, ακολουθώντας την δουλική στάση των πολιτικών μας σε παρόμοιες περιπτώσεις...
Άλλη φάτσα, όμως ίδια ράτσα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Η ελλαδική και η ευαγγελική...



Η ελλαδική και η ευαγγελική...




Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), ιδρύθηκε το 1948 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. 
Ο σκοπός ήταν η μελέτη των διαφορών ανάμεσα στις χριστιανικές εκκλησίες. Αποσκοπούν στην συνεργασία των χριστιανών για την αντιμετώπιση πνευματικών, κοινωνικών, διοικητικών και πολιτικοθρησκευτικών προβλημάτων. Για έδρα έχει την Γενεύη, και δραστηριοποιείται για έξι και πλέον δεκαετίες.  Συμπεριλαμβάνει ως μέλη του περί τις 330 χριστιανικές εκκλησίες προερχόμενες από 100 χώρες (οι Καθολικοί συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές).  Υποστηρίζει την θρησκευτική ελευθερία, και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων. Τα τελευταία χρόνια  η αποτελεσματικότητά του αμφισβητείται διότι αρκετοί του αποδίδουν άσχημα κίνητρα.

 Η Ελλαδική Εκκλησία αναφέρει ότι, ο στόχος των  συναντήσεων του ΠΣΕ είναι «η απόρριψη του μίσους, της βίας, της αδικίας και των διχασμών μεταξύ  των διαφορετικών κοινοτήτων και των προσώπων αλλά και η «συναπόφαση»,  για την «πολιτισμική και θρησκευτική ταυτότητα», ενώ φοβάται την μόνιμη «απειλή» του μουσουλμανικού επεκτατισμού. (Αν ενδιαφερόταν και για το Σωτήριο Αίμα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, θα ήταν ακόμη καλύτερα, όμως δείχνει να μη Το γνωρίζει).
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Θεοδώρου  σε σύγγραμμά του υποστηρίζει ότι, «η Νέα εποχή στοχεύει σε μια παγκόσμια κυριαρχία, μια παγκόσμια κυβέρνηση, τάξη και θρησκεία, και σύμφωνα με αυτήν οι θρησκείες οδηγούν από διάφορους δρόμους η κάθε μια στον ίδιο σκοπό, την παγκόσμια θρησκεία»! 
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποχώρησε από το ΠΣΕ το 1992, αλλά αργότερα επέστρεψε και πάλι, ενώ το Πατριαρχείο  της Γεωργίας αποχώρησε το 1997,  χαρακτηρίζοντας ως αίρεση την Οικουμενική κίνηση. Το 1998 αποχώρησε και η Ορθόδοξη  Εκκλησία της Βουλγαρίας.
(Από το διαδίκτυο
http://www.sporeas.gr/?p=11711)
=
Καλά τα λέει παραπάνω ο "ΣΠΟΡΕΑΣ", ενώ όμως αναφέρει την "Ελλαδική Εκκλησία" (εννοείται η Ορθόδοξη) γιατί δεν κάνει το ίδιο και για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ που επίσης είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος του ΠΣΕ;

Και μην πει ότι αναφέρεται στον μακροσκελή ξενόγλωσσο πίνακα ως «Greek Evangelical Church»... επειδή αυτό θα είναι άλλα λόγια για ν' αγαπιόμαστε...
Παρεμπιπτόντως, ποια είναι η γνώμη της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας για το ΠΣΕ;
Έχει ποτέ εκφραστεί;
Και ποια είναι η γνώμη του ΠΕΣ (Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου) όπου ανήκουν οι περισσότεροι Διαμαρτυρόμενοι της Ελλάδας;
Ρωτάμε επειδή έχουμε τη γνώμη πως κάποιοι αντιμετωπίζουν το ΠΣΕ ως σατανικό έργο του Αντίχριστου και άλλοι συμμετέχουν ενεργά σ' αυτό... την ίδια ώρα όμως συμμετέχουν όλοι μαζί στον ΠΕΣ...
Τέτοια προξενιά εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com