23.11.12

Μισθοί προέδρων...

Μισθοί προέδρων...


__Η Ουρουγουάη, έχει έκταση 176.220 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 3.494.382 κατοίκους.

__Η Ελλάδα έχει έκταση 131.957 τετρ. χλμ. και ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας είναι 9.903.268 κάτοικοι (+1.500.000 αλλοδαποί).

__Με άλλα λόγια η Ουρουγουάη είναι μεγαλύτερη σε έκταση αλλά με λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα.
__Μοιάζουν πολύ και οι σημαίες μας...


Άλλη διαφορά; 

__Ο Πρόεδρος της χώρας και ο μισθός του.

__Ο μισθός (χορηγία το λένε) του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια ύστερα από  πρόσφατη τροπολογία, θα ανέρχεται στις 11.561 ευρώ (μειωμένος κατά το ήμισυ από τις 23.122 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα).

__Αντίθετα ο μηνιαίος μισθός του Προέδρου της Ουρουγουάης κ. Χοσέ Μουχίκα ανέρχεται στα 9.700 ευρώ. Από αυτά τα 8.730 ευρώ τα δωρίζει σε όσους έχουν ανάγκη (ιδρύματα, φιλανθρωπίες). Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του ένας «σκαραβαίος» 25ετίας. Δεν ζει σε προεδρικό μέγαρο ούτε διαθέτει προσωπική φρουρά και αυτό γιατί χαίρει του σεβασμού όλων.

Διαβάστε περισσότερα για τον πρόεδρο της Ουρουγουάης
=
«El Presidente pobre mas» («ο πιο φτωχός πρόεδρος») είναι το προσωνύμιό του και αρνείται να ζήσει με περισσότερα από όσα διαθέτει προς το ζην η πλειοψηφία των πολιτών της Ουρουγουάης. «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα».
Άλλοτε υπήρξε αντάρτης του επαναστατικού κινήματος Τουπαμάρος και στο αίμα του κυλάει η κοινοκτημοσύνη. Το κίνημα αποτέλεσε δημιούργημα του ριζοσπάστη βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουρουγουάης Ραούλ Σεντίκ και του εξόριστου Ισπανού αναρχικού Αμπραχάμ Γκιγιέν.
Το 1960, ο Σεντίκ αποφάσισε να απαρνηθεί τον τίτλο του κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου και αναχώρησε για τις υποβαθμισμένες, αγροτικές περιοχές της Αρτίγκα στο απομακρυσμένο Βόρειο τμήμα της χώρας, όπου θα προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα επαναστατικό κίνημα μεταξύ των ακτημόνων αγροτών και των φτωχών μικροκαλλιεργητών ζάχαρης, κατά τα πρότυπα της Κουβανικής επανάστασης.
«Με αποκαλούν φτωχό, αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας διαρκώς ολοένα και περισσότερα υλικά αγαθά».
Δεν σπαταλά ούτε χρόνο ούτε ενέργεια για εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Απεναντίας, μοιράζει ο ίδιος σχεδόν καθημερινά στους δρόμους ενημερωτικά φυλλάδια με σκοπό την κοινοποίηση και προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων, πράγμα που έκανε και το 2011, καταδικάζοντας τη βία κατά των γυναικών.
Η ενδυμασία του δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη των συμπολιτών του ούτε και οι συνήθειές του, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται επίσημα δείπνα και λαμπρές δεξιώσεις.
Ζει σε ένα αγρόκτημα με τη γυναίκα του Λουσία Τοπολάνσκι και τον κουτσό σκύλο τους, τη Μανουέλα. Η συντροφιά των αγαπημένων μου προσώπων δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου».

Την περίοδο της δικτατορίας στην Ουρουγουάη, πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή, ενώ τον έχουν πυροβολήσει έξι φορές.
  =

__Πώς να μη ζηλεύει κανείς;
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com


Και πάλι το τέλος του κόσμου...


Και πάλι το τέλος του κόσμου...

==

__Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι αποδεικνύονται ΓΕΛΟΙΟΙ πιστεύοντας σε κάθε μορφής παραμύθια...
__Εν προκειμένω πηγαίνουν ΝΑ ΔΟΥΝ το τέλος του κόσμου, λες και αν ερχόταν το τέλος του κόσμου ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ...

__Ενώ όμως αυτοί, ως άνθρωποι σκοτισμένοι στη διάνοια, δικαιολογούνται να πιστέψουν ακόμη ένα από τα πολλά παραμύθια, τι πρέπει να πει κανείς για ανθρώπους που μελετούν (έτσι λένε) τις Άγιες Γραφές και πολλάκις έχουν αποδειχθεί ΑΝΟΗΤΟΙ και ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ;

__Ιδού δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: 



__Και όμως ο Χριστός είπε ξεκάθαρα:  
«Δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζητε τους χρόνους ή τους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία αυτού εξουσία» (Πράξ. 1:7)...

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Συντακτικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου...


Συντακτικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου...



__Στη δικτατορία είχαμε τις ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ... 
__Στην ονομαζόμενη δημοκρατία έχουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου...
__Όλα τερτίπια για να μην υπάρξει δημοκρατική έκφραση και να παρακαμφθεί το Κοινοβούλιο...
__Καταπάτησαν το Σύνταγμα με τις ευλογίες Καθηγητών ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που είναι στην Κυβέρνηση ή στα κόμματα της Συγκυβέρνησης...
__Φτού σκόρδα! να μην ματιαστήτε, δημοκράτες μου...
__Και επειδή εμείς δεν ξέρουμε από αυτά, διαβάστε και μια άλλη φωνή:
=


Έχουμε και λέμε: Βαγγέλης Βενιζέλος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Ρουπακιώτης έγκριτος νομικός, Φώτης Κουβέλης, έγκριτος νομικός, Προκόπης Παυλόπουλος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Ανδρέας Λοβέρδος, καθηγητής (;) του Συνταγματικού Δικαίου.
Ας σταματήσουμε εδώ. Όλοι αυτοί οι διδάσκαλοι και νομικοί δέχτηκαν ελαφρά τη καρδία να ψηφιστεί το τρίτο και άκρως υποδουλωτικό Μνημόνιο σε ένα άρθρο! Το Μνημόνιο, που καταργεί την εθνική κυριαρχία, εκχωρώντας όλες τις εξουσίες στους πιστωτές της χώρας, οι οποίοι, όπως το παλαιό οθωμανικό σουλτανάτο, θα επιβάλλουν, θα ελέγχουν και θα εισπράττουν τους φόρους!

Και αν δεν φτάνουν οι φόροι, θα προχωρούν και σε δημεύσεις δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ όμως εδώ. Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (για να παρακάμψουν τη Βουλή) που ολοκληρώνουν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του 3ου Μνημονίου, έκαναν αλλαγές. Όλες έγιναν επί τα χείρω. Η καταβολή του ΕΚΑΣ, αντί με τη συμπλήρωση του 64ου έτους, που ψήφισαν οι 153, θα δίνεται με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Δεν εξαιρούνται πλέον από τις περικοπές οι αναπηρικές συντάξεις. Καταργείται το δώρο ακόμα και στις περιπτώσεις απόλυτης αναπηρίας! Ισχύουν οι μειώσεις στο εφάπαξ έως 83%, αφού καταργείται το δικαίωμα του υπουργού Εργασίας να φρενάρει τις μειώσεις έως το 35%. Δηλαδή άλλαξαν πολλά από όσα είχαν ψηφίσει οι 153 βουλευτές! Γιατί να μην το κάνουν; Θα τους ζητήσει κανείς τον λόγο;

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ επιτρέπει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή παράκαμψη της Βουλής, για υπερεπείγοντες λόγους, για έκτακτες καταστάσεις. Λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί ή κήρυξη πολέμου.
Εδώ μόνον το τελευταίο θα μπορούσαν να επικαλεστούν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν, διότι νομοθετούν υπέρ των επιτιθεμένων. Με λίγα λόγια, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παρατεταμένο συνταγματικό πραξικόπημα. Η Ελλάς, ως προτεκτοράτο, ολοκληρώνεται και διασφαλίζεται απόλυτα για τους τοκογλύφους δανειστές, που γίνονται κανονικά αφεντικά.
Είμαστε λαϊκιστές, κ. Φώτη, όλοι εμείς που δεν μπορούμε να δεχτούμε την απόλυτη υποδούλωση της πατρίδας μας; Πέστε μας εσείς έναν μόνο λόγο για τον οποίο θα μπορούσατε να ρίξετε αυτήν την κυβέρνηση. [...]
Δημήτρης Χρήστου, Η ΑΥΓΗ
=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com