3.11.12

Δύο μέτρα και σταθμά...


Δύο μέτρα και σταθμά...

==
__Όταν έγιναν οι εορτές των Μουσουλμάνων και άλλων Σιχ κ.λπ. έγιναν του κόσμου οι διαμαρτυρίες...
__Πώς και για την παραπάνω "εορτή" δεν ακούσαμε κάτι ανάλογο;

__Υπάρχει διαφορά από ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ σε ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ και από ΘΡΗΣΚΕΙΑ σε ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
__Εμείς δεν είμαστε ενάντια στην ελευθερία έκφρασης των διαφόρων θρησκευτικών πεποιθήσεων/παραδόσεων των ανθρώπων αρκεί να γίνονται όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα...
__Όταν όμως βλέπουμε διαφοροποιήσεις ως προς τις στάσεις και συμπεριφορές, υποψιαζόμαστε μήπως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Στα παλιά τους τα παπούτσια...


Στα παλιά τους τα παπούτσια...


Οι τρεις κυβερνητικοί ΕΤΑΙΡΟΙ
 
__Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι κυβερνώντες μας γράφουν ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ...

__Αν είχαμε ΕΧΘΡΟΥΣ στη χώρα,
ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ; ...

=

Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, από 5 έως 10%, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (στα 67) και κατάργηση για τους συνταξιούχους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής άδειας. 
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές. Μετά την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η - για πέμπτη συνεχόμενη φορά - μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων. 
Η Ολομέλεια, η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος. Με άλλα λόγια, προσκρούουν στη συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας. 
Ειδικότερα, ομόφωνα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά. 
Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα, με ισχυρή πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς φρονούν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο και χωρίς ορθή κλιμάκωση. 
Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65ό έτος.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.i-reportergr.com/2012/11/blog-post_3679.html#ixzz2B3hJZ1pK

=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ!...

 

Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, 

από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ!...


==

__Δεν τα βλέπουμε όλα, ούτε τα διαβάζουμε όλα...
__Είναι κι αυτό στο ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ σε βάρος όλων μας εκτός από τους πολιτικούς και τους προστατευόμενούς τους...
__Το γεγονός όμως είναι ότι στη χώρα μας επικρατεί ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όλα γίνονται ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ...__Όπως π.χ. τώρα με τις περικοπές που θα γίνουν ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
__Διαβάστε και φρίξτε...
 .



Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο... «μεγαλείο» της πολιτικής τους.

Προσέξτε:

Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά, με στόχο - πάντα - τη «σωτηρία» της χώρας.

Μια από τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» - σσ: για τη «σωτηρία» της χώρας - είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ».

Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει χέρι στο... μεγάλο κεφάλαιο και συγκεκριμένα στους εφοπλιστές!

Τι σχεδιάζει; Να αυξήσει, λέει, τη φορολόγηση των πλοίων, ώστε μέσα στο 2013 να εισπράξει από τους εφοπλιστές φόρους που θα ανέλθουν στο... ιλιγγιώδες ύψος των 80 εκατ. ευρώ!

Αυτά τα... 80 εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση θα τα πάρει - επαναλαμβάνουμε - από τους εφοπλιστές.

Από αυτούς, δηλαδή, που μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2012, δαπάνησαν πάνω από 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων και που μέχρι το τέλος του 2012 υπολογίζεται ότι οι παραγγελίες τους σε νεότευκτα πλοία θα υπερβούν τα 6 δισ. δολάρια!

****
Για να γίνει τώρα σαφέστερος ο ταξικός «κανιβαλισμός» των ανθρώπων που συντάσσουν,που ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια, αξίζει να γίνει μια σύγκριση με την άλλη «προτεινόμενη ρύθμιση». Αυτή που περιλαμβάνεται στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, στη σελίδα 33 του «ΜΠΔΣ».
Εκεί βλέπουμε ότι από την καρμανιόλα που ετοιμάζουν οι καλοί κυβερνώντες δε γλιτώνει κανένας. Ούτε καν οι ανάπηροι!

Οι «σωτήρες», λοιπόν, έχουν αποφασίσει να κόψουν δαπάνες μέχρι και από τη μετακίνηση των αναπήρων.

Και τι προβλέπουν; Οτι από τον «Εξορθολογισμό κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με αναπηρία» (όπως έχουν βαφτίσει τον συγκεκριμένο κωδικό), το 2013 θα αφαιρέσουν από τους αναπήρους κονδύλι ύψους... 82 εκατ. ευρώ!
Με άλλα λόγια:

Στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη (σ.σ.: ως γνωστόν στα δημοσιονομικά η ΔΗΜΑΡ δε διαφωνεί...) ο επιμερισμός του κόστους της «σωτηρίας» προβλέπει ότι οι μεν εφοπλιστές θα πληρώσουν 80 εκατ. ευρώ, οι δε ανάπηροι θα πληρώσουν 82 εκατ. ευρώ... (επειδή προφανώς βρίσκονται σε λιγότερο δεινή θέση από τους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές).

ΥΓ:Πάλι καλά που στο πρόγραμμά τους δεν προβλέπουν την απευθείας εξόντωση των αναπήρων με εκείνη την παλιά μέθοδο, τη ρίψη τους, δηλαδή, στον Καιάδα.

Ισως η εξήγηση να βρίσκεται στο γεγονός ότι για να μαζέψουν τους αναπήρους και να τους οδηγήσουν στον Καιάδα, όσο να 'ναι υπάρχει ανάγκη για κάποιες δαπάνες μετακίνησης. Που - ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση - κόπηκαν από το «ΜΠΔΣ»...

=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Κλαυσίγελος...


Κλαυσίγελος...

 ==

__Γελάστε για να μην τρελαθείτε. 
__Και αν αναγνωρίσετε το ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ, μπορείτε έστω και τώρα να μετανοήσετε. 
__Ακόμη και οι πολιτικές αμαρτίες δικαιούνται ΜΕΤΑΝΟΙΑ, αρκεί να είναι ΑΛΗΘΙΝΗ...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com