22.8.12

Επιτυχημένοι μπίζνεσμεν...
=
Πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα, με θέμα «Βόλος – Πήλιο και Μαγνησία: Ανάπτυξη του Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού», πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πενθήμερης Διορθόδοξης συνάντησης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν τα μέλη των Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου, εκπρόσωποι και παράγοντες του τουρισμού της Μαγνησίας, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Κοπάνας.
Στον Χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας για την ίδρυση του Γραφείου Προσκυνηματικής Περιήγησης το 2004 και τόνισε: «Κρίναμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην εσωτερική και διεθνή προβολή του τόπου μας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και έκτοτε προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πρόκληση, έστω και σε ένα περιβάλλον γενικότερης ύφεσης και εσωστρέφειας. Πιστεύουμε ότι οι φυσικές ομορφιές του Πηλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις πάμπολλες πηγές πνευματικού ανεφοδιασμού (Ιερές Μονές και Ιερά Προσκυνήματα), αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία αναγέννησης και αναβάπτισης του κουρασμένου ανθρώπου της εποχής μας. Έχοντας, λοιπόν, συναίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης έναντι των πνευματικών αναγκών των ανθρώπων, ντόπιων και επισκεπτών, προτείνουμε στους προσκυνητές τον συνδυασμό της επίσκεψης των Ιερών Τόπων και Προσκυνημάτων, την κοινωνία με τους Τοπικούς μας Αγίους και την γνωριμία και επικοινωνία με τις ενορίες και τα Μοναστήρια της περιοχής μας…»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου, επισημαίνοντας «την εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μεταφοράς. Βρίσκεται δίπλα στο Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, έχει τακτικές ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ διαθέτει αεροπορική σύνδεση με κομβικά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης (Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – VOL) και μεγάλες δυνατότητες για πτήσεις charter.

=
__Έχουμε πει και άλλοτε πως αν τα οικονομικά της χώρας τα διαχειρίζονταν οι ΙΕΡΑΡΧΕΣ, θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
__Δυστυχώς, η μόνη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που ευημερεί στην Ελλάδα είναι η ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...
__Γι' αυτό πάμε κατά Διαβόλου...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ
==========

Ο Σχολιαστής "Σ", είπε...

Καλησπέρα σας,

Αυτό μου θύμησε τη φράση (αντιγράφω):
"Αρκεί είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσασθαι Δήμον".

Επειδή, όχι απλώς μου φαινόμαστε σα λαός αδιόρθωτοι αλλά συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε, να συμπεράνω ότι "μα, καλά, δεν υπάρχει ούτε 1 χριστιανός;" σ'αυτόν τον τόπο;

Ο "θρησκευτικός τουρισμός" μου θύμισε και κάποια ιστορία γεροντικού, δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Θυμάμαι μόνο ότι συζητούσαν δύο μοναχοί και ο ένας από τους δύο ήθελε να βρει χρόνο και να πάει στα Ιεροσόλυμα. Ο δεύτερος προσπαθούσε να τον αποτρέψει και να του λέει πώς εκεί που διακονούν, εκεί είναι τα Ιεροσόλυμά τους και η ωφέλειά τους. Μάταια. Στο τέλος ο μοναχός αμετάπειστος πάει για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί μπήκε σε πειρασμό, ο οποίος τον ταλαιπωρούσε και όταν επέστρεψε και τον δυσκόλευε στην προσευχή του μέχρι να παραδώσει τη ψυχή του.
Οπότε και σε 1000 προσκυνήματα να πάω, αν θέλω να είμαι στόκος, στόκος θα μείνω.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com