3.3.13

Καρναβάλι και Αρχαία Ελλάδα...


Καρναβάλι και Αρχαία Ελλάδα...


Αντίθετα από όσα έγραψαν κάποιοι μισαλλόδοξοι θρησκόληπτοι που προσπαθούν να αποδώσουν το καρναβάλι στους Εβραίους… (βλέπε παρακάτω δεσμούς)

http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=36825845#editor/target=post;
postID=1768484245457107473


άλλοι βεβαιώνουν και τεκμηριώνουν ότι το καρναβάλι είναι κατάλοιπο της ελληνικής ειδωλολατρίας, για το οποίο μάλλον δεν πρέπει να καμαρώνουν οι σημερινοί πατριδοκάπηλοι…
=


«Στην Αρχαία Ελλάδα από το μεσοχείμωνο μέχρι την άνοιξη, ετελούντο προς τιμήν του Διόνυσου ή Βάκχου οι Διονυσιακές ή Βακχικές γιορτές. Ο Διόνυσος ήταν κατ’ εξοχήν «θεός» των λαϊκών στρωμάτων, προστάτης του αμπελιού και του κρασιού, σύμβολο της χαράς, της ζωής και του αχαλίνωτου κεφιού.

Στη διάρκεια των διονυσιακών γιορτών, οι οπαδοί του Διονύσου φορούσαν δέρματα ζώων, άλειφαν το πρόσωπό τους με την τρυγία (κατακάθι του κρασιού) και στεφανώνονταν με κισσό, (το αειθαλές ιερό φυτό του Διόνυσου) και προσπαθούσαν να έχουν την μορφή Σατύρων που έμοιαζαν με τράγους.

Στις διονυσιακές γιορτές, οι μαλλιαροί σάτυροι χορευτές, τραγουδούσαν το «Διθύραμβο», μεταμφιεσμένοι σε «γάστρωνες» (κοιλαράδες), δαιμονικές φιγούρες θα λέγαμε, έτσι όπως τους βλέπουμε στις παραστάσεις των διαφόρων αγγείων της αρχαιότητας.

Ο Αριστοτέλης στην «ποιητική» του αναφέρει ότι η κωμωδία προέρχεται από τον «κώμο» ή «κώμη» που ήταν η συντροφιά μεθυσμένων πού τραγουδούσαν τα «φαλλικά», δηλαδή πειραχτικά και βωμολοχικά τραγούδια.

Οι παρέες αυτές των μεθυσμένων περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης ή του χωριού και πετούσαν αισχρολογίες στους συντοπίτες τους. Επίσης, ανάλογες παρέες τριγυρνούσαν με άμαξες και ξεστόμιζαν ένα σωρό βωμολοχίες και αισχρά αστεία (από εκεί έχει μείνει και η γνωστή φράση: «θα ακούσεις τα εξ αμάξης»)!

Προς τιμήν του Διονύσου τελούνταν 4 γιορτές: α) Τα μικρά ή κατ’ αγρούς Διονύσια, β) Τα Λήναια, γ) Τα Ανθεστήρια και δ) Τα μεγάλα ή εν άστει Διονύσια.

Τα Ανθεστήρια που τελούνταν το μήνα Ανθεστηριώνα (από 18 Φεβρουαρίου–17 Μαρτίου περίπου), ήταν η αρχαιότερη από τις βακχικές γιορτές και κρατούσαν 3 μέρες. Την 2η μέρα γινόταν μια πομπή που συνόδευε τον Διόνυσο, ανεβασμένο σε ένα άρμα που είχε σχήμα πλοίου· τα μέλη της ακολουθίας φορούσαν μάσκα. Τον ρόλο του Διόνυσου έπαιζε ο άρχων βασιλεύς. Στα σημερινά χρόνια υποκατάστατο του Διόνυσου θεωρείται ο βασιλιάς καρνάβαλος (και η αρχαία πομπή βέβαια είναι η σημερινή παρέλαση )».

=
__Με ψέματα κανένας ιερός και αληθινός σκοπός δεν εξυπηρετείται...
__Πατέρας του ψεύδους είναι ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ... και αυτόν υπηρετούν οι συστηματικοί ψεύτες...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com