22.8.12

Επιτυχημένοι μπίζνεσμεν...
=
Πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα, με θέμα «Βόλος – Πήλιο και Μαγνησία: Ανάπτυξη του Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού», πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πενθήμερης Διορθόδοξης συνάντησης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν τα μέλη των Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου, εκπρόσωποι και παράγοντες του τουρισμού της Μαγνησίας, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Κοπάνας.
Στον Χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας για την ίδρυση του Γραφείου Προσκυνηματικής Περιήγησης το 2004 και τόνισε: «Κρίναμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην εσωτερική και διεθνή προβολή του τόπου μας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και έκτοτε προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πρόκληση, έστω και σε ένα περιβάλλον γενικότερης ύφεσης και εσωστρέφειας. Πιστεύουμε ότι οι φυσικές ομορφιές του Πηλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις πάμπολλες πηγές πνευματικού ανεφοδιασμού (Ιερές Μονές και Ιερά Προσκυνήματα), αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία αναγέννησης και αναβάπτισης του κουρασμένου ανθρώπου της εποχής μας. Έχοντας, λοιπόν, συναίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης έναντι των πνευματικών αναγκών των ανθρώπων, ντόπιων και επισκεπτών, προτείνουμε στους προσκυνητές τον συνδυασμό της επίσκεψης των Ιερών Τόπων και Προσκυνημάτων, την κοινωνία με τους Τοπικούς μας Αγίους και την γνωριμία και επικοινωνία με τις ενορίες και τα Μοναστήρια της περιοχής μας…»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου, επισημαίνοντας «την εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μεταφοράς. Βρίσκεται δίπλα στο Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, έχει τακτικές ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ διαθέτει αεροπορική σύνδεση με κομβικά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης (Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – VOL) και μεγάλες δυνατότητες για πτήσεις charter.

=
__Έχουμε πει και άλλοτε πως αν τα οικονομικά της χώρας τα διαχειρίζονταν οι ΙΕΡΑΡΧΕΣ, θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
__Δυστυχώς, η μόνη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που ευημερεί στην Ελλάδα είναι η ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...
__Γι' αυτό πάμε κατά Διαβόλου...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ
==========

Ο Σχολιαστής "Σ", είπε...

Καλησπέρα σας,

Αυτό μου θύμησε τη φράση (αντιγράφω):
"Αρκεί είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσασθαι Δήμον".

Επειδή, όχι απλώς μου φαινόμαστε σα λαός αδιόρθωτοι αλλά συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε, να συμπεράνω ότι "μα, καλά, δεν υπάρχει ούτε 1 χριστιανός;" σ'αυτόν τον τόπο;

Ο "θρησκευτικός τουρισμός" μου θύμισε και κάποια ιστορία γεροντικού, δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Θυμάμαι μόνο ότι συζητούσαν δύο μοναχοί και ο ένας από τους δύο ήθελε να βρει χρόνο και να πάει στα Ιεροσόλυμα. Ο δεύτερος προσπαθούσε να τον αποτρέψει και να του λέει πώς εκεί που διακονούν, εκεί είναι τα Ιεροσόλυμά τους και η ωφέλειά τους. Μάταια. Στο τέλος ο μοναχός αμετάπειστος πάει για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί μπήκε σε πειρασμό, ο οποίος τον ταλαιπωρούσε και όταν επέστρεψε και τον δυσκόλευε στην προσευχή του μέχρι να παραδώσει τη ψυχή του.
Οπότε και σε 1000 προσκυνήματα να πάω, αν θέλω να είμαι στόκος, στόκος θα μείνω.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Έγιναν της αφάντου...
=
Ήταν 20:30 όταν εισέβαλαν στην εκκλησία και άρπαξαν από το παγκάρι 300 ευρώ. Στη συνέχεια αφαίρεσαν δύο ασημένια κηροπήγια, συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Οι άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
=

__Άφαντα και τα κηροπήγια της "Αφάντου".
Όνομα και πράγμα δηλαδή...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Επί τέλους το ανακάλυψαν...
=
Τέρμα η έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία για εξωγήινους- δεν υπάρχουν απειλές για την χώρα από αυτούς. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις έρευνες για τα ''Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα'' (ΑΤΙΑ) με την διάλυση και του τελευταίου τμήματός, που ασχολείτο - επί δεκαετίες -  με τη μελέτη των μηνυμάτων Βρετανών πολιτών για περίεργα φαινόμενα, που αποδίδονταν στους εξωγήινους.
Η απόφαση ελήφθη από το βρετανικό Υπουργείο Αμυνας μετά το συμπέρασμα των ειδικών του ότι απειλές για την ασφάλεια της χώρας από πλευράς ΑΤΙΑ δεν υπάρχουν. «Τα τελευταία 50 χρόνια δεν προέκυψε ούτε μία απόδειξη για την ύπαρξη παρόμοιας απειλής και το υπουργείο Άμυνας δεν διαθέτει πλέον ειδικούς μηχανισμούς, που να ασχολούνται με τη μελέτη παρόμοιων φαινομένων», ανέφερε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου.Όπως είπε η περαιτέρω μελέτη των ΑΤΙΑ θα απαιτούσε μεγάλο αριθμό προσώπων και μέσων, τα οποία μπορούν να στραφούν σε πιο σημαντικούς στόχους.
Η αναδιαμόρφωση του σχετικού τμήματος άρχισε πριν από τρία χρόνια. Τότε διακόπηκε η «απευθείας γραμμή», μέσω της οποίας οι στρατιωτικοί δέχονταν τα μηνύματα για τα ΑΤΙΑ. 
=
__Χρειάστηκαν να ξοδευτούν εκατομμύρια λίρες για να παραδεχτούν οι "επιστήμονες" ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ...
__Μα αν ρωτούσαν τη γιαγιά μου το ίδιο θα τους έλεγε...
__Δυστυχώς κάποιοι πρέπει να βρίσκουν αιτίες και να ξοδεύουν χρήματα ακόμη και για ν' αποδείξουν το αυτονόητο, αρκεί στο μεταξύ να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν και με την ελπίδα μήπως κατά τύχη καταφέρουν και αποδείξουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ... 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ε, ρε τζάμπο που σας χρειάζεται...

Την αντίθεση του Χρυσής Αυγής στο δικαίωμα των μεταναστών να προσεύχονται σε δημόσιους χώρους επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ. Τόνισε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει δημόσιες συναθροίσεις μόνο σε Ελληνες, παραδέχτηκε βεβαίως, ότι η Χρυσή Αυγή έχει "αντιδράσει" σε άναλογες συναθροίσεις, ενώ αρνήθηκε να συγκρίνει τους "παππούδες μας που πήγαν στην Αμερική με τους Πακιστανούς". Είπε δε, ότι είναι παράλογο να δίνονται στάδια για να προσεύχονται οι μετανάστες.

Οσον αφορά στα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά κατά την μεταφορά του Πακιστανού που κακοποίησε την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι ήταν απλώς μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κι ότι "αν έγιναν και κάποια επεισόδια, συμβαίνουν αυτά"...
==
__Και λέει πως τους ψήφισαν ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...
__Αλίμονο στη χριστιανοσύνη τους...
__Κανένας Έλληνας Bonhoeffer υπάρχει;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Υπάρχουν και πράγματα που ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ...
==
__Πολλά μας είπαν σχετικά με το CERN και την επιτυχία να βρεθεί το αναζητούμενο σωματίδιο για το οποίο ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια.
__Αλλά δεν ακούστηκε ότι έξω από το κεντρικό κτήριο του CERN έχει τοποθετηθεί ένα άγαλαμ του ινδικού "θεού" Σίβα... Γιατί άραγε; 

Αλλά αν κάποιος ρωτήσει --Τι σχέση μπορεί να έχει το εικονιζόμενο άγαλμα ενός ινδικού "θεού" έξω από τα γραφεία του CERN στη Γενεύη; θα απαντούσαμε:
__Όση σχέση έχουν τα αγάλματα της Αθηνάς και του Απόλλωνα έξω από το κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών...
__Ο καθένας βεβαίως είναι ελεύθερος να δώσει τη δική του ερμηνεία...
Εμείς θα λέγαμε πως έχει δίκιο αυτός που έγραψε παραπάνω την ευχή ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ... επειδή βεβαίως τίποτε δεν αποκλείεται...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com