28.10.12

Ψάχνουν τον Βαξεβάνη;..


Ψάχνουν τον Βαξεβάνη;..

==

__Τον κ. Κώστα Βαξεβάνη δεν γνωρίζουμε εκτός από τις εκπομπές του που μέχρι πριν λίγο καιρό βλέπαμε στην κρατική τηλεόραση...
__Τώρα μαθαίνουμε ότι καταζητείται επειδή δημοσίευσε ως "Λίστα Λαγκάρντ" ένα κατάλογο ονομάτων που έχουν (ή είχαν) καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού...
__Ως Έλληνες πολίτες ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ποια είναι αυτά τα άτομα και αν οι κινήσεις των χρημάτων τους (όπως και η απόκτησή τους) έχουν γίνει νόμιμες ή όχι...
__Δυστυχώς όμως οι κυβερνώντες μας επί σειρά πολλών μηνών με διάφορα δικολαβίστικα μέσα κατάφεραν να αποκρύψουν άγνωστο σ' εμάς γιατί (άλλοι λένε λόγω γνωστών, άλλοι λένε λόγω εκβιασμού, άλλοι λένε λόγω οικογενειακής ή πολιτικής συγγένειας)...
__Εμείς δεν ξέρουμε τέτοια πράγματα, ούτε έχουμε τον τρόπο να τα μάθουμε, ούτε μπορούμε να βγάλουμε άκρη...
__Θεωρούμε, όμως, σωστό, να δημοσιεύσουμε την ιστοσελίδα όπου ο άγνωστος σ' εμάς δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης δίνει τις απόψεις του...
__Οι αναγνώστες μας ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα...

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε τον κ. Βαξεβάνη.
http://www.iefimerida.gr/news/74020/%CE%B2%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-

.
 ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012!!!!


 __

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αμύνεσθε περί πάτρης...


Αμύνεσθε περί πάτρης...

==

__Αλλά για να ΑΜΥΝΘΕΙΣ πρέπει να έχεις ΨΥΧΗ, όπερ ανύπαρκτον σ' αυτούς που σήμερα κυβερνούν τη χώρα....
__Δυστυχώς, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πια και στον λαό μας...


Όσον αφορά το μήνυμα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την ενότητα του λαού, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τέτοια ενότητα, με κάποιους (και πολιτικούς;) να στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και άλλους (τον πολύ λαό) να στερείται από μέρα σε μέρα όλο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν οι πολιτικοί και οι συνεργάτες τους στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ που το άφησαν ΜΕΙΟΝ... αυτό μόνο σε ενότητα δεν οδηγεί (απλώς αποκαλύπτει την ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ) γι' αυτό και όλοι εκείνοι που διασπούν αυτή την εθνική ενότητα μπορούν κάλιστα και δίκαια να ονομάζονται ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 
__Δυστυχώς κύριε πρόεδρε της Βουλής, οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
__Με το κακό σας παράδειγμα, όλοι εσείς της Πολιτικής, δεν μας αφήσατε ούτε μας εμπνεύσατε να είμαστε ενωμένοι, γι' αυτό και οι λόγοι σας είναι ΚΟΥΦΙΟΙ, και δεν βρίσκουν αντίκρυσμα σε καμία ελληνική καρδιά.
__Δυστυχώς για εσάς, ακόμη περισσότερο δυστυχώς για εμάς...
  ==
Διαβάζοντας τα παρακάτω κανείς θα μπορούσε να γελάσει, όμως τώρα πρέπει να ΚΛΑΨΕΙ... --αν μη τι άλλο--, επειδή χάθηκε η ντροπή σ' αυτούς που τα λένε... αλλά και δεν πράττουν αντίστοιχα.
==

Οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να βγούμε από την κρίση και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την πατρίδα, το λαό μας και τις νέες γενιές», κατέληξε.
«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για όλους μας ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής ανάτασης. Πριν από 72 χρόνια, σύσσωμος ο Ελληνισμός, με πνεύμα αξιοπρέπειας, φιλοπατρίας και αυταπάρνησης, είπε ένα αποφασιστικό «όχι» στη βία, την τυραννία και τη βαρβαρότητα του φασιστικού άξονα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ».

«Για μια ακόμη φορά στη μακραίωνη ιστορία μας οι Έλληνες υπερασπιστήκαμε την ελευθερία, την τιμή και την ανεξαρτησία μας, με ηρωισμό που κέρδισε το σεβασμό και το θαυμασμό όχι μόνο φίλων και συμμάχων αλλά και αυτών των εχθρών μας.

Γράψαμε το Έπος του '40 πολεμώντας ενωμένοι για τις αξίες και τα ιδανικά μας. Με ομοψυχία δώσαμε και τον τιτάνιο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Η συνεισφορά του λαού μας στην ελευθερία, την ειρήνη και την επικράτηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών στην Ευρώπη υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική.

Σήμερα βρισκόμαστε πάλι σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας και καλούμαστε να αντλήσουμε διδάγματα από εκείνη την ηρωική εποποιΐα, αλλά και από την τραυματική περίοδο του διχασμού που την ακολούθησε.

Η πεποίθηση ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, στις ικανότητές μας, στον ανθρώπινο, πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που η χώρα μας διαθέτει, ας αποτελεί το πρόταγμά μας.

Στρέφοντας τις προσπάθειές μας στο συλλογικό όφελος, με συνείδηση του δημιουργικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην κοινή ευρωπαϊκή πορεία, ας σταθούμε με ομοψυχία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στις προκλήσεις των καιρών.

Οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να βγούμε από την κρίση και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την πατρίδα, το λαό μας και τις νέες γενιές», κατέληξε.


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

1940-2012...


1940-2012...



 
==
__πουσιώδεις" διαφορές μεταξύ των δύο ημερομηνιών και εποχών.
__Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνούν ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΟΙ... και ο λαός έχει ΜΙΚΡΟΨΥΧΗΣΕΙ...
__Άντε και "Χρόνια πολλά" ή "Αινωνία μας η μνήμη"...
__Όπως το προτιμάτε...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Θα τα βρουν μεταξύ τους οι Δεσποτάδες;


Θα τα βρουν μεταξύ τους οι Δεσποτάδες;



__Οι επισκέπτες αυτού του ιστολογίου γνωρίζουν καλά ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 
__Απλώς παρατηρούμε τα διάφορα γεγονότα και σημειώνουμε εκείνα που προκαλούν την προσοχή μας.
__Έτσι αναρτήσαμε και διάφορες θέσεις ορισμένων Δεσποτάδων απέναντι στο κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όπως και τώρα αναδημοσιεύουμε νεότερη δημοσίευση του Μητροπολίτη Αιγιαλίας κ. Αμβροσίου, υπογραμμίζοντας και αναρωτούμενοι για ορισμένα σημεία...
__Οι αναγνώστες/επισκέπτες μας ας βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους...

 .
=
Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας.
Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου.
Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.   
Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής!  Διότι:
1)    Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω.
Έχω  παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει  και να τελέσει τον αγιασμό.
2)    Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαί-νια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!   
3)    Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός  πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι  προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη  διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα, χρόνια ουδέποτε  υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!
4)    Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με την πολιτική! Πιστεύω  όμως, ότι στη Δημοκρατία όλοι χωρούν! Παρά ταύτα ασχολούμεθα με τους πολιτικούς, των οποίων τις πράξεις κρίνουμε και ενίοτε επικρίνουμε, οσάκις παραβλάπτεται είτε η Μεγάλη μας Μητέρα, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είτε η άλλη μας Μητέρα, η ΠΑΤΡΙΔΑ, η γλυκειά μας Ελλάδα, η Χώρα των Ηρώων και των Αγίων!
Υπό την έννοια αυτή κατέκρινα δημοσίως και τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν, καλώντας τους πολιτικούς Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, παρέλειψε να προσκαλέ- σει και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς  να με συνδέσουν με την παράταξη αυτή. Αλλά δεν έχουν αποδείξεις! Απλώς τότε είπα: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».
5)    Ένας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον σας, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει  σύμφωνο.
Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν  τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της!
Δεν θα ερχόμουν, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη!
Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ.  Αν δεν ερχόμουν, λοιπόν, τι θα είχα να κερδίσω; Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!  
6)    Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες  [????????????] Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού.
Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγο- ρούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθες. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι  δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά.
Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες.
Πως π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό; 
Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας.
7)    Ας μη λησμονείται επίσης, ότι στην εποχή μας όσοι παραχαράσσουν την ιστορία μας όχι μόνον παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά αντιθέτως και επιπλέουν και   επιβραβεύονται! Έστω ως απόδειξη η κα Ρεπούση, που ωμίλησε για τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη.
Σήμερα είναι Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, και γι’ αυτό όχι μόνο φρουρείται από την Ελληνική Αστυνομία μας, αλλά και ακριβοπληρώνεται από  τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου!
8)    Καλόν θα ήτο επίσης οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να ακροασθούν την αγωνία του σημερινού Έλληνα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό σας.
Ας μη λησμονούν, ότι αφ’ ότου ξέσπασε η οικονομική κρίση περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) Έλληνες αυτοκτόνησαν!
Και όμως τα προδοτικά ΜΜΕ της εποχής μας ενώ προβάλλουν και μεγενθύνουν τις όποιες ακρότητες της Χρυσής Αυγής, εν τούτοις επιμελώς αποσιωπούν και «ταπώνουν» την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποίαν κάθε μέρα προκαλεί το σάπιο  πολιτικό σύστημα!
Ακόμη και πολεμική σύρραξη αν είχαμε, πολύ δύσκολα θα υπήρχαν τόσοι νεκροί, τόσες χήρες, τόσα ορφανά, τόση δυστυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
9)    Για όλους αυτούς τούς λόγους δεν θα μεταβώ απόψε στα εγκαίνια. Αλλά και για τους εξής πρόσθετους ακόμη λόγους.  Αν πήγαινα, θα δικαιωνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν τους έκαμα το χατίρι!
Θα ήθελα να γνωρίζουν, ότι δεν τους «χαμπερίζω!» Και μόνο στην ιδέα, ότι μπορούσα να μεταβώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι εφρύαξαν, τα δε αδηφάγα ΜΜΕ, όπως και παραπάνω είπα, επί τρεις ημέρες τώρα δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου, χωρίς κάποιος να κάμει τον κόπο για να με ερωτήσει τι σκέπτομαι να κάμω.
Από τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων μόνο δύο -φιλικά προσκείμενα στην ελαχιστότητά μου πρόσωπα- είχαν την ευγένεια να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να με ερωτήσουν σχετικά. Απήντησα αμέσως, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, θα παραστεί όμως κάποιος κληρικός  ως εκπρόσωπός μου.
10)   Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να διαφεντεύει τη ζωή μου. Ας κοιτάξουν τα δικά τους και ας μας αφήσουν ήσυχους. Η Χρυσή Αυγή τους έκαψε;  Ας θυμηθούν τα «ανδραγαθήματα» των δικών τους «κουκουλοφόρων» και των λοιπών «αναρχικών», οι οποίοι πρίν δύο χρόνια περίπου έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, για να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή τη δική μας, αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν και έγκυος, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» έρριψαν βόμβες Μολότωφ στο Υποκατάστημα της Τραπέζης επί της οδού Σταδίου, εκεί όπου εργαζόταν! 
Δράστες βέβαια τότε δεν ήταν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής! [ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ????] Μπορεί όμως να ήσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Οπωσδήποτε όμως γενικώτερα ήσαν τα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγος. «Αιδώς Αργείοι»! Έχετε και το θράσος να ομιλείτε! Δεν θα σας καταστήσω ρυθμιστές της ζωής μου!  Από επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είμαι συνηθισμένος!
11)    Ωσαύτως δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς!  [ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ]; 
Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του!
Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά;
Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές,  τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! [ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.]
Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας!
Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!   
12)    Στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε και τα περί Ναζισμού λεχθέντα, όχι επειδή θέλουμε να υπερασπισθούμε τη Χρυσή Αυγή, αλλά διότι θέλουμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη Δημοκρατία!
Στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας» απαντάμε ευθέως: Η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτήν την ώρα δεν αποτελεί μία «συμμορία»!
Αντιθέτως, είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κόμμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ισότιμο και ισόκυρο με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μήπως δεν είναι; εν προήλθε μέσα από νόμιμες εκλογές και από δημοκρατικές διαδικασίες;
Ασφαλώς, ΝΑΙ! Άρα όσοι δεν την αναγνωρίζουν είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! [ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ;]
Προκαλώ την Βουλή των Ελλήνων: Χαρακτηρίστε διά Νόμου την Χρυσή Αυγή ως παράνομη οργάνωση και τότε εμείς  πρώτος θα της δώσουμε μια μεγάλη κλωτσιά!
Μέχρι τότε όμως εσείς, όσοι ομιλούν περί «συμμορίας», θα θεωρούνται «φασίστες»! Θα μας θυμίζουν τους Μπολσεβίκους της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως!
13)   Επιστεγάζοντες, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς την Χρυσή Αυγή.

Κύριοι της Χρυσής Αυγής,
Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας!
Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.
Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή  διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο».
Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα-  υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!
* Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο.
Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής: «Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο  να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ.... ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; ........Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι;  Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;» (βλ. www.iefimerida.gr).
* Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Fax μας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το «αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ....»  και την προτροπή: «Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».
* Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!».
Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι  Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!  
* Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα; 
Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα!
Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ’ ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας!
Έτσι όμως θα διαπιστωθεί,  ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!  
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
= ================================================ =



Διαβάστε τώρα και μία σωστή φωνή:
Της Κατερίνας Μπακογιάννη, από το περιοδικό «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής

Είναι ο πρώτος - αλλά και ο μοναδικός μέχρι σήμερα - ιεράρχης που με άρθρο του στο Διαδίκτυο επέλεξε να αρθρώσει λόγο αγάπης και διαμαρτυρίας κόντρα στις εκδηλώσεις μίσους τns Xρυσής Aυγής. Αφορμή αποτέλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο προ δεκαημέρου, όταν βουλευτές και οργανωμένα μέλη τns Χ.Α. επιτέθηκαν κατά θεατών και καλλιτεχνών. Eνας μητροπολίτης ήρθε και «έσωσε την παρτίδα» για την Εκκλησία την τελευταία στιγμή; Ή, αντίθετα, το ξέσπασμά του λειτουργεί σαν άλλοθι για τη σιωπή των πολλών, όταν μάλιστα άλλοι στην ιεραρχία δείχνουν να κλείνουν το μάτι πρoς το συγκεκριμένο κόμμα; Και, επίσης, τι συνιστά πολιτική και τι θεολογική παρέμβαση στη ζωή των πολιτών;

Τι σας ενοχλεί περισσότερο; Το ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ταυτιστεί με την Ορθοδοξία ή η πολεμική της εναντίον των μεταναστών;
Όλα. Δεν μπορεί τέτοιοι άνθρωποι να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές τnς Ορθοδοξίας. Πως μπορεί να είναι χριστιανός εκείνος ο oποίος προσβάλλει τον Χριστό στο πρόσωπο των μεταναστών; Πως μπορώ εγώ ως χριστιανός, να συνυπάρχω με τη Χρυσή Αυγή και τις πρακτικές τns, οι οποίες πηγάζουν από την ιδεολογία τns; Σε μια τέτοια προοπτική έχω ακυρώσει το Ευαγγέλιο και την πίστη μου.

Εχετε σκεφτεί ποια θρησκευτική διαπαιδαγώγηση οπλίζει αυτούς τους ανθρώπους με τέτοιο μίσος;
Αυτό που τους οπλίζει με μίσος είναι το ναζιστικό τους φρόνημα. Αυτό δεν το έκρυψαν ούτε στα λόγια τους ούτε στα έργα τους. Ο υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ έλεγε τότε: «Κατάρα στο έλεος και στη συμπάθεια. Φανείτε σκληροί, φανείτε ανελέητοι». Και φάνηκαν και σκληροί, και ανελέητοι.

Δεν ευθύνονται και κάποιοι ιεράρχες με τον μισαλλόδοξο λόγο τους;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν καλλιεργεί το μίσος συνειδητά κανένας, γιατί το μίσος ακυρώνει την πίστη.

Δεν ευθύνεται και η Εκκλησία που το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια έχει γίνει απωθητικό για μια μερίδα του κόσμου;

Το έχει πει πάρα πολύ ωραία ο Ελύτης με το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Πήραμε τρεις λέξεις και τις πυροβολήσαμε. Αυτό το έκανε η δικτατορία. Αυτό γίνεται λοιπόν και σήμερα από κάποιους και έρχεται η Χρυσή Αυγή και εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Αλλά δεν μπορείς να δηλώνεις Ελληνας και να πρεσβεύεις το ναζισμό. Θα πρέπει να έχεις ακρωτηριάσει την ιστορική σου μνήμη.

Η ιστορική μας μνήμη δεν μας θυμίζει και ότι στη χούντα πολλοί ιερείς απλώς «διάβαζαν»;
Όχι όλοι. Είναι πολλοί που δεν «διάβαζαν». Αλλά και πάρα πολλοί από τους πολιτικούς που μετέπειτα έκαναν τους προοδευτικούς ήταν όχι απλώς φοβισμένοι, αλλά φρόντιζαν να κάνουν και παρέα με παράγοντες του καθεστώτος.

Δεν θα έπρεπε να είχαν βρεθεί και άλλοι ιεράρχες να μιλήσουν δημόσια σήμερα εναντίον της Χρυσής Αυγής;
Δεν αισθάνομαι καθόλου μόνος, διότι από την ημέρα που δημοσιεύτηκε η παρέμβασή μου δέχτηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ιερείς, των οποίων η κοινή συνισταμένη ήταν ότι επιτέλους κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομα τoυς.

Αλλά σας συγχαίρουν κατ' ιδίαν και όχι δημόσια;

Μπορεί να μην τα λένε στο Ιντερνετ, αλλά τα λένε στον κόσμο.

Οταν μάλιστα επικρατεί σύγχυση για τις απόψεις της Εκκλησίας, με ενέργειες όπως του μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο αστυνομικό τμήμα με βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης «Corpus Christi»;
Αυτή είναι η φωνή η δική μου, άλλη είναι η φωνή του Αγίου Πειραιώς, κάποια είναι μια τρίτη φωνή. Οι καταστάσεις ζυμώνονται και πιστεύω ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα υπάρξει πιο επίσημη συνοδική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν πρέπει να πάρει θέση ο Αρχιεπίσκοπος;
Νομίζω ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πάρει θέση. Δεν κατηγορήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος για τα συσσίτια που κάνει; Και τι απάντησε; Πως «εγώ δεν είδα πουθενά στο Ευαγγέλιο ότι πρέπει να βοηθάω τους Έλληνες και όχι τους ξένους».

Από την άλλη, δεν κινδυνεύετε τώρα εσείς να κατηγορηθείτε ότι ανοίξατε πολιτικό διάλογο με ένα κόμμα;
Εγώ δεν πολιτικολογώ εναντίον της Χρυσής Αυγής. Θεολογώ. Και λέω ότι δεν μπορούν να ταυτίζονται με την Εκκλησία και με τον Χριστό, διότι καταπατούν το Ευαγγέλιο και το θέλημά Του καθημερινά. Η Εκκλησία δεν χρειάζεται να πολιτικολογεί. Διότι η θεολογία της είναι πολύ πιο σκληρή από την οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση.

Αρα είστε υπέρ των πολιτικών παρεμβάσεων εκ μέρους των ιεραρχών; Τι σημαίνει πολιτική;

Πολιτική είναι η ζωή της πόλης. Η ζωή των πολιτών. Δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τη ζωή των πολιτών; Αν υπάρχει κάποιος σήμερα που φροντίζει τους πολίτες, είναι η Εκκλησία. Εάν δεν υπήρχε η Εκκλησία, θα είχε γίνει προ πολλού κοινωνική έκρηξη.

Μήπως, όμως, η οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία να χωριστεί το κράτος από την Εκκλησία και να πάψει να μισθοδοτεί τους κληρικούς;

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το διαχωρισμό. Αλλά η Εκκλησία αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να συντηρηθεί από μόνη της οικονομικά, γιατί το 96% της περιουσίας της το έχει δώσει στο κράτος. Θα πρέπει η Πολιτεία να επιστρέψει στην Εκκλησία την περιουσία της. Κατά τα άλλα, όχι απλώς δεν έχω αντίρρηση, αλλά και εύχομαι να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Θα είμαστε ελεύθεροι αύριο. Δεν θα μας απειλεί η Πολιτεία. Γιατί εγώ μπορεί να μη φοβάμαι. Μπορεί όμως ένας παπάς που έχει ανάγκη από το μισθό που παίρνει να φοβάται. Και να μη μιλάει. Το κράτος φοβάται μια ελεύθερη και ζώσα Εκκλησία.

Είστε υπέρ των δημόσιων παρεμβάσεων και για άλλα θέματα της ζωής των πολιτών, όπως είδαμε πρόσφατα την παρέμβαση ιεράρχη για τη σεξουαλικότητα και τον στοματικό έρωτα;
Νομίζω ότι υπάρχουν θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσει κανείς σε επιστημονικό και ανθρώπινο επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θέματα που δεν χρειάζονται δημοσιότητα. Εγώ δεν θα έβγαζα ένα τέτοιο κείμενο, παρόλο που έχω απόψεις για όλα τα θέματα, γιατί εδώ και τριάντα χρόνια ζω και κουβεντιάζω με vέους ανθρώπους.

Και δεν θα μας πείτε τι τους λέτε;Εγώ θα έλεγα πως, όταν διαχωρίζεται η σεξουαλικότητα από την αγάπη και γίνεται μόνο ένα κυνήγι ηδονής, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φοβάστε παρατράγουδα;

Δεν φοβάμαι. Οχι ότι τα αποκλείω. Διότι με απειλούν. Δεν με πειράζει όμως. Tους είπα: Θέλετε να με δείρετε, δείρτε με. Απλώς θα επιβεβαιώσετε πόσο δίκιο έχω.

Μη ορθόδοξος μετανάστης μαθητής έχει, κατά την άποψή σας, το δικαίωμα να σηκώσει την ελληνική σημαία;

Για μένα, ναι. Θεωρώ τιμή για τον τόπο μου να έρχεται ένας ξένος και να μου λέει: «Θεωρώ και εγώ τιμή να κρατήσω την ελληνική σημαία».

Εν τέλει, πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η παράσταση «Corpus Christi»;
Δεν μπορώ να ταυτίσω τη χυδαιότητα με την τέχνη. Θα ήθελα να περιφρονηθεί αυτή η παράσταση. Αλλά δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας.

Οπότε έκανε λάθος και η διοίκηση της ΕΡΤ να λογοκρίνει το φιλί δύο ομοφυλόφιλων σε μια σειρά του BBC;

Δεν θα με ενοχλούσε εάν παρουσιαζόταν. Δηλαδή μόνο αυτή η σκηνή έβλαψε την τηλεόραση;


__Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες. 

Και αν έχετε την καλοσύνη να μας γράψετε κάτι, θα χαρούμε να το διαβάσουμε.


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Τα έργα του Δημιουργού!!!


Τα έργα του Δημιουργού!!!

==

__Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου, καὶ οὐδεὶς λόγος ἐξαρκέσει πρὸς ὕμνον τῶν θαυμασίων σου!


Πώς φτύνει το ψάρι-«τοξότης»;

Αναρτήθηκε από eZy News στις 08:38.
Στη κατηγορία: ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
 
Το μυστήριο πίσω από την πρωτότυπη συμπεριφορά του μικρού ψαριού έλυσαν ιταλοί επιστήμονες
Τον κυνηγετικό μηχανισμό εκτόξευσης νερού των μικρών ψαριών ανακάλυψαν οι ιταλοί επιστήμονες
Μιλάνο 
Το μικρό ψαράκι-«τοξότης», γνωστό και ως Toxotes jaculatrix, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: μαζεύει στο στόμα του νερό και στη συνέχεια το εκτοξεύει υπό μορφή μικρού πίδακα εξαιρετικά μεγάλης πίεσης, στοχεύοντας έντομα που κάθονται σε φύλλα πάνω από το νερό.
Φονικοί πίδακες ιλιγγιώδους ταχύτητας

Ιταλοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου έλυσαν το μυστήριο των μικρών «τοξοτών» καθώς βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο εκτοξεύουν το υδάτινο «βέλος» τους. Διαπίστωσαν ότι τα ψαράκια δημιουργούν τους ισχυρούς πίδακες, όχι με τη βοήθεια των μυών τους, αλλά εκμεταλλευόμενα τη δυναμική του νερού.
Συγκεκριμένα, χάρη στην τεχνική υδάτινης επίθεσης τα ψάρια-«τοξότες» μπορούν να ρίξουν «βολές» ακριβείας σε απόσταση που αγγίζει τα δύο μέτρα! Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τον μηχανισμό του… «νεροπίστολου» που χρησιμοποιούν, έψαχναν κάποιο συγκεκριμένο όργανο που να παίζει τον ρόλο του καταπέλτη νερού.

Προηγούμενες μελέτες ωστόσο είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιταλών επιστημόνων , τελικά το μυστικό φαίνεται να κρύβεται στον τρόπο με τον οποίο τα ψαράκια διαχειρίζονται το νερό κατά την εκτόξευσή του, με αποτέλεσμα ο πίδακας που δημιουργείται να αναπτύσσει ταχύτητα ενώ ταξιδεύει από το στόμα του ψαριού προς τον αέρα. 


http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_5100.jpegΤο υδάτινο «βέλος» σε… αργή κίνηση


Η ανακάλυψη των ειδικών έγινε με τη βοήθεια βιντεοσκόπησης υψηλής ταχύτητας. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «PLoS ONE» οι πίδακες νερού δημιουργούνται όταν το ψάρι-«τοξότης» πιέζει τη γλώσσα του σε αυλακώσεις που έχει στο στόμα του, σχηματίζοντας μια κάννη όπλου και στη συνέχεια κλείνει τα βράγχια του με δύναμη εξωθώντας το νερό με πίεση.
«Ο πίδακας νερού ταξιδεύει στον αέρα, με αυξανόμενη ταχύτητα και σχηματίζει μια μεγάλη σταγόνα» εξηγεί ο καθηγητής Αλμπέρτο Βαϊλάτι. «Η ενέργεια συγκεντρώνεται στην κορυφή του πίδακα για μέγιστη αποτελεσματικότητα όταν θα φτάσει στη λεία του» προσθέτει ο ειδικός.


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Κοινωνία με τον Χριστό ή τα κόμματα;


Κοινωνία με τον Χριστό ή τα κόμματα;

==
__Περίπου 300 εκκλησίες στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να καθιερώσουν από εφέτος για μια νέα παράδοση: Θεία Κοινωνία την Ημέρα των Εκλογών, όπου άνθρωποι από κάθε πολιτική ομάδα θα κληθούν να αφήσουν τα κομματικά τους στρατόπεδα για να σταθούν στη σειρά και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία της Ημέρας των Εκλογών.  

Φωτογραφία ElectionDayCommunion.org.


=
Ψηφίστε σοφά.
Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, την ημέρα των εκλογών,
θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας να εκλέγουμε.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν για τον Μπαράκ Ομπάμα.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν για Mitt Romney.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να μην ψηφίσουν.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 6ης Νοεμβρίου 2012, θα κάνουμε διαφορετικές επιλογές για διαφορετικούς λόγους, ελπίζοντας σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Αλλά εκείνο το βράδυ, ενώ το έθνος μας στρέφει την προσοχή του στην έκβαση των προεδρικών εκλογών, ας επιλέξουν και πάλι με διαφορετικό τρόπο. Αλλά αυτή τη φορά, ας το κάνουμε μαζί.
Ας συναντηθούμε στο ίδιο τραπέζι,
με τον ίδιο οικοδεσπότη,
για να θυμηθούμε τα ίδια πράγματα.
Θα θυμηθούμε ότι η πραγματική δύναμη σε αυτόν τον κόσμο - η δύναμη να σώσει, να μετατρέψει, να αλλάξει - τελικά δεν στηρίζεται σε πολιτικά κόμματα ή προέδρους ή διαμαρτυρίες, αλλά στη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού.
Θα θυμηθούμε ότι, μέσω του Αγίου Πνεύματος, αυτή η δύναμη κατοικεί μέσα σε διαφορετικούς απλούς ανθρώπους που ως ένα σώμα συνεχίζουν την αποστολή του Ιησού: κηρύττουν τα καλά νέα στους φτωχούς, απελευθερώνουν τους αιχμαλώτους, δίνουν φως στους τυφλούς, απελευθερώνουν τους καταπιεσμένους, και διακηρύσσουν τη χρονιά (ενιαυτό) του Κυρίου (Λουκ. 4:16-21).
Θα θυμηθούμε ότι η ελευθερία - η αληθινή ελευθερία - δίνεται από τον Θεό και δεν είναι χωρίς κόστος. Έρχεται με ένα κόστος και αυτό μοιάζει με ένα σταυρό.
Θα θυμηθούμε την αμαρτία μας και την ανάγκη μας να μετανοήσουμε.
Θα θυμηθούμε ότι το μόνο χριστιανικό έθνος σε αυτόν τον κόσμο είναι η Εκκλησία, ένα ιερό έθνος που διασχίζει όλα τα φτιαγμένα από ανθρώπους όρια και σύνορα.
Θα θυμηθούμε ότι τα παθήματά μας είναι καλύτερο να βρουν θέση μέσα στο πάθος του Ιησού, του αρχηγού και τελειωτή της πίστης μας, ο οποίος για την χαρά που ήταν προκείμενη σ’ αυτόν, υπέφερε σταυρό, περιφρονώντας την ντροπή, και κάθισε στα δεξιά του θρόνου του Θεού (Εβραίους 12:2).
Θα θυμηθούμε ότι δεν είμαστε συμμορφωνόμαστε με τα πρότυπα αυτού του κόσμου, αλλά μεταμορφωνόμαστε με την ανανέωση του νου μας (Ρωμαίους 12:2).
Θα θυμηθούμε ότι η δύναμη του Θεού γίνεται τέλεια μέσα σε αδυναμία.
Και θα θυμηθούμε ξανά το σώμα του Χριστού, όντας εμείς σώμα Χριστού, ομολογώντας πώς η κομματική πολιτική μας χώρισε τον έναν από τον άλλο και από τον Θεό.
Την Τρίτη το βράδυ, 6 Νοεμβρίου,
Πάρε μια απόφαση να θυμηθείτε.
Ας συναντηθούμε στην Τράπεζα του Κυρίου
Ας θυμηθούμε μαζί. 


=


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com