28.10.12

Κοινωνία με τον Χριστό ή τα κόμματα;


Κοινωνία με τον Χριστό ή τα κόμματα;

==
__Περίπου 300 εκκλησίες στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να καθιερώσουν από εφέτος για μια νέα παράδοση: Θεία Κοινωνία την Ημέρα των Εκλογών, όπου άνθρωποι από κάθε πολιτική ομάδα θα κληθούν να αφήσουν τα κομματικά τους στρατόπεδα για να σταθούν στη σειρά και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία της Ημέρας των Εκλογών.  

Φωτογραφία ElectionDayCommunion.org.


=
Ψηφίστε σοφά.
Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, την ημέρα των εκλογών,
θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας να εκλέγουμε.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν για τον Μπαράκ Ομπάμα.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν για Mitt Romney.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο.
Κάποιοι από εμάς θα επιλέξουν να μην ψηφίσουν.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 6ης Νοεμβρίου 2012, θα κάνουμε διαφορετικές επιλογές για διαφορετικούς λόγους, ελπίζοντας σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Αλλά εκείνο το βράδυ, ενώ το έθνος μας στρέφει την προσοχή του στην έκβαση των προεδρικών εκλογών, ας επιλέξουν και πάλι με διαφορετικό τρόπο. Αλλά αυτή τη φορά, ας το κάνουμε μαζί.
Ας συναντηθούμε στο ίδιο τραπέζι,
με τον ίδιο οικοδεσπότη,
για να θυμηθούμε τα ίδια πράγματα.
Θα θυμηθούμε ότι η πραγματική δύναμη σε αυτόν τον κόσμο - η δύναμη να σώσει, να μετατρέψει, να αλλάξει - τελικά δεν στηρίζεται σε πολιτικά κόμματα ή προέδρους ή διαμαρτυρίες, αλλά στη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού.
Θα θυμηθούμε ότι, μέσω του Αγίου Πνεύματος, αυτή η δύναμη κατοικεί μέσα σε διαφορετικούς απλούς ανθρώπους που ως ένα σώμα συνεχίζουν την αποστολή του Ιησού: κηρύττουν τα καλά νέα στους φτωχούς, απελευθερώνουν τους αιχμαλώτους, δίνουν φως στους τυφλούς, απελευθερώνουν τους καταπιεσμένους, και διακηρύσσουν τη χρονιά (ενιαυτό) του Κυρίου (Λουκ. 4:16-21).
Θα θυμηθούμε ότι η ελευθερία - η αληθινή ελευθερία - δίνεται από τον Θεό και δεν είναι χωρίς κόστος. Έρχεται με ένα κόστος και αυτό μοιάζει με ένα σταυρό.
Θα θυμηθούμε την αμαρτία μας και την ανάγκη μας να μετανοήσουμε.
Θα θυμηθούμε ότι το μόνο χριστιανικό έθνος σε αυτόν τον κόσμο είναι η Εκκλησία, ένα ιερό έθνος που διασχίζει όλα τα φτιαγμένα από ανθρώπους όρια και σύνορα.
Θα θυμηθούμε ότι τα παθήματά μας είναι καλύτερο να βρουν θέση μέσα στο πάθος του Ιησού, του αρχηγού και τελειωτή της πίστης μας, ο οποίος για την χαρά που ήταν προκείμενη σ’ αυτόν, υπέφερε σταυρό, περιφρονώντας την ντροπή, και κάθισε στα δεξιά του θρόνου του Θεού (Εβραίους 12:2).
Θα θυμηθούμε ότι δεν είμαστε συμμορφωνόμαστε με τα πρότυπα αυτού του κόσμου, αλλά μεταμορφωνόμαστε με την ανανέωση του νου μας (Ρωμαίους 12:2).
Θα θυμηθούμε ότι η δύναμη του Θεού γίνεται τέλεια μέσα σε αδυναμία.
Και θα θυμηθούμε ξανά το σώμα του Χριστού, όντας εμείς σώμα Χριστού, ομολογώντας πώς η κομματική πολιτική μας χώρισε τον έναν από τον άλλο και από τον Θεό.
Την Τρίτη το βράδυ, 6 Νοεμβρίου,
Πάρε μια απόφαση να θυμηθείτε.
Ας συναντηθούμε στην Τράπεζα του Κυρίου
Ας θυμηθούμε μαζί. 


=


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com