17.10.12

Το ΄΄θαυματουργό΄΄ χέρι...


Το ΄΄θαυματουργό΄΄ χέρι...

==

__Αφού "έσωσε" την Ελλάδα από τις καταστροφές, την ύφεση, την ανεργία, την φτώχια, το κατάντημά μας... τώρα το πήγαν να σώσει και τους Ρώσους...
__Αλλά γιατί τα "σωτήρια" λείψανα και εικόνες ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, δηλαδή μετά τις καταστροφές, και δεν κάνουν κάτι για την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ;
__Αρέσκονται, ως φαίνεται, να βλέπουν τους λαούς να βασανίζονται πρώτα, και ύστερα να προσφεύγουν σ' αυτά τα ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ για παρηγοριά... 
__Πόσο κρίμα και ντροπή για ένα λαό που πριν λίγα χρόνια έφτανε στη Σελήνη, να σέρνεται τώρα στα κράσπεδα των ράσων και των νεκρών ειδώλων...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το συνάφι και το καλάμι...


Το συνάφι και το καλάμι...




__Διαβάσαμε στο διαδίκτυο και μεταφέρουμε τα παρακάτω σχόλια, τα οποία αγγίζουν αρκετά ζητήματα και προσπαθούν να θέσουν τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων...
__Αν μη τι άλλο αμφισβητούν την "σοφία" και "αρμοδιότητα επί παντός επιστητού" των ιεραρχών οι οποίοι, δυστυχώς, προσπαθούν να έχουν λόγο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αλλά ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΣΣΑ κάθε φορά που κρίνουν καλύτερο γι' αυτούς και το σινάφι τους να αλληθωρίζουν...
__Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας...
=

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ CORPUS CHRISTI

Οι παραστάσεις του θεατρικού έργου Corpus Christi σταματάνε οριστικά, όπως διαβάζουμε, αφού ο σκηνοθέτης δέχεται απειλές και για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του στους οποίους κάποιοι ("χριστιανοί"; χρυσαυγίτες; άλλοι;) διεμήνυσαν ότι «θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί»! 
Όχι "θα σκοτώσουμε το γιό σας", αλλά θα σας τον στείλουμε πακέτο! 
Άρα η νίκη των διαμαρτυρηθέντων είναι περιφανής!  
Τώρα μπορούμε με ...νηφαλιότητα να δούμε μερικές παραμέτρους του πράγματος. 
- Ο σκηνοθέτης της παράστασης Λαέρτης Βασιλείου δεν είναι άμοιρος εκκλησιαστικής ζωής, αφού όπως ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μας αποκάλυψε (με σχετικό ανακοινωθέν στις 12/6/2012), είναι γιός του Ηλία Βασιλείου, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε νεωκόρος στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. Ο Σεβ. Πειραιώς προσάπτει στον σκηνοθέτη τουλάχιστον αγνωμοσύνη, μιας και η Εκκλησία περιέθλαψε και εψώμισε την οικογένειά του, κι εκείνος υπογράφει την σκηνοθεσία μιας βλάσφημης παράστασης. Πώς έφτασε στο άλλο άκρο - από το ιερό (του ναού) στο ανίερο (της θεατρικής σκηνής) - ο γιός του νεωκόρου; Ο Θεός γνωρίζει... 
- Ο Σεβ. Πειραιώς κατέθεσε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης, άρα και εναντίον του γιού του πρώην νεωκόρου της Μητροπόλεώς του υποθέτω, επικαλούμενος τους νόμους του κράτους. Με δεδομένο ότι έχει προβεί τελευταίως και σε άλλες μηνυτήριες αναφορές ο Σεβασμιώτατος (εναντίον των Καθολικών κ.α.) θέτω τον θεολογικό προβληματισμό: Ο Επίσκοπος μπορεί, βάσει των νόμων έστω, να προβαίνει σε μηνύσεις; Και μέχρι πόσες; 
- Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος σε κείμενό του για την παράσταση - όπου εκφράζει κάποιες σωστές θέσεις - με προβλημάτισε με ορισμένους χαρακτηρισμούς για τους συντελεστές της παράστασης: "Ενοχλείσαι από το κατάντημα των ανθρώπων, από την απίστευτη διαστροφή της ψυχής τους, από τα θλιβερά απωθημένα και τις μειονεξίες τους... Ο Χριστός σου ΔΕΝ κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια, από τα γυναικάρια και τα ανδρείκελα που ισχυρίζονται ότι κάνουν τέχνη... Ο Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια. Δεν κινδυνεύει από την αναισχυντία των άθεων και των διεφθαρμένων". 
Ο θεολογικός μου προβληματισμός είναι κατά πόσον χείλη Αρχιερέως μπορούν να εκστομίζουν τέτοιους χαρακτηρισμούς για συνανθρώπους, όταν ο ίδιος ιεράρχης στο κείμενό του πιο κάτω εκφράζει συνοπτικώς την χριστιανική ανθρωπολογία: "Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη;". 
- Τέλος, καταδικάζοντας ο Σεβ. Σισανίου την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο Χυτήριο, τονίζει εμφαντικά: "Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης". 'Αραγε φωτογραφίζει ο άγιος Σισανίου τον συναδελφό του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη συμπαράσταση Χρυσαυγιτών βουλευτών κατά την κατάθεση της μήνυσης του εναντίον των συντελεστών της παράστασης; 
Π.Α.Α.
=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Άγγελοι ολόγυρά μας...


Άγγελοι ολόγυρά μας
...


==

__Δεν είναι μόνο στις μέρες μας που ο Σατανάς έχει καταφέρει να πλανίσει τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ψευδείς διδασκαλίες σχετικά με τους αγγέλους. Ήδη από τη δική του εποχή ο Παύλος έγραφε και προειδοποιούσε:
«Ας μη σας στερήση μηδείς του βραβείου με προσποίησιν ταπεινοφροσύνης και με θρησκείαν των αγγέλων, εμβατεύων εις πράγματα τα οποία δεν είδε, ματαίως φυσιούμενος υπό του νοός της σαρκός αυτού» (Κολ. 2:18).

Έτσι και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που έχοντας ΞΕΧΑΣΕΙ και ΑΡΝΗΘΕΙ τον Θεό, έχουν διαμορφώσει δικές τους «θρησκείες» και «αντιλήψεις» όπου οι ΑΓΓΕΛΟΙ αποτελούν τις ουσιαστικές προσωπικότητες στις οποίες απευθύνονται από τις οποίες ελπίζουν βοήθεια... Όσον αφορά τους καλλιτέχνες, (ζωγράφους, μουσικούς, ποιητές κ.λπ.) καθένας από αυτούς νομίζει πως είναι ελεύθερος να "δημιουργεί" ό,τι θέλει όπως π.χ. τα "ξεβράκωτα αγγελάκια" του Ραφαήλ στην Καπέλα Σιξτίνα της Ρώμης και τα νεκρά παιδάκια που δήθεν μετατρέπονται αυτομάτως ΣΕ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ στην αυλή του Ουρανού... (Ήμαρτον Θεέ μου!)

Πέρα όμως από αυτές τις σατανικές διδαχές και ενέργειες, η Βίβλος κάνει συχνά λόγο για τούτα τα πνευματικά όντα που υπάρχουν και συντελούν στη ζωή των πιστών και στην εκτέλεση των σχεδίων του Θεού.
«Άγγελος Κυρίου στρατοπεδεύει κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ελευθερόνει αυτούς» (Ψαλμός 34:7).

Καθώς όμως οι άγγελοι είναι συνήθως αόρατοι, έχουμε λίγη εκτίμηση για το πόσο στενά εμπλέκονται στη ζωή μας.
Αλλά ο συγγραφέας της Επιστολής προς Εβραίους ρωτάει:
«Δεν είναι πάντες λειτουργικά πνεύματα εις υπηρεσίαν αποστελλόμενα διά τους μέλλοντας να κληρονομήσωσι σωτηρίαν;» (Εβραίους 1:14).
Από το χωρίο της επικεφαλίδας αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος άγγελος μας αγκαλιάζει με την προστασία του σε ώρα κινδύνου. Μα και στον Ψαλμό 91 διαβάζουμε:
«Διότι θέλει προστάξει εις τους αγγέλους αυτού περί σου, διά να σε διαφυλάττωσιν εν πάσαις ταις οδοίς σου. Θέλουσι σε σηκόνει επί των χειρών αυτών, διά να μη προσκόψης προς λίθον τον πόδα σου» (Ψαλμός 91:11-12).
Οι άγγελοι χρησιμοποιήθηκαν κάποιες φορές για να κατατροπώσουν τους εχθρούς του Θεού και του λαού Του.
«Ας αισχυνθώσι και ας εντραπώσιν οι ζητούντες την ψυχήν μου· ας στραφώσιν εις τα οπίσω και ας αισχυνθώσιν οι βουλευόμενοι το κακόν μου. Ας ήναι ως λεπτόν άχυρον κατά πρόσωπον ανέμου, και άγγελος Κυρίου ας διώκη αυτούς. Ας ήναι η οδός αυτών σκότος και ολίσθημα, και άγγελος Κυρίου ας καταδιώκη αυτούς» (Ψαλμός 35:4 -6).
Άγγελοι μετέφεραν προφητικά μηνύματα του Θεού σε ανθρώπους θείας εκλογής
όπως ο Δανιήλ
«Και ενώ εγώ ελάλουν έτι εν τη προσευχή, ο ανήρ Γαβριήλ, τον οποίον είδον εν τη οράσει κατ' αρχάς, πετών ταχέως με ήγγισε περί την ώραν της εσπερινής θυσίας· και με συνέτισε και ελάλησε μετ' εμού και είπε, Δανιήλ, τώρα εξήλθον διά να σε κάμω να λάβης σύνεσιν» (Δαν. 9:21-22).
και η μητέρα του Κυρίου Ιησού παρθένος Μαρία
«Απεστάλη ο άγγελος Γαβριήλ υπό του Θεού εις πόλιν της Γαλιλαίας ονομαζομένην Ναζαρέτ, προς παρθένον ηρραβωνισμένην με άνδρα ονομαζόμενον Ιωσήφ, εξ οίκου Δαβίδ, και το όνομα της παρθένου Μαριάμ. Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν, είπε· Χαίρε, κεχαριτωμένη· ο Κύριος μετά σού· ευλογημένη συ εν γυναιξίν» (Λουκ. 1:26-28).
Οι άγγελοι επίσης ενδιαφέρονται έντονα για την σωτηρία και την πνευματική ανάπτυξη των πιστών.
«εις τα οποία επιθυμούσιν οι άγγελοι να παρακύψωσι» (1 Πέτρου 1:12).
«εγείναμεν θέατρον εις τον κόσμον, και εις αγγέλους και εις ανθρώπους» (1 Κορινθίους 4:9).
Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις όπου
«εφιλοξένησαν αγγέλους μη γνωρίζοντες» (Εβραίους 13:2).
Υπάρχουν «λεγεώνες» και «μυριάδες αγγέλων» (Ματθ. 26:53, Εβραίους 12:22), που είναι όντα μεγάλης δύναμης και της σοφίας όπως ο άγγελος του Κυρίου που μέσα σε μια νύχτα «επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας» (2 Βασιλέων 19:35).
Αλλά οι άγγελοι δεν είναι παντοδύναμοι ούτε πανταχού παρόντες, ούτε παντογνώστες και, φυσικά, --όπως εμείς– έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό, για να υπακούνε τον Θεό.
«Ευλογείτε τον Κύριον, άγγελοι αυτού, δυνατοί εν ισχύϊ, οι εκτελούντες τον λόγον αυτού, οι ακούοντες της φωνής του λόγου αυτού» (Ψαλμός 103:20).
Είναι αυτοί που θα συνοδεύσουν τον Χριστό στη δεύτερη έλευσή Του
«όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού» (2Θεσ. 1:7).
Και είναι αυτοί που στο τέλος θα συμμετέχουν στην εκτέλεση της κρίσης του Θεού πάνω σ’ αυτόν τον αμαρτωλό κόσμο, όταν ο Υιός του ανθρώπου τους θα τους αποστείλει
«και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα και τους πράττοντας την ανομίαν, και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων» (Ματθ. 13:41-42).

Πάντοτε ο Σατανάς χρησιμοποιεί ΑΛΗΘΕΙΕΣ για να περάσει δικά του ΨΕΜΑΤΑ. Το ίδιο έχει κάνει και με τους αγγέλους. Άλλοι τους υψώνουν και τους προσκυνούν αντίθετα από όσα προστάζει η Αγία Γραφή (Αποκ. 22:9), άλλοι τους μετατρέπουν σε "καλές νεράιδες" που συνεργάζονται μαζί τους για να επιτύχουν αμαρτωλές επιθυμίες τους (New Age). Άλλοι πάλι τους διαγράφουν εντελώς, σαν να μην υπάρχουν...



Παντού μπορεί να βάλει το χέρι του ο άνθρωπος ΠΡΟΣ ΒΛΑΒΗΝ ΑΥΤΟΥ. 
Ας μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com