14.7.11



Υπάρχει κανείς που το ένιωσε ακόμη;


__Στο έντυπο "Τα Νέα της Αττικής Οδού" (Ιούλιος 2011) δημοσιεύθηκε σημείωμα της Σύνταξης που αρχίζει με τα εξής λόγια:


«Διανύουμε μια δύσκολη εποχή όπου επικρατεί η ανησυχία και η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα. Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν κυριαρχεί στις συζητήσεις το θέμα των διακοπών αλλά της οικονομίας. Πολλά από αυτά που γνωρίζαμε και θεωρούσαμε δεδομένα εδώ και χρόνια, άλλαξαν μέσα σε μικρό διάστημα. Το χαμόγελο χάθηκε και αντικαταστάθηκε από τον προβληματισμό που φθάνει πολλές φορές ακόμα και τα όρια του φόβου για την επιβίωση. Οι μάχες όμως κρίνονται στο τέλος. (…)».
__Πρέπει επί τέλους και κάποιοι από εμάς τους καταναλωτές να αντιληφθούμε πως πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες σε αρκετά πράγματα, κυρίως όμως να πάψουμε να αγοράζουμε ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
__ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΙΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 




ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


__Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έστειλε επιστολή προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στην οποία μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής:

«__Επιτρέψτε μου λοιπόν, από τη θέση μου ως Αρχιεπισκόπου, με βαθειά ανησυχία για το μέλλον του λαού μας, να απευθυνθώ στην αγάπη σας, στην ευαισθησία σας και στο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας.

__Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω και να σας παρακαλέσω να σταθείτε αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας της Πατρίδας μας.

__Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πως να κινηθείτε και τι πρέπει να πράξετε. Εμείς, απλώς, παρατηρούμε με πόση οδύνη και αγωνία ο λαός μας πληροφορείται ότι χρήματα και καταθέσεις μετακινούνται στο εξωτερικό, ενώ η ανάγκη είναι να βρίσκονται εδώ η ακόμα και να επαναπατρισθούν.

__Επιχειρήσεις κλείνουν, μεταφέρονται σε άλλες χώρες και οι επενδύσεις και τα έργα σταματούν, κάνοντας την ανεργία να καλπάζει, τους νεότερους να ξενιτεύονται και την αβεβαιότητα να δηλητηριάζει την ελπίδα και το κουράγιο των Ελλήνων.

__Πιστεύουμε ότι σε όλα αυτά τα τραγικά μπορείτε να έχετε καίρια διορθωτική παρέμβαση και ανατρεπτική συμβολή.

__Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως σε ο,τι και όπου η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει θα είμεθα πρόθυμοι και παρόντες.»



ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνεται και παρακαλεί τους εμπόρους/βιομηχάνους, και δεν απευθύνεται στη Μονή Βατοπεδίου, που έχει τόση επιτυχή προϋπηρεσία και τεχνογνωσία σε τέτοια ζητήματα;

Ο ηγούμενος Εφραίμ κάτι θα είχε να τον συμβουλεύσει...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 





Τι συμβαίνει με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ 

και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ;


__Τα παρακάτω έστειλε στο blog «Ορθόδοξο Παρατηρητήριο» ο Γερ. Γαβριήλ από την Καψάλα του Αγίου Όρους. 


    «Μία ολοζώντανη, σύγχρονη μαρτυρία, ότι δια να ανοίξης ένα λογαριασμό σε κάποια Τράπεζα του Ελληνικού Κράτους πρέπει να υπογράψης εκ των προτέρων ότι αποδέχομαι με την ελευθέραν θέλησή μου και αβίαστα την ένταξή μου εις το ηλεκτρονικόν φακέλλωμα της σύγχρονου εποχής. 
     Δηλαδή: Αποτάσσομαι τον Χριστόν και συντάσσομαι εις τον Αντίχριστον και τη πομπή αυτού. Αρνούμαι το βάπτισμα μου και παίρνω τον προδρομικόν αρραβώνα του σφραγίσματος της Αποκαλύψεως, 13,16-18, και παραδίδομαι εις τον Αντίχριστον ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.

Εν Χριστώ Αδελφοί μου ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ,
Ιερομόναχος Γαβριήλ (Μάινας) Αγιορείτης.» 


•   Άραγε αυτό ισχύει μόνο για τους απλούς πιστούς, π. Γαβριήλ;

•    Όταν οι Μονές του Αγίου Όρους έχουν τις μεγάλες τους καταθέσεις σε Τράπεζες και Παράκτιες Εταιρείες (Offshore), ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ και εκείνες ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

•    Όταν η Ελλαδική Εκκλησία είναι ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ της Εθνικής Τράπεζας, ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ και εκείνη με τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

__Κανένας σοβαρός άνθρωπος μπορεί να απαντήσει στα παραπάνω;

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε