3.3.13

Καρναβάλι και Αρχαία Ελλάδα...


Καρναβάλι και Αρχαία Ελλάδα...


Αντίθετα από όσα έγραψαν κάποιοι μισαλλόδοξοι θρησκόληπτοι που προσπαθούν να αποδώσουν το καρναβάλι στους Εβραίους… (βλέπε παρακάτω δεσμούς)

http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=36825845#editor/target=post;
postID=1768484245457107473


άλλοι βεβαιώνουν και τεκμηριώνουν ότι το καρναβάλι είναι κατάλοιπο της ελληνικής ειδωλολατρίας, για το οποίο μάλλον δεν πρέπει να καμαρώνουν οι σημερινοί πατριδοκάπηλοι…
=


«Στην Αρχαία Ελλάδα από το μεσοχείμωνο μέχρι την άνοιξη, ετελούντο προς τιμήν του Διόνυσου ή Βάκχου οι Διονυσιακές ή Βακχικές γιορτές. Ο Διόνυσος ήταν κατ’ εξοχήν «θεός» των λαϊκών στρωμάτων, προστάτης του αμπελιού και του κρασιού, σύμβολο της χαράς, της ζωής και του αχαλίνωτου κεφιού.

Στη διάρκεια των διονυσιακών γιορτών, οι οπαδοί του Διονύσου φορούσαν δέρματα ζώων, άλειφαν το πρόσωπό τους με την τρυγία (κατακάθι του κρασιού) και στεφανώνονταν με κισσό, (το αειθαλές ιερό φυτό του Διόνυσου) και προσπαθούσαν να έχουν την μορφή Σατύρων που έμοιαζαν με τράγους.

Στις διονυσιακές γιορτές, οι μαλλιαροί σάτυροι χορευτές, τραγουδούσαν το «Διθύραμβο», μεταμφιεσμένοι σε «γάστρωνες» (κοιλαράδες), δαιμονικές φιγούρες θα λέγαμε, έτσι όπως τους βλέπουμε στις παραστάσεις των διαφόρων αγγείων της αρχαιότητας.

Ο Αριστοτέλης στην «ποιητική» του αναφέρει ότι η κωμωδία προέρχεται από τον «κώμο» ή «κώμη» που ήταν η συντροφιά μεθυσμένων πού τραγουδούσαν τα «φαλλικά», δηλαδή πειραχτικά και βωμολοχικά τραγούδια.

Οι παρέες αυτές των μεθυσμένων περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης ή του χωριού και πετούσαν αισχρολογίες στους συντοπίτες τους. Επίσης, ανάλογες παρέες τριγυρνούσαν με άμαξες και ξεστόμιζαν ένα σωρό βωμολοχίες και αισχρά αστεία (από εκεί έχει μείνει και η γνωστή φράση: «θα ακούσεις τα εξ αμάξης»)!

Προς τιμήν του Διονύσου τελούνταν 4 γιορτές: α) Τα μικρά ή κατ’ αγρούς Διονύσια, β) Τα Λήναια, γ) Τα Ανθεστήρια και δ) Τα μεγάλα ή εν άστει Διονύσια.

Τα Ανθεστήρια που τελούνταν το μήνα Ανθεστηριώνα (από 18 Φεβρουαρίου–17 Μαρτίου περίπου), ήταν η αρχαιότερη από τις βακχικές γιορτές και κρατούσαν 3 μέρες. Την 2η μέρα γινόταν μια πομπή που συνόδευε τον Διόνυσο, ανεβασμένο σε ένα άρμα που είχε σχήμα πλοίου· τα μέλη της ακολουθίας φορούσαν μάσκα. Τον ρόλο του Διόνυσου έπαιζε ο άρχων βασιλεύς. Στα σημερινά χρόνια υποκατάστατο του Διόνυσου θεωρείται ο βασιλιάς καρνάβαλος (και η αρχαία πομπή βέβαια είναι η σημερινή παρέλαση )».

=
__Με ψέματα κανένας ιερός και αληθινός σκοπός δεν εξυπηρετείται...
__Πατέρας του ψεύδους είναι ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ... και αυτόν υπηρετούν οι συστηματικοί ψεύτες...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Σύγχρονοι "ΑΣΩΤΟΙ"...


Σύγχρονοι "ΑΣΩΤΟΙ"...

=
Η μετάνοια είναι μία από τις πλέον δύσκολες και δυσεύρετες καταστάσεις στη ζωή του ανθρώπου. Η αλλαγή του τρόπου σκέψης, η αλλαγή του νοός, όπως αυτή εκφράζεται με την παραδοχή εντός μας ότι έχουμε σφάλει είτε στη συμπεριφορά μας και στις επιλογές μας, είτε επειδή παραβιάσαμε όρους και κανόνες είτε επειδή απομακρυνθήκαμε από αυτούς που μας αγαπούνε, αφήνοντας το «εγώ» μας να πρωταγωνιστήσει.
Αυτή είναι η μία όψη της μετάνοιας, η οποία έχει ψυχολογικό υπόβαθρο και αποσκοπεί στην εύρεση του τρόπου εκείνου, δια του οποίου ο άνθρωπος θα υπερβεί το βάρος των ενοχών του.
Για την πίστη μας όμως η μετάνοια έχει κι ένα δεύτερο περιεχόμενο, οντολογικό και πνευματικό. Έγκειται στη συναίσθηση από την πλευρά του ανθρώπου της παρέμβασης της αμαρτίας μεταξύ του εαυτού του και του Θεού, με αποτέλεσμα τον χωρισμό, τόσο τον πρόσκαιρο, όσο και τον αιώνιο από τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς.
Για την εποχή μας, η οποία έχει αποϊεροποιήσει τον κόσμο, το δεύτερο περιεχόμενο της μετάνοιας έχει στην ουσία αφαιρεθεί από τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπου. 
Δεν υπάρχει αμαρτία για τον πολιτισμό μας, με αποτέλεσμα και η ίδια η σχέση του ανθρώπου με το Θεό να εξοβελίζεται από την σκέψη και την καρδιά μας.
Αρκούμαστε λοιπόν σε μια ψυχολογική θεώρηση της μετάνοιας, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε καλυτέρευση της ζωής μας ή της πορείας μας ως ανθρώπων, αλλά δεν αποτελεί οριστική λύτρωση στο ερώτημα τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να ζήσουμε την αιώνια ζωή.
Την ώρα που ο άσωτος αποφασίζει να επιστρέψει στον Πατέρα του, λέει στον εαυτό του ότι θα ομολογήσει την αποτυχία του με τη φράση: «Πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιόν σου .  ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου . ποίησόν με ως ένα των μισθίων σου» (Λουκ. 15, 18-19).
Η φράση αυτή αποτυπώνει την επίγνωση της αμαρτίας, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε υπαρξιακό και πνευματικό περιεχόμενο, αλλά και την μετάνοια και στις δύο διαστάσεις. Γιατί ακριβώς μετά από αυτή την απόφαση ξεκινά και γυρίζει στο πατρικό του σπίτι.
Δεν μένει στον διάλογο με τον εαυτό του. Τον κάνει πράξη και πηγαίνει για να διαλεχθεί με την ίδια ουσιαστικά φράση με τον Πατέρα του. Και λαμβάνει ως δωρεά πολύτιμη την άφεση, την αποκατάσταση και την πανήγυρη από Εκείνον, ο Οποίος εκδηλώνει την αγάπη Του με τρόπο απρόβλεπτο και αναπάντεχο για τον μετανοήσαντα υιό του. 

http://themistoklismourtzanos.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

=
__Το τραγικό σήμερα είναι ότι οι περισσότεροι ΑΣΩΤΟΙ δεν βρίσκονται έξω αλλά ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...
__Μήπως είμαι κι εγώ ένας από αυτούς;
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το τείχος των Δακρύων (Kotel)...


Το τείχος των Δακρύων (Kotel)...

==


__Μοναδικό απομεινάρι του αρχαίου τείχους που περιέβαλε τον προαύλιο χώρο του Ιουδαϊκού Ναού. Θεωρείται από πιο ιερούς τόπους του Ιουδαϊσμού και αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες Εβραίους σε ολόκληρο τον κόσμο. 

__Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και το ορατό κομμάτι του είναι προσεγγίσιμο από τους προσκυνητές ήδη από τον 4ο αιώνα μ.Χ.

__Μόνο το 2012 το Τείχος των Δακρύων επισκέφθηκαν 10.500.000 άτομα --σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος-- που περιλαμβάνει τακτικούς προσκυνητές και πολλές χιλιάδες που έρχονται για ειδικές λειτουργίες, τουρίστες και άλλους επισκέπτες.

__Τον περασμένο μήνα άρχισαν σειρά ανακαινίσεις στις εγκαταστάσεις, αν και ισλαμικές ομάδες, και η Παλαιστινιακή Αρχή, επιδιώκουν πλήρη έλεγχο στην Παλιά Πόλη, το Όρος του Ναού και το Τείχος των Δακρύων, αρνούμενοι κάθε εβραϊκή σύνδεση με το χώρο του ιερού.

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Εβραίοι, Έλληνες, Ρωμαίοι και καρναβάλια...


Εβραίοι, Έλληνες, Ρωμαίοι και καρναβάλια...

=

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ!!! ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΠΟΥ «ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ  «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ»  ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ  PURIM;;;

Γράψαμε πρόσφατα πως τα σύγχρονα Καρναβάλια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και τον ένδοξο αρχαιοελληνικό πολιτισμό: 
Κάποιοι μας λοιδώρησαν, αλλά με τη σημερινή μας αποκάλυψη θα... βουλώσουν πολλά στόματα και θα μάθει ο κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αλήθεια!
Αναγνώστης λοιπόν, μας επισημαίνει τα εξής:
Τον περασμένο αιώνα ξεκίνησαν από κάποιους Μασώνους στην Πάτρα τα καρναβάλια και σιγά - σιγά μετά από δεκαετίες απλώθηκε το πράγμα σε όλη την Ελλάδα. Προβλήθηκε μάλιστα ως αναβίωση παλαιών δικών μας αρχαίων εθίμων!!!
Τα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο είναι αρχαία γιορτή, πράγματι!! ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ αφού δεν είναι δικά μας;;;!!!!!!!

Λοιπόν... δώστε στην αναζήτηση την λέξη PURIM, διαβάστε και δείτε εικόνες κι αφού τσιτώσει λίγο η πίεσή σας θα καταλάβετε! (Τι να μη μας λένε μετά συνωμοσιολογους!! Εδώ, εγώ τα διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου!!!)
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τον ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ μάλιστα, τον Φεβρουάριο!) ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ PURIM!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
==================


__Να μην έχεις καλή γνώμη για τους Εβραίους είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι δικαίωμά σου...
__Επιτέλους έχουν κι εκείνοι τις ευθύνες τους γι' αυτό...
__Αλλά να λες του κόσμου τα παραμύθια για να τους κατηγορήσεις, αυτό αν δεν είναι θέμα άγνοιας είναι τουλάχιστον ανήθικο 
__Οι Εβραίοι γιορτάζουν το πουρίμ σε ανάμνηση της σωτηρίας τους από τον Αμάν μέσω της Εσθήρ, και αυτό είναι γνωστό από αιώνων. 
__Οι Εβραίοι μεταμφίεζαν τα παιδιά τους ΜΟΝΟ στις μορφές της Εσθήρ, του Μαροδοχαίου, του Αμάν και του Πέρση βασιλιά Ασσουήρη (Ξέρξη Α΄,  γιου του Δαρείου του Μεγάλου (Υστάσπη).
__Όλα τα άλλα σε άλλους δρόμους πρέπει να τα ψάξουν οι φίλοι της αλήθειας... όσοι έχουν απομείνει τέτοιοι.

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com